L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 3 d’abril del 2022

ORATGE: Tindrem encara dos dies de mal oratge i a partir de dimecres començarà la milloria


Ahir diumenge va ser tingut un dia assolellat, va facilitar disparar la mascletà, i s'ha tancat definitivament les falles 2022. Però... en aquesta passada matinada, de diumenge a dilluns, ja hi ha hagut  pluges a les comarques del sud de València i del nord d‘Alacant perquè el cel s’ennuvolat per l'entada d'una nova borrasca i així estarà avui tot el dia.

S’anuncien noves pluges a la nostra zona fins demà dimarts amb el pas de la borrasca Ciril - observeu el mapa superior- que podran ser localment moderades i persistents, amb una cota de neu entre 700 i 900 metres.  Les previsions parlen de possibles nevades a les serralades d’Aitana, Mariola on les muntanyes poden enfarinar-se.

Demà dimarts encara tindrem pluges al País Valencià però ja començarà a millorar l’oratge, i serà a partir de dimecres quan el tindrem més estable. Tot apunta a que l’anticicló s’acosta a la península amb la qual cosa la millora serà evident i potser deixarem enrere i oblidarem aquests dies hivernals.

 

Mapa d'ones i direcció del vent per demà dilluns

 

I en aquest principi de setmana ens afecta novament temporal de llevant, amb ones de 3 a 5 metres en la costa valenciana i que es notarà més en les zones que miren al nord-est i est, és a dir, la part litoral on es troba Tavernes. Patirem de nou danys? Toquem ferro. 

 
La previsió de l'oratge la fem a partir de les informacions d'AEMET, AVAMET, ECMWF, eltiempo.es, meteopoble, Meteovigo, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i segons els casos.