L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 9 d’abril del 2022

L'Audiencia Provincial confirma la sentència contra Joan Cogollos per intentar evitar un desnonament a Oliva

 

 

L'Audiència Provincial de València no ha acceptat el recurs presentat per la defensa del valler Joan Cogollos contra la sentència de la jutgessa titular del Jutjat Penal 1 de Gandia, que va imposar una multa de 2.400 i 180 euros pels delictes de resistència a l'autoritat i lesions. Aquests fets van tindre lloc en un moment del forcejament per evitar el desnonament d'una família d'Oliva amb 4 fills menuts el 14 de setembre del 2018, cosa que al final no es va aconseguir i la família va quedar al carrer.

El tribunal no ha acceptat el recurs i ha fet seues totes les decisions preses per la jutgessa de Gandia en el primer judici perquè es considera que els testimonis dels policies afectats son suficients prova en tindre la consideració de ser agents de l'autoritat.  

 

Concentració en suport de J. Cogollos el dia del judici a Gandia

Joan Cogollos, activista de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) Safor-Valldigna va ser condemnat en primera instància per un delicte de resistència/desobediència greu contra agent de l'autoritat, a una multa de 10 euros diaris durant 8 mesos, és a dir 2.400 euros i en segon lloc per un delicte lleu de lesions a una multa de 6 euros diaris durant un mes, equivalent a 180 euros, a més de les costes processals. 

Recordem que en el judici celebrat a Gandia la PAH va lamentar que la sentència atorgue veracitat al testimoniatge policial front d'altres testimoniatges aportats per la defensa de Cogollos, fins i tot un vídeo presentat al judici en el qual no s'aprecia en cap moment una actuació de Joan Cogollos contra els agents.

 

El dia dels fets a Oliva
 

Joan Cogollos recorrerà al Tribunal Suprem i es reafirma en el que tantes vegades ha dit que no va insultar cap policia perquè en sa vida ha usat aquest vocabulari i molt menys qualsevol tipus de violència, remarcant que és un home de pau.

El valler s'ha destacat sempre pel seu compromís cívic i social i pel seu tarannà completament pacifista de sempre, des de la militància els anys 60 en plataformes obreristes com Autonomia Obrera i la HOAC (Germanors Obreres d'Acció Catòlica). Persona preocupada per la pau i defensa dels drets de les persones, aquesta actitud l'ha duta sempre al Col.lectiu de Mestres de la Safor,  com al SATE, o en la coordinació d’activitats en la Universitat d'Estiu de Gandia, en l'Escola d'Estiu Marina-Safor i en el marc d'Acció Cultural del País Valencià.

Elaboració pròpia