L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 23 d’abril del 2022

Les regidories de Medi Ambient i Educació organitzen la primera Biofira a Tavernes per al dissabte 30 d'abril

 

Tavernes organitza la primera Biofira del municipi, un esdeveniment que amb organització de les regidories de Medi Ambient i Educació, i amb la col·laboració de la Diputació de València i el consorci Ribera-Valldigna, tindrà lloc el pròxim dissabte, 30 d’abril de matí, a la plaça de l’escriptor Rafael Chirbes i la Casa de la Cultura.

Les regidores de Compromís responsables de la Biofira, Mònica Palomares, de Medi Ambient i Fina Vercher, d'Educació  han assenyalat que “serà un gran esdeveniment per a acostar a grans i menuts els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i el medi ambient, i educar en la importància de respectar-lo i cuidar-lo. Totes i tots hem de prendre consciència per a ajudar a preservar l’ecosistema i l’entorn natural amb xicotetes accions diàries que aprendrem amb els tallers i xarrades”.

Biofira s’iniciarà a les 10 hores amb una programació ben completa d’activitats, xarrades informatives i tallers educatius al voltant del ODS, el canvi climàtic, el reciclatge o com cuidar l’alt valor medi ambient que gaudim a la Valldigna.

Participació de centres educatius i entitats locals


La jornada lúdica, divulgativa i de conscienciació sobre la importància de respectar el medi ambient i conéixer millor el nostre entorn, comptarà amb la participació de l’alumnat de tots els centres educatius del municipi, així com les AMPA de cada col·legi i institut, l’Agrupament Escolta L’Ombria i l’AE La Valldigna, el Centre Excursionista de Tavernes, el Centre Ocupacional la Valldigna i diverses organitzacions i productors ecològics com l’Associació Justícia Alimentària, EUCRANTE, la Fundació LIMNE, l’Horteta de Greta, la parada ABC Apicultura del Mercat Municipal i un esparter.

A més de les activitats i tallers que duran a terme els participants anteriorment mencionats, la Biofira comptarà amb l’observatori en ruta ‘La Ruleta dels Aliments’ a càrrec de la Diputació de València, on l’alumnat aprendrà quan, com i d’on s’han de consumir els aliments, i també el Consorci de la Ribera-Valldigna farà tallers sobre l’Ecomòbil i la preparació de compostatge. A les 11 hores, la cuinera agroecològica Marta Feliu, farà una demostració de les receptes ecològiques que es poden tastar al Restaurant Cuina Viva. Seguidament, el Centre Excursionista de Tavernes explicarà com es fan les caixes niu que es col·loquen en els arbres de les muntanyes valleres per a protegir als ocells.

Per últim, Plàstic Preciós la Safor farà una demostració de la importància de la reutilització de materials de plàstic amb l’activitat ‘Una nova vida per als taps de plàstic’, amb què se’ls donarà una segona vida com la que la població va donar als taps que tenien a casa i que es van convertir en el preciós banc que llueix al Mercat Municipal.

Xerrades a la Casa de la Cultura

D’altra banda, també hi haurà xarrades a la Casa de la Cultura que s’iniciaran a les 10.30 hores amb ‘Microplàstics a la mar’ a càrrec de Núria Felis de l’Associació UCRANTE. A les 11.15 hores, Pilar Donat, Doctora en Biologia, parlarà de les plantes invasores a la Valldigna. A continuació, a les 12.00h, Marta Ribó, de l’Associació Justícia Alimentària, farà una xarrada al voltant de l’alimentació actual i els seus perills. Per últim, a les 12.45 hores, la Fundació LIMNE parlarà de les tortugues d’espècie invasora al nostre litoral costaner.

Cal remarcar que paral·lelament a la Biofira, s’han treballat als centres educatius de Tavernes els ODS i tot allò que els envolta. De fet, l’alumnat valler ha participat en un concurs de dibuix sobre els ODS, on els dibuixos preseleccionats pels centres seran exposats durant la jornada i totes les persones assistents podran votar i escollir els guanyadors i guanyadores de cada ODS (30 en total), amb els dibuixos dels quals es farà un cartell sobre els ODS. A les 13.30 hores, es farà entrega dels premis i es posarà fi a la primera edició de la Biofira a Tavernes. A més, tindrà lloc una exposició al voltant dels tipus de sòls a la Valldigna a càrrec de Josep Vicent Llinares, Doctor en Farmàcia.


Segons Gabinet de Premsa i Comunicació Tavernes  23/04/2022 15:06