L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 19 d’abril del 2022

Les Corts i la UPV volen que Tavernes aculla el projecte pilot de regeneració de les platges valleres i valencianes.


L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i el primer tinent d’alcalde, Josep Llàcer, segueixen en la seua croada per fer visibles els problemes de les platges de Tavernes i sumar voluntats de personatges de la política i la ciència valenciana per tal de capgirar l'estat de transgressió de les nostres platges i litoral.
 
Així avui, en representació de l'Ajuntament de Tavernes, s'han reunit amb el màxim responsable de la Universitat Politècnica de València (UPV), el rector José Estebán Capilla,  i la segona autoritat política del País Valencià, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera. Han assistit a la reunió la vicerectora Maria Esther Gómez, i els catedràtics especialitzats en esculls regeneradors contra l'erosió de les platges Vicent Esteban Chapapría, Josep Serra i Josep Medina, que han dut a cap l'estudi sobre la situació del litoral a Tavernes.
 
 
L’Ajuntament s’ha oferit perquè s’execute en el nostre litoral un projecte pilot d’esculls marins artificials a les platges de Tavernes, els quals disminuirien la força dels corrents marins i frenarien la forta pèrdua de l’arena. Un projecte pilot que, si tot va bé i es vàlid, servirà  no només al litoral de Tavernes sinó al valencià i del Mediterrani en general.

En aquest projecte, la UPV i l’Ajuntament aprofundiran en les possibles solucions plantejades a través dels avanços tècnics assolits per la universitat i elevaran a les Corts Valencianes de manera oficial la petició d’execució del projecte pilot en Tavernes. Cal dir que aquests plantejament inicial del projecte haurà de ser autoritzat pel Ministeri de Transició Ecològica i la Demarcació de Costes, els organismes competents en la protecció de la costa.
 
 
 

Després de la reunió, s’ha fet una visita al laboratori universitari de Ports i Costes per a veure de primera mà els avanços en aquest camp que desenvolupa l'equip investigador de la UPV, on cal dir que avui dia és tot un referent mundial en solucions d'esculls marins. I aquestes solucions es creu que podrien implantar-se a les platges de Tavernes com a projecte d’investigació per a trobar una solució global a tota la costa mediterrània.
 
L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha destacat que amb reunions tan importants com la d'avui es trasllada el problema de les platges de Tavernes a l’agenda política valenciana i estatal. "Esperem que aquestes institucions, universitat i les Corts Valencianes, ens ajuden a comptar amb la solució definitiva quan abans millor. Des de l’Ajuntament explorem totes les vies possibles per tal de protegir la costa vallera i reivindicar actuacions al Ministeri de Transició Ecològica”.
 
 
 
Compromís posa els problemes de les nostres platges en l'agenda del president de les Corts Valencianes i de la UPV

Es parla molt dels problemes de les nostres platges, i després d'anys i anys d'oblit, hem vist aquests dies una desfilada dels polítics de partits estatals mentre, quan eren -o ara són- el govern a Madrid sempre han passat de la problemàtica. Esperem que prompte es talle allò de molt de paraules i cap fet des dels governs d'Espanya, com deia un reconegut periòdic valencià.

El treball constant des de l'Ajuntament de Compromís aconsegueix que es parle dels problemes de les  platges de Tavernes, que estiguen en l'agenda de personalitats importants, de la política valenciana i de la ciència de la Universitat, i no només en les manifestacions d'alguns polítics en una pàgina de diari. La reunió d'avui n'és una mostra evident.
 
Està ben clar que Compromís i el seu alcalde fan el possible perquè la nostra problemàtica  tinga una plasmació externa i, més que res, en els organismes estatals responsabilitat del govern de Madrid, perquè són al cap i a la fi els competents i els responsables d'aprovar i fer possible les mesures que calen per evitar que les platges valleres i valencianes desapareguen.

¿Farà el Ministeri de Transició Ecològica oïts sords a la petició de projecte experimental si la demanen les Corts Valencianes i la UPV? O respondran que liciten la redacció d'un possible projecte i bla bla bla com van respondre la petició de l'alcalde valler de Compromís d'una reunió? Temps al temps.
 
Informació en base a la nota de premsa del Gabinet  de Premsa i Comunicació (11/04/2022 16:39)
Publicar originalment eixe dia 11 d'abril a les 17'54 hores