L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 10 d’abril del 2022

Muchas palabras, però pocos hechos (Levante-EMV) o mai no és tard... si l’arribada no és fa tard i malament!!!


 

“Muchas palabras pero pocos hechos” és el titular d’un article de T. Alvàrez al LEVANTE-EMV on s'assenyala que los “distintos partidos que están o han estado en el Gobierno visitan la playa de Tavernes para comprobar los daños y pedir actuaciones pero no han completado ninguna solución cuando han tenido opción”.

 

El diari recorda  que els partits estatals de govern mai no han actuat en les platges, i  tota la voluntat de Compromís, plasmada com a exigència per votar la investidura de P. Sánchez, no és prou: “la influencia de Baldoví para que ese tipo de acciones se conviertan en realidad ha sido más bien escassa”. 

 

I nosaltres afegim: mentre els valencians ens dediquem a votar partits que depenen i actuen als dictats de Madrid i obliden les nostres necesssitats...  el País Valencià “està més venut que Carracuca”. Poc poden canviar les coses si només oferim glòries a Espanya i no cap a nosaltres mateixos. Així ens va: finançament, recursos, inversions, renta per càpita, etc... a la cua d'Espanya.

 

 

 

 

Pensem que tothom estarà d’acord amb la crua realitat que assenyala el diari: els partits de govern a Madrid han passat anys i anys dels problemes de les nostres platges. I amb això, coincideix amb el que va dir divendres l’exalcalde Jordi Joan en l’acte reivindicatiu de Compromís: “els dos grans partits de Madrid es posicionen en contra de les solucions quan són govern, les reclamen si són oposició, i fan a l’inrevés quan canvia la situació. Cap partit amb responsabilitat a Madrid s’ha pres seriosament els problemes de Tavernes”. Més clar.. aigua. 

 

 Compromís: Anys i anys d’estar més sol que un mussol en defensar les platges.

 

És massa sabut que, de fa anys,  el govern municipal de Compromís ha estat més sol que un mussol en la lluita i reivindicacions davant els governs de Madrid. I sense resultats perquè tant en el Congrés com al Senat les votacions majoritàries en contra, primer del PP i els darrers anys del PSOE han impedit avançar en les solucions de les nostres platges. I és així, pese a qui pese, i diguen el que diguen. I només cal consultar l’hemeroteca.... De totes maneres anem a recordar-ho.

 

 

Representants de Compromís divendres a la Goleta

 

Novembre de l’any 2002: primera entrada de la mar en la Goleta. A Tavernes i a Madrid governava el PP , en els dos casos amb majoria absoluta.  Era el primer colp d’alarma sobre la Goleta. I poc després començava el rosari d’abocaments d’arena, més freqüents a partir dels anys 2010. No s'albirava mai una solució definitiva del problema i era la tasca del matalafer: fer i desfer.

 

Del 2011 al 2018 governa Espanya M. Rajoy, del PP. Les platges valleres es degraden, la situació s’agreuja.... i s'aboca arena i, com a modern Sísif, una vegada abocada, la mar se l’engul... i torna a començar. D'això en sabem molt a Tavernes.

 

I tots eixos anys el PP de Tavernes mut: cap iniciativa al Congrés, Senat  o Corts Valencianes. A Tavernes cap moció, cap queixa en premsa, cap proposta o gestió davant el seu partit que governa a Madrid i les Corts Valencianes.

 

A Tavernes, cap cap recolzament al govern municipal de Compromís: ni aigua, encara que el perjudicat siga Tavernes. Per no recolzar, ni donaren suport ni assistiren a la protesta davant de la Delegació del Govern. Mai cap reivindicació per salvar les nostres platges. Busqueu, a vore si en trobeu una. Ni una, ni mitja... ni cap!  És trist dir-ho, però és així. Maleïda hemeroteca!.  Sembla ser que no volien molestar l’amo amb queixes i demandes. Calia el silenci no fos cas de no eixir en la foto electoral municipal del PP.

 

  

Protesta davant Delegació del Govern, del PP.  El govern de Compromís no va tindre cap recolzament de la resta de partits de Tavernes que no hi feren acte de presència

 


 

El PP i Ciudadanos o "a buenas horas mangas verdes"

 

Però... tot això canvia a finals del 2018 quan canvia també el govern de l’estat: ara governa el PSOE. I el silenci d’anys del PP valler es converteix en critiques, laments per la Goleta, busqueda de culpables, etc i etc. Fins i tot els màxims dirigents del PP s’adonen que Tavernes té platges i que tenen greus problemes. I després d'anys i anys de "passar" vénen en processó i fan promeses: si faran això i allò... però la platja importa poc i s'usa com a munició política contra el president de la Generalitat i contra el govern de Pedro Sánchez.

 

I ens preguntem: ¿i això per què no ho feren quan governava el seu partit? El PP de Tavernes arriba tard i malament. Tard i malament perquè estem pitjor que mai, i això és l'herència que arriba després d'anys i anys que el govern de M. Rajoy no va fer res perquè els problemes no anaren a més. I és així, vulguen reconèixer-ho o no.

 

Els murs mostren l'arena perduda i engolida per la mar la darrer dècada. Era evident que la platja desapareixia però el govern de Madrid del PP no ho veia o no ho volia vore.

 

Un altre partit, de pes relatiu com a soci del govern de l'estat en la passada legislatura és Ciudadanos. Tampoc se'ls coneix cap iniciativa. L’única actuació seua en un tema on estava implicada la nostra platja va ser votar NO a les esmenes de Compromís al Pressupost General de l’Estat, esmenes on es demanava diners per actuar en les platges de Tavernes i les de la Safor. PP i Ciudadanos de la mà: NO a una partida per actuar urgentment a les platges des del Brosquil a Oliva.

 

Ara fan el mateix camí del PP: de no preocupar-se gens dels problemes de la platja durant anys en les màximes institucions a dir: farem tal iniciativa en les Corts,  o  tal altra... 

 

Amagueu els "patos"... que vénen eleccions!!!

En tot aquests anys només hem avançat en una cosa: ara tots som conscients que en els problemes de les platges l'Ajuntament no pinta fava. Totes les competències i responsabilitats les té el govern de Madrid, el Ministeri de Transició Ecologia. L’Ajuntament i el govern municipal en temes de costes no està autoritzat a executar res. És la llei.

 

 

Caldrà seguir veient destrosses com aquesta encara més anys perquè Madrid actue?

 

I com a govern ara a Madrid, que us podrem dir del PSOE? A nivell local anys de silenci i cap iniciativa i des del 2018 cap actuació de pes del govern de l’estat a Madrid. Això es reconeix en l'esmentat article del Levante-EMV i pensem tothom hi serà d'acord: "(el PSOE) gobierna en España desde el año 2018. Especialmente en los dos últimos años, desde que se produjo el temporal de la borrasca «Gloria» las actuaciones para regenerar las playas por parte del ejecutivo central, que es quien tiene competencias sobre actuaciones en la costa, han sido más bien escasas"

 

Escasses? Pràcticament cap i sense solucions definitives, que és allò que Tavernes espera. Però sembla arriben temps de canvi i l’altre dia amb el delegat de Costes visitaren la platja dos  representants del Consell. No és qüestió de si vingueren dos o mil del Consell, sinó de quina és la voluntat, quin és el nivell d'exigència davant del seu govern de Madrid perquè arriben aviat les solucions definitives i no ens donen bufetades negant-se a reunir-se amb l'alcalde i representants del govern municipal actual. O de deixar escrites vetlades al·lusions a les línies de costa i del domini marítim-terrestre.

 

Diu el diari que en les quatre anys de govern de P. Sánchez no hi ha hagut massa actuacions. Nosaltres no voldríem pensar que si ara tot comença a moure's és perquè s'albiren eleccions a l'horitzó, cal fer fotos i vendre-les en campanya.

 

Elaboració pròpia