L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 13 d’abril del 2022

L'ORATGE ACTUALITZAT: Avui serà dia de pluges, més a la vesprada, i temporal de llevant en la mar, amb milloria a partir de demà per la vesprada.

 

Ahir de vesprada es complir les previsions i els pas d’un front d’oest a est pel País Valencià (mapa superior) va dur la pluja, encara que no massa, i segons quins punts acompanyada de fang per la calima que ens entrava pel sud. Ha plogut també aquesta matinada i fins a les 7 d'avui les quantitats totals arreplegades, segons AVAMET, estaven al voltant de:

- Barx: 25 litres
- Benifairó: 21 litres
- Tavernes (Ull de Bou): 16 litres

Avui dimecres tindrem l’atmosfera més inestable i podem assolir pluges en quantitats entre 50-100 litres en les comarques del sud de València i nord d’Alacant, sobre tot aquesta vesprada, una situació que durarà fins demà dijous pel matí.

Globalment avui s’espera el cel cobert i pluges generalitzades, que poden anar en alguns punts acompanyades de tempestes i ser localment fortes, més que res en les zones que hem dit, i on ens trobem nosaltres situats

 .



 

De moment, al sud de València i nord d'Alacant – com podeu comprovar al mapa de dalt-  hi ha activada l'alerta groga per pluges i estarà vigent fins demà, Dijous Sant, 14 d'abril.  En el cas de la mar, l’alerta començarà avui a les 20 hores i fins el dijous, que serà quan a partir de la vesprada la borrasca s’allunyarà i millorarà l’oratge.  

 

El pas de la borrasca Evelyn durà aquest fort temporal marítim que obligarà a molts dels nostres visitants a oblidar-se uns dies de gaudir del bany: AEMET anuncia ones de fins a 3 metres, temporal de Llevant i vent fort de gregal a tot el litoral del golf de València.

 

 

Previsió d'acumulat de pluja fins el dimarts que ve

 

Les previsions són que tot canvie a partir de divendres i durant tot el cap de setmana tindrem estabilitat atmosfèrica amb l’anticicló que es desplaçarà més prop nostre, entre la Península, França i les Illes Britàniques. Sembla ser que ens podrem menjar la mona de pasqua sense novetat perquè les temperatures pujaran i tindre major presència del sol.

Per l'elaboració de l'oratge ens basem en informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, segons els casos.