L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 24 d’abril del 2022

El fiscal de Medi Ambient del Tribunal Suprem, el valler Antonio Vercher Noguera, condecorat pels Mossos d'Esquadra per la seua professionalitat.



El valler i Fiscal Coordinador de Medi Ambient de l'Estat Espanyol,
Antonio Vercher, ha estat condecorat pels mossos d'esquadra dins de l'acte "Esquadres 2022" en reconeixement a la seua destacada professionalitat i compromís. L'acte ha servit per distingir també distints fiscals de la Fiscalia de Girona, Audiència Nacional i Seguretat Vial.
 
Antonio Vercher Noguera, fill de Tavernes, ha estat darrerament president del Consell Consultiu de Fiscals Europeus (CCPE), després d'haver estat elegit en l'assemblea de fiscals celebrada a Estrasburgo el gener del 2021, organisme del qual forma part des del 2006. Aquest organisme, creat en el 2005 pel Consell d'Europa, té com a missió fonamental preparar Opinions per al Comitè de Ministres del Consell d'Europa quant al paper del Ministeri Fiscal en el sistema penal, i per una altra banda, arreplegar informació sobre el funcionament de les Fiscalies a Europa on s'analitza la independència i imparcialitat de les fiscalies dels estats que formen la UE.
 
 


Una dilatada i fructífera trajectòria professional

Antonio Vercher Noguera és fiscal de sala del Tribunal Suprem i Coordinador de la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme. Disposa d’un currículum insuperable i és considerat per molts juristes com el pare del dret penal ambiental a l’estat espanyol. La seua manera de treballar ha estat exportada a moltes nacions i és conegut i reconegut internacionalment.

El valler és doctor en Dret per la Universitat de Cambridge (Anglaterra) i Màster en Dret per la Universitat de Harvard (USA), ha estat lletrat del Tribunal de Justícia de la C.E.i professor en diversos Màsters en Dret Ambiental i Comunitari.

Especialista en matèries com la corrupció, l’urbanisme i medi ambient, entre els seus llibres destaquen “Comentarios al Delito Ecológico. Estudio de Derecho Comparado entre España y los Estados Unidos”, “Terrorismo en el Ulster y en el País Vasco. Legislación y Medidas”, “Aplicación de las Directivas Comunitarias sobre Medio Ambiente. Jurisprudencia y notas” o “Terrorism in Europe”. És autor de centenars d’articles sobre temes relacionats amb el Dret espanyol, comunitari i internacional.

El nostre Ajuntament va reconéixer la seua dilatada trajectòria la passada legislatura quan, a proposta de l'alcalde Jordi Joan, va ser nomenat per unanimitat del ple municipal fill predilecte de Tavernes. 
 
Elaboració pròpia