L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 10 d’abril del 2022

Ahir es va celebrar l'11 Aplec Infantil i Juvenil de Danses a Tavernes

 
Ahir dissabte va tindre lloc en el Passeig del País Valencià l’11é Aplec Infantil i Juvenil de Danses a Tavernes, mostra folklòrica que organitza el Grup de Balls Populars de la Vall de Tavernes amb la col·laboració de l'Ajuntament.
 

 
L'Aplec ha servit per mostrar als valleres i valleres una selecta tradició de balls i musica populars de les comarques del País Valencià, des de jotes a fandangos i seguidilles, interpretades pels components més joves de l'agrupació vallera que ha tingut enguany com a grups convidats al Grup de Danses de Pedreguer i l'escola de la Colla Pas Pla de Cullera.
 
Tot un complet èxit i els aplaudiments dels assistents ho han confirmat al llarg de les actuacions que han tingut lloc al llarg de la vesprada.
 
 
 Grup de Danses de Pedreguer

 
Des de 1983, a  Pedreguer hi ha grup de danses i això ha fet que quasi tots els homes i les dones majors sàpiguen ballar les danses perquè  de joves les ballaven.

Els balladors que actuaren formen part  de l’escoleta, a la qual van xiquets i xiquetes a partir dels 4 anys, aprenen les danses  tradicionals i els balls de la comarca de la Marina Alta i  d'altres comarques veïnes, balls a l’estil de fandango i jota.

Participen en aplecs infantils i  ballen les danses de carrer a  les  festes  de Sant  Blai de Pedreguer  i   per molts  pobles de la comarca. També ajuden en l'organització d'una gran festa  de les danses  per Santa  Cecília, quan es forma  un gran sarau  de balladors,  músics i  cantadores  d'arreu  del País Valencià. Van interpretar una mostra del que fan cada setmana acompanyats perles veus i  els instruments de la seua rondalla.

Han interpretat "L'U d'Aielo de Malferit", "Jota de Relleu", "L'U del Poble Nou de Benitatxell" i "Pedreguera de Pdreguer.  


 Escola de Danses Colla Pas Pla de Cullera

 L'Escola de Danses Colla  Pas  Pla va nàixer el 9 d’octubre del 2012 i començava amb un grup adult i un d'infantil, amb xiquets i xiquetes des dels 3 anys, que fan de seguida la seua aparició en un ball de carrer per Nadal on demanen les estrenes.

En aquests primers 10 anys, sempre acompanyen el grup adult en totes les celebracions, a més de complir compromisos propis en actes exclusius per a grups infantils. Així estan presents en els processons  de les festes majors de Cullera i  en el festival anual de danses que se  celebra el diumenge següent a  la segona Pasqua, per tancar les festes majors.

El seu repertori ha crescut amb els diferents mestres que han tingut en aquests anys. Actualment la seua mestra es la balladora Susana Gómez, component del Grup de Balls Populars de Tavernes.

Han interpretat "Jota de la Cebera d'Algemesí",  "Copeo d'Ontinyent", "Valencianes de Corbera" i "Seguidillas de Requena"

 

 Grup de Balls Populars "La Vall de Tavernes" 

 

 

 El  Grup de Balls Populars  “La Vall de Tavernes” es va formar l'any 1975  i ja des dels inicis va comptar amb una escola de ball i  amb nombrós grup infantil.  L'escola  vallera inicia els menuts als 5 anys,  i  amb una evolució des dels balls més senzills,  com jotes i  fandangos, fins als més elaborats,  com boleros i  valencianes, tal com es fan majors.

Participen en actes com la Dansada  Popular, les Danses del  Corpus i  el Festival de les Festes del poble i  són un part essencial  dels espectacles que ofereix el grup. També disposen d’un acte propi, aquest Aplec, que es dedica als més menuts i joves.

Van ballar acompanyats de la rondalla “La  Quadrilla del  Molí” i com a veus les  cantadores de Tavernes,  Reme i Rosana.

Molts dels components tanquen la seua etapa infantil i s'incorporen al grup de majors. 

Van interpretar "La Carraspera", "Jota de Riola", "Ball de compters per la de l'U", "L'U del tio Mariano del Genovés", "Jota de Banyeres de Mariola" i "Ball dels Panderos".  


Elaboració segons el fullet informatiu sobre l'Aplec i els grups participants