L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 28 d’abril del 2022

Les obres de la mota del Vaca per protegir la ciutat avancen tot i el mal oratge que patim de fa vora dos mesos



Tot i el mal oratge que patim des del passat mes de març, els treballs de construcció de la mota del riu Vaca per a protegir la ciutat de les inundacions del Vaca avancen sense pausa i són ben visibles per a tots els vallers i valleres que tenen com a zona de pas l'Avinguda de les Corts Valencianes.

 

 

Després de les persistents pluges que vam gaudir les setmanes passades, i que van impedir la continuació dels treballs durant temps, aquesta setmana la maquinaria pesant ha presentat un frenètic treball, amb el pas continuat de camions i la corresponent descarrega de material per a la construcció de la mota.

Les fotografies permeten observar els muntons de terra i altre material que es va amuntegant després d'un treball primari inicial que, com ací vam explicar, es va dedicar a l'eliminació de les zones de la canya invasora que envolta el llit del riu Vaca. 


Les obres que es duen a cap són l'execució del projecte “Condicionament ambiental en la via ciclopeatonal del marge esquerre del Riu Vaca” a càrrec de l'empresa Cadersa SA, adjudicatària  de l'obra i que serveix per a la construcció d'una mota de defensa contra les inundacions del riu Vaca. Els treballs impliquen una inversió de 408.789 euros, segons l'adjudicació realitzada per l'Ajuntament. 

 

 Aquesta obra ha vingut obligada per la greu decissió per a Tavernes presa pel govern de M. Rajoy , del PP, que vas anul·lar el projecte de laminació i canalització del riu Vaca. Les obres que ara s'executen permetran, entre altres, legalitzar una gran part de la urbanització del Vergeret i així evitar la demolició d'habitatges com a resultat de la sentència del Suprem del 2013 que va declarar il·legals 10 edificis dels aprovats pel govern del PP en la zona. Precisament aquesta sentència va impedir dur a cap les obres de millora del  "pavelló multiusos" així com la construcció d'un Centre de Dia en el Vergeret..

 
 
 

Les obres que ara s'executen
 
Aquesta mota, a més de legalitzar les finques del Vergeret, protegirà el nucli urbà de Tavernes de les inundacions del riu. Tindrà una longitud de 1’5 km al costat del riu Vaca, entre l'assut i el Tol·lo, i com a complement disposarà d'una zona verda, amb amb arbres autòctons de ribera i vegetació mediterrània en la mota, especialment enfront de la zona dels edificis del Vergeret. 

En el tram de l'Avinguda de les Corts Valencianes, l'Ajuntament ha contemplat un carril compartit per vianants i bicicletes, de 3’50 metres d’amplada amb paviment Aripac i entre la mota i el carril, es plantaran arbres i es col·locarà mobiliari urbà (bancs, papereres...).

 



 

 

Elaboració i fotografies pròpies. Els gràfics són del projecte publicat en la PCSP