L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 13 d’abril del 2022

Compromís insisteix en l'execució urgent de la solució definitiva per a les nostres platges, no parxes ni remeis en precari

 

L'anunci ahir del Ministeri de Transició Ecològica (MITECO) mitjançant una nota de premsa on assigna 2'6 milions a repartir en actuacions urgents en les platges de 9 localitats del País Valencià, entre les quals hi ha Tavernes - no oblidem que Tavernes disposa de dues platges- ha fet posicionar-se a Compromís Tavernes que insisteix en fugir de solucions a precari i "executar d’una solució definitiva per a les platges de Tavernes" mentre consideren que la possibilitat d'abocar arena no és solució.

En un comunicat, Compromís per Tavernes mostra la seua satisfacció per la declaració de la platges valleres com a "zona d’emergència per part del Ministeri" mentre recorden que tant el diputat al Congrés de Diputats, Joan Baldoví, com el senador, Carles Mulet, van exigir a les institucions de l’Estat espanyol, governat pel PSOE, l'esmentada declaració d'emergència l'endemà del temporal.

 

Carles Mulet pregunta al ministeri sobre la declaració d'emergència de les platges valleres

 

"Molta part és fruit de les pressions realitzades a les darreres dates per l’Ajuntament de Tavernes i per Compromís. El nostre treball  s’ha dut a terme a les altes institucions espanyoles, però també les denuncies de la situació als mitjans de comunicació, a les xarxes socials, les reunions mantingudes, i les peticions no ateses amb els departaments responsables de Costes, la trobada amb la UPV, així com les accions reivindicatives a la mateixa platja, s’han materialitzat en esta declaració d’emergència" indica en el seu comunicat.

Compromís no està satisfet, considera que calen mesures definitives

La declaració d'emergència no satisfà Compromís del tot perquè pensen que 2’6 milions d’euros a repartir entre les platges de nou localitats del litoral valencià "és una quantitat minsa. No s’especifica quina és la quantitat per l'execució a Tavernes, però ens temem que serà inferior".

El passat dia 5: Joan Baldoví reclama actuacions d'urgència a les platges de Tavernes

 

I un lament en el comunicat: tal com està la nota del MITECO tot apunt a que "per enèsim cop, hem de lamentar que l’actuació a la Platja de la Goleta no passa de reconstruccions de les dunes o d’una reposició d’arena que desapareix amb un nou temporal" i li recorda al Ministeri que  "sense aplicar cap sistema de retenció de l’arena tal i com hem proposat Compromís Tavernes des de fa anys".

A la Platja de la Goleta li urgeix una solució definitiva, però també "calen mesures que eviten les males experiències i els greus danys econòmics en infraestructures i ambientals que patim en les platges de Tavernes i en especial en la Goleta al llarg de la darrera dècada" com remarca Compromís al final del comunicat. 

Segons el comunicat de Compromís Tavernes