L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 21 d’abril del 2022

Tavernes inicia el 3r Pla d’Esterilització Felina (PEF) per controlar la població i salut de les colònies

 
L’Ajuntament de Tavernes ha posat en marxa la tercera campanya del Pla d’Esterilització Felina (PEF) impulsat per la Regidoria de Benestar Animal amb la col·laboració de l’Associació Animalista de Tavernes i un grup de voluntàries, per tal de controlar la població i la salut de les colònies felines del terme municipal.

La regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, de Compromís, ha assenyalat que “l’esterilització afavoreix el benestar de les colònies, permet un equilibri controlat de la reproducció i redueix els comportaments molests com els miols, aldarulls i la pudor dels orins. La col·laboració constant entre l’Ajuntament, l’Associació Animalista i els i les voluntàries fa que Tavernes siga un municipi referent en benestar animal”.
 
 
 
 
 
Gràcies a les campanyes d’esterilització es controlen les colònies felines de carrer, ja que la presència de gats augmenta considerablement cada any per l’abandonament i la reproducció descontrolada. El PEF consisteix en la captura i el trasllat de les gates a una clínica veterinària, on s’efectua l’esterilització i també es fa un control exhaustiu d’infeccions i la desparasitació interna i externa, abans de ser tornades a la colònia respectiva. En les dos primeres campanyes d’esterilització es van esterilitzar més de 100 gates i gats.

A més, la Regidoria de Benestar Animal ha donat 500 quilos de pinso a l’Associació Animalista de Tavernes per tal que s’alimente de forma controlada els gats de les distintes colònies felines del municipi.

Segons el Departament de Comunicació i Premsa 21/04/2022 14:10