L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 13 d’abril del 2022

El MITECO aprova 2'6 milions per actuar d'urgència en les platges de Tavernes i altres 8 platges valencianes i alacantines

 

El Consell de Ministres celebrat ahir ha acordat impulsar actuacions per a reparar els danys causats pels temporals marítims el mes de març passat i principis d'abril en les costes del sud peninsular i del País Valencià. En total la inversió prevista és de 12,3 milions d'euros per als litoral d'Andalusia, Ceuta, Melilla, Múrcia i País Valencià. 

 

Encapçalament ndep del MITECO

 

 

La  nota de premsa del MITECO (Ministeri de Transició Ecològica) assenyala l'especial intensitat de les borrasques de les passades setmanes i com exigeix actuar sense demora per a revertir els perjudicis provocats pel temporal en el litoral.

 

Segons eixa nota de premsa, el Secretari d’Estat del MITECO ha signat una resolució per la qual es declararen ahir d'emergència les obres necessàries per a la reparació dels danys causats pels temporals marítims i la quantitat desglossada de les intervencions per cada tram de litoral afectat.

 

 

 

La nota remarca que els vents intensos i les ones han provocat erosió i pèrdua d'arena a les platges, les desembocadures dels rius i les rambles, situació que es reconeix que pot  posar en perill l'ús i gaudi de les platges, fins i tot enfront de temporals de menor intensitat.

 

I una referencia explicita a les nostres platges: “és destacable l'impacte en els sistemes dunars, amb la desaparició de 200 metres de duna a la platja de Tavernes (València)”.

 

El comunicat del MITECO confirma que les platges mes afectades al País Valencià són aquelles que s’havien vist prèviament afectades per processos de regressió del litoral i assigna 2.610.000 € per a les obres a Cullera, Gandia, Tavernes de la Valldigna i Xeraco (València) i a Altea, Calp, Guardamar, Torrevella i la Vila Joiosa (Alacant).

 

 

 

 

 

 

PUNT DE VISTA: Realment hi ha prou per a escometre obres d’emergència i reparació?

 

No hem quedat gens satisfets de la nota de premsa del MITECO, més que res per eixos 2’6 milions per a un total de les 9 platges valencianes-alacantines esmentades.  No sabem si als lectors els passarà igual, però a nosaltres ens assalta el dubte: quina és la quantitat que es dedicarà a les platges de la Goleta i la Platja de Tavernes i, segons la quantitat assignada, quina actuació es pensa executar.

 

Poca quantitat ens sembla. Ni per a pipes. Tots coneixem massa la greu situació de la platja de la Goleta i del tram nord de la Platja de Tavernes que necessiten més d’un gran projecte milionària per a reposició primer i defensa posterior del litoral i, per tant, ens temem que ara serà una simple reposició d’arena amb l’objectiu de gaudir-ne aquest estiu. 

 

A no ser que siga només una quantitat per reposar els 200 metres de cordo dunar afectat, perquè per a reposar arena als centenars i centenar de metres afectades, amb pèrdua de tolls d'arena de vora 2 metres d'alçada (mireu les fotografies) i desenes de metres d'amplada en molts punts...

 

 

 

 

Segons les quantitats que altres vegades s’han dedicat a reposició d’arena només en la Goleta – ara molt més pitjor després de més de dos anys sense reposició com cal-  i, si damunt, s’ha de sumar la millora de la part nord de la Platja de Tavernes.... la veritat, i vist els diners dedicats en total per a les 9 platges esmentades del País Valencià, tot fa pensar en un nou parxe i... a esperar les solucions definitives i el pròxim temporal que s’ho engula tot de nou.

 

Es diu en la nota que es declaren obres d’emergència.... però que una obra siga declarada d’emergència no implica necessàriament que se solucionen la majoria de destrosses que s’ha patit. Molt ens temem que això ocorrerà.  Un nou parxe i endavant....

Elaboració pròpia