L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 30 d’abril del 2022

Quatre anys de tallers d'ocupació a Tavernes, una eina de formació i pràctica per a la integració laboral

 

Els tallers ocupació "Millorem l'entorn de Tavernes" dels quals actualment s'esta celebrant la seua  IV edició tenen dos components principals. Per una banda l'aprenentatge i pràctica de les tècniques que els duran a aprendre un nou ofici que els permeta ampliar les eixides laborals i en segon lloc, el rebre una formació teòrica sobre aquestes tasques, ensenyaments que són impartits pel professorat del taller.
 
Dins de l'apartat teòric, els alumnes d'aquest quart taller han gaudit d'una xerrada impartida pels agents mediambientals de la Valldigna, Irene Moreno i Miquel, sobre les eixides laborals relacionades amb el món forestal.
 
Una xarrada que a més de donar una visió general sobre les eixides laborals relacionades amb el món forestal tindrà continuïtat molt aviat amb una altra activitat formativa sobre espècies invasores que impartiran també els mateixos agents mediambiental.
 
 
 
L'acte ha comptat amb la presència del regidor responsable de l'àrea de Foment Local, Josep Llàcer, de Compromís, que després d'agrair la predisposició i disposició dels agents mediambientals ha animat l’alumnat a "continuar aprofitant la formació teòric-pràctica dels tallers per tal d'ampliar coneixements i el ventall de possibles eixides laborals en el futur".
 
El regidor ha recordat que els Tallers d'Ocupació, en les quatre edicions-anys seguit que duen funcionant en el nostre municipi s'han ha configurat com a un excel·lent programa mixt d'ocupació amb l'objectiu de millorar l'ocupació de persones de col·lectius específics i ha recordat a alumnat que són un referent a Tavernes amb el gran treball que efectuen per a la ciutat, amb unes tasques que milloren l'aspecte dl municipi.
 
El regidor de Compromís va remarcar que la formació especialitzada i experiència professional que obtenen facilita als vallers i vallers que hi participen a integrar-se en el mon laboral, d'ací l'interés de sempre des del govern de Compromís, en passades i actual legislatura, d'efectuar les gestions per aconseguir els fons que calen perquè aquests programes siguen una realitat en la nostra ciutat.
 
Aixi, les gestions han aconseguit per aquesta quarta edició una subvenció de 724.075 euros del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, i que es completa amb 40.000 euros d'aportació de l'Ajuntament a través de l'àrea de Foment. Cal indicar que les quatre edicions dels tallers d'ocupació representen en total una inversió de vora 3 milions d'euros de l'Ajuntament, i això ha permés oferir un contracte de treball-formació d'un any de durada a un total de més de 140 persones, entre alumnat i professorat, al llarg dels 4 anys que du en funcionament.
 
Elaboració pròpia a partir de la informació d'activitats del taller en el web