L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 28 d’agost del 2012

La inundació de l'avinguda no té res a vore amb la futura depuradora




                                      La veritat vos farà lliures. Juan 8:32.

La futura nova depuradora no res té a vore amb els problemes d'inundabilitat que té l'Avinguda de la Marina de la platja després d’haver conclós el projecte executat per la Generalitat.

Una vegada més els vallers i valleres han pogut llegar informacions totalment falses i manipuladores sobre la realitat del desastre de projecte amb que ha obsequiat el PP a Tavernes.

 Una vegada més comprovem com ells, els del PP i les seus veus per tal d’espolsar-se les puces, o siga no voler admetre el que tothom sap: què ha sigut un mal projecte, són capaços de mentir a Tavernes i els seus habitants.

I és que encara que tinguérem ja construïda la nova depuradora, l'Avinguda de la Marina de la platja s'inundaria igual i per una simple raó: el col·lector que ha d’arreplegar les aigües pluvials de  l'avinguda anirà a desaiguar a la mar quan estiga feta la fase dos del col·lector. Atenció i ho repetim i remarquem: En ningun cas les aigües de pluja que arrepleguen el col·lector de l'avinguda aniran a desaiguar a la depuradora.

Conclusió: voler relacionar l’arreplegada de l’aigua de pluja de l'avinguda amb la depuradora és un error. I quan l’error és comet de manera voluntària, conscient i amb l’únic propòsit de manipular i desinformar, d’intoxicar tot el poble de Tavernes…. és una trola sense sentit.  I ens estalviem més qualificatius! 

Tot el mon sap, i el PP també ho sap, què en la passada legislatura va quedar clar que la inundabilitat no quedaria resolta fins que no estiguera executada la segona fase del col·lector. Aquesta segona fase ha d’unir el col·lector que hi ha davall de  l'avinguda amb  el Canal San Pablo, però el PP no va fer res perquè s’executaren conjuntament

La fase dos encara està pendent i el PP tampoc es va preocupar d’aconseguir els permisos que calen de vàries administracions. I el senyor alcalde ja s’ha reunit amb el cap de la Demarcació de Costes per a agilitar els tràmits. Preguntem: ¿Ha tingut el PP de València o de Tavernes algun interés en accelerar el procés? De moment sembla ser que no, com tampoc n’ha tingut cap a impulsar el projecte del riu. 

I ara damunt ens trobem que el sistema de drenatge de l'avinguda falla sempre que plou per problemes elèctrics. En fi, un desastre de projecte el que ha fet el PP.

I torna-li amb la depuradora...
I com hem dit, els "voceros" del PP volen fer creure que la depuradora, que no té res a vore amb l'Avinguda, te, quan és tot el contrari.

I ho hem explicat moltes voltes, que el pitjor cec és el que no vol vore, en aquest cas llegir, i l’ignorant pitjor és el que no vol comprendre. El govern actual i més en concret l’alcalde està treballant perquè el projecte vaja endavant, mentre el PP no es creu ni té cap interés en el projecte. Ja em direu quin interés té la Generalitat amb la depuradora quan no li ha dedicat ni un euro, quan ha posat 0 euros, en el pressupost del 2012.

Tampoc el PP de Tavernes va impulsar el projecte en la passada legislatura, i per això encara està ara en les fases prèvies. I si han començat aquestes fases prèvies és gràcies a l’alcalde Jordi Joan que es va arromangar en el tema i va adjudicar el novembre passat la redacció de l'avantprojecte, cosa que Manolo Vidal no va fer des del febrer del 2009 fins al juny del 2011. Més de dos anys i no va tindre temps ni ganes d’adjudicar el primer pas previ: redacció de l’avantprojecte.

Vora tres anys ha estat el PP venent fum, mentre no va moure un dit per iniciar un expedient complex. Tres anys dient que la construcció de la depuradora era imminent i això quedava molt lluny de la realitat, perquè  no foren capaços d’iniciar la fase prèvia de redacció, que es obligatòria.

Ací ho teniu tot ben explicat:


-