L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 5 d’abril del 2022

PLE D'ABRIL 2022: Compromís i l'Esquerra expressen en un manifest el seu suport i sol·lidaritat amb el poble sahrauí


Els Grups Municipals Compromís per Tavernes i L’Esquerra de Tavernes feren públic un manifest en el ple on es demana el reconeixement de la República Àrab Sahrauí Democràtica i expressaren la seua solidaritat amb l’antiga colònia espanyola.

El manifest insta al reconeixement de l'estatus diplomàtic de la representació del Front Polisari a Espanya com a primer pas cap al reconeixement de la RASD per part del Govern espanyol, al qual se li demana facilitar una  solució definitiva al conflicte mitjançant la celebració d’un referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí.

Així mateix es demana al govern espanyol que prenga mesures polítiques envers el Regne del Marroc pel constant incompliment de les resolucions Internacionals i del Pla d'Arranjament, aprovat pel Consell de Seguretat de les Nacions Unides en 1990. I es recorda que decisions com les preses pel president del govern Pedro Sánchez, d'especial transcendència com és el canvi de política exterior siguen consensuades amb la resta de forces polítiques democràtiques representades en el Congrés i el Senat.

El manifest recorda que el passat 18 de març, la casa reial marroquina va fer pública una carta on el president espanyol, Pedro Sánchez, donava suport a la proposta d’autonomia del Marroc sobre el Sàhara Occidental. Una postura que està en contradicció amb els acords internacionals. Perquè ni Nacions Unides, ni la Unió Africana, ni la Unió Europea, la Cort Internacional de Justícia o la Cort Europea de Justícia reconeixen cap sobirania del Marroc sobre el Sàhara Occidental.

Espanya té com a potència colonitzadora, d’acord  amb  les  resolucions  del  dret  internacional,  té una responsabilitat jurídica, ètica i política en la descolonització efectiva del Sàhara Occidental i la responsabilitat de facilitar al poble sahrauí  exercir el seu dret inalienable a l'autodeterminació, cosa que segons el manifest es defuig i afecta negativament qualsevol possible paper d'Espanya en la solució del conflicte de descolonització al Sàhara Occidental  i ignora els nombrosos i forts llaços de solidaritat entre el poble valencià i el poble sahrauí.

Elaboració pròpia segons el manifest llegit en el ple