L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 19 d’abril del 2022

L'ORATGE ACTUALITZAT: Nivell GROC de risc per embossament d'aire fred en altura que ens porta demà descens de les temperatures i pluges



Aquesta vesprada ens visita un embossament d'aire fred en altura, amb la qual cosa torna la inestabilitat, amb ruixats i tempestes irregulars, més intenses en les comarques del nord. S’inicia un descens en les temperatures que notarem sobretot demà dimecres.

Podeu llegir tot seguit l’alerta de riscos del Centre de Coordinació i Emergències de la Generalitat publicada aquest matí  i amb valor fins al demà on es decreta nivell GROC per risc de pluges i tempestes a la nostra zona.

 

 


A partir d’aquesta vesprada podrem tindre tempestes en tot el territori, amb un desplaçament d’oest (interior) cap a l’est (costa) i prou intenses a l’interior, com ja ho preveu l’avís groc que hem publicar.

Demà dimecres el dia serà més inestable i la borrasca se situarà davant la nostra costa amb precipitacions generals, acompanyades de tempesta i ser localment intenses en qualsevol part del País Valencià, i amb acumulats entre 50-100 litres en alguns punts i en poc de temps. Segons els model de previsió americà, al sud de València i nord d’Alacant demà podem rebre precipitacions molt intenses. Atenció a la neu a les serres que poden acumular 5 centímetres per damunt de cotes de 1.000 metres.

Dijous la borrasca s’allunyarà ràpidament i la millora serà progressiva.

Cap de setmana: borrasca pel nord de la península, amb vent entre moderat a fort de ponent i pas de núvols que podran deixar algun ruixat molt poc important el dissabte. El cap de setmana no serà tant inestable i podrem gaudir dels actes festius en molt pobles i celebracions de Sant Vicent.

 Per l'elaboració de l'oratge sempre ens basem en informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i segons els casos.