L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 26 d’abril del 2022

L'ORATGE: Aquesta setmana s'anuncia una nova DANA amb pluges a partir de demà dimecres per la vesprada



Hem gaudit d’uns dies assolellats de Pasqua de Sant Vicent, tot i que amb vent diumenge, però sembla ha estat un miratge l’arribada del bon temps permanent perquè a partir de demà, per la vesprada majorment, s’anuncia novament mal oratge.

A partir de demà dimecres els models predictius indiquen una nova gota freda o DANA que avançarà pel sud de la península-nord africà i això sempre sol ser causa de pluges i tempestes que poden ser fortes localment.

 

Situació de la DANA el divendres 

 

 

 

Serà majorment dijous i divendres quan la DANA se centrarà al sud peninsular i aportarà vents des de la mar que afavoriran la presencia de les pluges, com sempre a la nostra zona geogràfica del sud de València i nord d’Alacant.

 

La confiança és que això ja canvie el dissabte i el cap de setmana el sol ens acompanye i tornen les bones temperatures, tot i que a l’horitzó ja es deixa vore un possible nou embossament entre dilluns i dimarts de la setmana vinent.

 


 Evolució de la DANA entre dimecres i divendres

 

El tren de borrasques que venim gaudint o patint des de març sembla ser que s’entesta a no deixar-nos així com així. Ja veurem per tant la pròxima setmana quin oratge ens espera.

 Per l'elaboració de l'oratge sempre ens basem en informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i segons els casos.