L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 10 d’abril del 2022

L'ORATGE A LA SETMANA SANTA: Molt variabla al nostre territori on s'anuncien pluges dimecres

 

S'espera un oratge bastant irregular en aquesta Setmana Santa que iniciem avui amb el diumenge de rams. Hi ha una borrasca, la batejada Evelyn, que ha afectat la zona de l'Atlàntic de les Açores i que entra per l'oest per deixar pluges generalitzades aquests dies més que res en la part occidental de la península, no es preveu ens afecta massa en el País Valencià.

Però els models de previsió apunten a dies d'inestabilitat de cara el pròxim dimecres al nostre territori (dalt hi ha el mapa de previsió de dimecres), tot i que els primers ruixats ja poden aparéixer dimarts. Tot és per una DANA que els models de previsió indiquen quedarà aïllada al nord d'Àfrica, i com ja hem explicat en tantes ocasions, en eixes circumstàncies ens envia vent de llevant  humit i amb ell arriben les pluges. És sempre el mateix cicle i com sempre els punts que poden resultar més afectats el sud de València i el nord d'Alacant.

 

Serà a partir del matí de dijous quan la situació millore i divendres i dissabte gaudirem de dies bons i assolellats, el sol serà un bon protagonista i pujaran les temperatures, i segurament també el diumenge de Pasqua.

Però, com podeu vore en el mapa de previsió de diumenge dia 17, hi ha prou probabilitat que a principis de la setmana posterior  (parlem de previsions a vora 10 dies) arribe un nou episodi d'inestabilitat atmosfèrica:  un potent anticicló sobre les Illes Britàniques que facilitaria l'entrada d'aire fred en altura i de nou vent de llevant, tot i que s'haurà de confirmar dins la setmana que ve.

Us oferim l'avis especial que ahir va donar AEMET (Agència Estatat Meteorologia) sobre la previsió general peninsular des d'avui, dia 10, fins al dilluns dia 18. Com s'indica, cal estar atent perquè les previsions poden canviar

 

 

I ja que hem parlat de la borrasca Evelyn, publiquem un petit vídeo del web meteoVigo on es veu tota la gènesis de la borrasca a l'Atlàntic i com a poc a poc va prenent eixa forma d'espiral, de caragol, des d'un nucli central on el web remarca arriba a tindre la forma d'un fetus humà. Eixa forma espiral és semblant a la que trobem en la Natura quan naix una galàxia, per exemple. És l'ordre de l'Univers dins de l'aparent caos i fets aleatoris.

 

 

Per l'elaboració de l'oratge sempre ens basem en informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i segons els casos.