L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 12 d’abril del 2022

Tavernes rebrà 838.658 euros del Pla d'Inversions 2022-2023 de la Diputació. Simat, Benifairó i Barx també se'n beneficien.

 

Tavernes rebrà un total de 838.658 euros de la Diputació de València dins del denominat  Pla d'Inversions 2022-23, on es fa una aposta per l'autonomia municipal i la liquiditat que cal als ajuntaments per a millorar infraestructures i serveis. Però no només és Tavernes, sinó que Simat rebrà 556.105 euros, Benifairó 399.126 euros  i Barx 385.721 euros.

El pla biennal aporta, segons la nota feta pública per la Diputació,  com a una bona novetat la possibilitat que els tècnics locals visen els projectes amb la finalitat d'agilitar la tramitació i posterior execució de les obres. Són manifestacions del president, Toni Gaspar, en un acte celebrat ahir a l'edifici Veles e Vents de la Marina del cap i casal.

El programa presenta com a incentius per als ajuntaments el fet de comptar amb plans d'igualtat municipals, paratges naturals i zones verdes, criteris que se sumen a uns altres ja inclosos en el pla com la taxa de desocupació, l'existència de nuclis històrics amb valor patrimonial o l'esforç fiscal dels consistoris.

La Diputació ha assignat una part fixa, de manera equitativa entre els 264 ajuntaments i entitats locals menors beneficiades, cosa que suposa al voltant d'un 35% dels 140 milions d'euros que en total contempla el pla, un 30% és en funció de la població i un 10% segons la superfície. La resta depén de criteris com el cost per la prestació de serveis públics; la posada en marxa de plans de mobilitat sostenible; i l'existència de plans d'igualtat i zones verdes municipals.

 

Assignació també per a les mancomunitats

També s'ha contemplat una assignació per a les mancomunitats i en el cas que afecta Tavernes, la Mancomunitat de la Safor, a la qual pertany la nostra ciutat rebrà 304.993 euros mentre que a la de la Valldigna serà de 82.700 euros.