L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 10 d’agost del 2012

Classes, audicions... una gosada! de fagot a l'Escola de Música




Ens resta una oportunitat per escoltar música de fagot a l’Escola de Música professional de Tavernes de la Valldigna, a l’aulari de música de l’antic Prado Comarcal.  Organitzen els tres dies de treball amb el fagot, en classes magistrals obertes a totes les persones, especialment músics, on han vingut inclús fagotistes de Salamanca, i per la vesrada, el gran regal dels tres concerts del professors que donen les “masters-clases” . 

Però es gràcies a aquests professors, tan vinculats a Tavernes - pensen vostés que els tres professors de fagot dels conservatoris de Valencia, Castelló i Alacant,  son de Tavernes. Ens referim ala professors  Vicente José Palomares, Juan Francisco Torres i Jose Antonio Cremades, que junt als profesors Juan Rafael Grau, i en especial Julio Pallás, han fet possible ensenyar en les dos vessants, donar clases de matí, els secrets de l’instrument, i ensenyar les dificultats dels concerts al triar peces amb una dificultat meritòria. 

I es d’agrair la didàctica explicació, per a que tots i totes ho entenguem de cada peça que van a tocar els professors per part de Julio Pallàs, ja que des  de la situació personal de l’autor  fins a les dificultats series de les peces tot ho deixa molt clar per a tot el públic i arribem a escoltar-ho perfectament. 



El lloc també convida, íntim i diàfan, per cert fresc com la música que escoltem en aquestos primers dos concerts. Especial menció els pianistes que acompanyen, José Andrés Romero, i  Sonia Sifres.  

Els professors convidats, el dimecres va ser Javier Pallàs, que junt a Jose Antonio Cremades, ens oferiren un Mozart  espectacular en sentiment. I ahir dijous, va ser prodigiosa la interpretació de Josep Casanova al clarinet, junt a Julio Pallàs i Sonia Sifres, patètica, us assegure que quasi surten les llàgrimes a tot el personal, en l’obra tan forta de Glinka. Però fou en la segona part en l’obra de Schuman, en el tercer moviment de Fantasia, Rasch und mit fuer, quan el professionals i estudiants de fagot van voren la virtuositat del fagot, i la rapidesa de la pianista, al no poder quasi respirar aquesta difícil part.  


Hi ha actuacions memorables que passen al costat de casa, sense ajuda, inclús els rams de flors els han comprat els mateixos professors de fagot. I pel nostre costat, agrair la iniciativa, digna d’una gran ciutat com la nostra, digna de la gràcia de la cultura i ganes d’ensenyar-la que tenen aquestos professors en temps tan difícils com estem passant. Es doble d’agrair.

 Per cert, avui doblet, poden vore a les vuit el tercer concert de Jose Vicent Palomares i Sonia Sifres, amb el professor col.laborador a l’oboé, Vicente Castelló. Cap a les deu en espera, el concert és de vuit a nou quaranta, ens espera a la platja, Carles Dénia, tant escolat a Holanda, també saforenc de Gandia.  Gràcies a la música i a qui ensenyen, especialment estos professors de Tavernes, amb aquest instrument tan aristocràtic, ja no pel preu , un dels mes cars, sinó pel seu so i la seua dificultat, en totes les orquestres cerquen fagots i oboés, per alguna raó serà.       

-