L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 19 d’abril del 2022

Adéu a les mascaretes en els interiors (la majoria de llocs). Expliquem les excepcions


El Consell de Ministres ha aprovat el reial decret que elimina l'obligació de portar mascareta en la majoria d'interiors a partir d'aquest dimecres. La retirada no és completa:  ha de continuar usant-se en tots els transports públics, en els centres sanitaris, establiments com les farmàcies i en les residències de majors. La màscara era l'única mesura enfront del coronavirus encara vigent en tot el territori nacional. 


Transport col·lectiu

El transport col·lectiu està subjecte a l'ús de la mascareta. Afectarà a tots i totes, sense excepcions: metre, autobús, vaixell, avió, tren, taxis... En les andanes o accessos a les estacions no s'aplica aquesta obligació.

Sanitat

Els centres de salut i hospitals exigiran un ús estricte, excepte per a les persones ingressades, que podran no usar-la sempre que siguen a les seues habitacions. Les treballadores de les residències han de continuar portant-la en les seues jornades laborals, així com les visites. Els majors residents queden alliberats d'aquesta obligació perquè el centre és com la seua casa.

Aqueixa obligació s'estén a tots els establiments i serveis sanitaris, com les farmàcies o els centres de transfusió

Ús responsable

La norma de Sanitat remarca  “ús responsable” de les mascaretes amb la finalitat d'evitar en la mesura que siga possible situacions de perill. Aquest ús responsable afecta a la població vulnerable (majors, immuno deprimits o embarassades) per a qui es recomana mantindre la utilització d'aquesta mesura de protecció. 

Els entorns de treball i les escoles

L'entorn laboral és el terreny més esvarós i encara que amb caràcter general no és obligatori, si els serveis de prevenció de riscos fan una avaluació del risc i considera que ha d'usar-s'hi, sí que ho serà.

El Govern recorda que els centres escolars no poden obligar l'alumnat a usar màscara a partir de demà dimecres. 

En espais interiors qui vulga continuar usant la màscara podrà fer-ho.

 

Segons la roda de premsa del govern i publicacions en premsa