L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 4 d’abril del 2022

Una visita de Costes a les platges sense remeis: No hi ha aportació d'arena abans de Pasqua. Serà abans de l'estiu?.





No hi haurà cap aportació d'arena abans de Pasqua. Això sembla que és una cosa ja ben clara perquè els tràmits administratius són com són i els que són, i l'informe de necessitat urgent que ha preparat Demarcació de Costes i ha enviat al Ministeri no dóna en el temps per actuar tan ràpid. No oblidem que divendres dia 8, és Divendres de Dolor, precedent del Diumenge de Rams i Setmana Santa, les dades en que ja s'ocupa la platja en aquestes vacances pròximes. .
 
Contrariat i decebut ha quedat el grup municipal de Compromís, i ben evident d'aquesta sensació són les paraules del propi alcalde, Sergi González, quan ha afirmat que "les actuacions s’estan dilatant massa i, la situació de la platja suposarà un impacte negatiu en Setmana Santa per a Tavernes. Almenys esperem que pel bé de la platja de Tavernes s’atenguen les nostres peticions i s’acceleren els tràmits per a regenerar l’arena perduda, perquè la situació actual és dramàtica”.

No cal ni dir que totes les opinions van en el mateix sentit i és la necessitat de que, almenys les actuacions urgents siguen abans de l'estiu i salvar, mínimament la temporada turística. El mateix alcalde Sergi González ho ha expressat clarament: "El Ministeri ha d’actuar d’emergència i ha d’aportar una gran quantitat d’arena que siga suficient per a protegir les edificacions davant nous temporals i que permeta l’accessibilitat a tota la costa vallera quan abans”.
 
 
 
La visita a les platges

Cal agrair la visita que avui han fet a les nostres platges del cap de Demarcació de Costes, Antonio Cejalvo, el director general d’Administració Local, Antoni Such, i el director territorial de Presidència de la Generalitat, Francisco Molina. I ho diguem així perquè, almenys, hauran vist, si no ho havien vist en les televisions, l'estat de les platges, després de la reunió mantinguda amb l’alcalde Sergi González i amb membres de la corporació municipal per a valorar la situació i veure en primera persona les afeccions en la platja.

 

 

 I per ells hem sabut també que el Ministeri de Transició Ecològica ja disposa de l’informe tècnic que ha preparat la Demarcació de Costes per a declarar la platja de la Goleta i la zona nord de la platja de Tavernes com a zones d’emergència després del temporal Cèlia. No obstant, tot i que el Ministeri de Transició Ecològica declare la zona d’emergència bastant prompte, s’ha transmès a l'Ajuntament que els terminis no permetrien de cap manera executar l'aportació d’arena  abans de Pasqua. 

La declaració d’emergència agilitaria els tràmits i l’execució de les actuacions urgents de reposició d’arena per a pal·liar la forta regressió i protegir les edificacions de la força del mar, però, com ja hem dit, són tràmits que calen d'un temps, l'obligat pels procediments administratius que moltes vegades són molt més lents del que voldríem.

 

 

Serà abans de juny? 

Tal com estan les coses, i és opinió nostra basada en l'experiència de tants anys que venim informant sobre aquest problema, i pensant que som a abril, desitgem que tot el mes tardar a juny estiga feta l'aportació i almenys que mínimament es puga salvar l'estiu, i vorem si les dues banderes blaves.

El que està ben clar és que un problema que va iniciar-se el 2002, quan la primera entrada de la mar a la urbanització, s'ha anat agreujant molt a partir del 2010 i tots els esforços, gestions, reunions, concentracions a València - on no va anar cap altre partit- preguntes parlamentaries i esmenes als pressupostos fins al 2018 amb el govern del PP de M.Rajoy, no van servir per avançar un mil·límetre en les solucions finals. 

Confiàvem en un canvi de perspectiva amb l'arribada de P. Sànchez al govern de l'Estat,  però fins ara i com es diu a Tavernes,  poca calor! Igual canvien coses, que sembla ser que ja entrem en període preelectoral.

A partir de la ndep del Gabinet de Premsa i Comunicació de  l'Ajuntament (04/04/2022 17:29)