L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 30 d’abril del 2022

REPORTATGE: Primera "Biofira" a Tavernes, amb un èxit total de participació d'entitats i gran presència de vallers i valleres

 
La primera Biofira que celebra Tavernes organitzada conjuntament per les regidories de Medi Ambient i Educació de l'Ajuntament ha estat un complet èxit. Al llarg del matí, i des de les 10 hores en que ha tingut lloc la inauguració efectuada per l'alcalde Sergi González, acompanyat de regidors del consistori, centenars i centenars de valleres i vallers, principalment pares amb els fills, han visitat i gaudit dels diversos estants que hi havien preparat les entitats i associacions col·laboradores.

 

Entre les entitats presents en aquesta primera Biofira vallera cal indicar la Diputació de València, el consorci Ribera-Valldigna, els centres educatius i les Ampes de la ciutat, l’Agrupament Escolta L’Ombria i l’AE La Valldigna, el Centre Excursionista de Tavernes, el Centre Ocupacional la Valldigna i diverses organitzacions i productors ecològics com l’Associació Justícia Alimentària, EUCRANTE, la Fundació LIMNE, l’Horteta de Greta, la parada ABC Apicultura del Mercat Municipal i un esparter.

Mònica Palomares, de Medi Ambient i Fina Vercher, d'Educació, regidores de Compromís responsables de la Biofira,  ens han expressat la seua satisfacció per l'ampla presència de ciutadans i asseguren que l'èxit d'aquesta primera edició ha superat amb escreix les expectatives previstes.
 
 
"Vista la bona acollida, ja ens estem plantejant la pròxima edició, que pensem siga encara més ampla, implicar a més entitats ecològiques i que defensen el medi ambient perquè totes tenen alguna cosa a dir en aquesta tasca de protecció del planeta" venien a dir, mentre repetien en diverses ocasions l'agraïment a tots aquells que, d'una manera o altra, s'han implicat i han fet possible aquesta Biofira.
 
"L'any que ve, com se sol dir, serà més i millor, i per la nostra banda i des de l'Ajuntament farem tot el possible per la continuïtat millorada de la Biofira" remarcaven, al temps que agraïen i apreciaven l'esforç dels centres i les Ampes "no només en aquesta fira, sinó amb totes les tasques mediambientals que desenvolupen en les aules. El futur del planeta està en les mans de les pròximes generacions i aquestes acciones que veiem ací són una gran ajuda per a conscienciejar sobre el que cal fer" indicaven les regidores de Compromís. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Per la seua banda l'alcalde Sergi González, ha considerat com a molt positiva una iniciativa que, inicialment s'havia pensat per a fa dos anys, però que la pandèmia ha impossibilitat muntar abans. "Des de l'Ajuntament, i així ho deixem palés amb els compromisos que tenim en la defensa del medi ambient, recolzarem sempre i al màxim aquestes activitats, de les quals valorem també i molt el component educatiu i el treball en favor de la sostenibilitat, un aspecte que cal cuidar".
 
I és que, a més de conscienciejar els majors, la Biofira de Tavernes vol acostar a grans i menuts els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i el medi ambient, i educar a la ciutadania en el respecte i l'interés per cuidar-lo. 
 
 



 
Al llarg del matí s'han desenvolupat molt tallers sobre el reciclatge o com cuidar l’alt valor medi ambient que gaudim a la Valldigna, sense oblidar altres aspectes com els productes agrícoles i alimentaris procedent del conreu ecològic, demostracions de cuina, taller de construcció de caixes per ocells i un llarg etcétera entre el qual cal citar la mostra exposada per la regidoria d'Agricultura sobre el projecte de la lluita de plagues usant els depredadors naturals, i de la qual ha estat informant als assistents el regidor d'Agricultura, Emili Enguix.
 
En el vestíbul de la Casa de la Cultura s'han celebrat al llarg del matí diverses xerrades sobre la problemàtica dels ‘Microplàstics a la mar’ a càrrec de Núria Felis de l’Associació UCRANTE, una altra de Pilar Donat, Doctora en Biologia, sobre les plantes invasores a la Valldigna i Marta Ribó, de l’Associació Justícia Alimentària, ha dissertat sobre l’alimentació actual i els seus perills, mentre que per part de la Fundació LIMNE es va parlar sobre la problemàtica de les tortugues d’espècie invasora al nostre litoral costaner. 
 
 

L’alumnat dels centres vallers han participat en un concurs de dibuix sobre els ODS. Els dibuixos seleccionats estaven exposats en l'entrada de la Casa de la Cultura i els assistents podien votar sobre el seu preferit. Amb els cartells seleccions es confeccionarà un cartell sobre els ODS. 

 Elaboració i fotografies pròpies