L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 8 de juliol del 2011

No passa res... s'ha de modificar el registre.


Estàvem pendent de la firma de l'opció de compra que els propietaris de la Casa de les Indalecies feien a l'ajuntament de Tavernes. Tot apuntava a que podia ser imminent. Inclús nosaltres havíem pensat que podia ser avui divendres basant-nos en alguns indicis i comentaris escoltats, però no ha estat així.

Un error en el registre sembla ser la causa. El registre té la casa anotada com de 90 metres quadrats quan són 400 metres de planta. Així consta en el rebut i així es paga la contribució. Així consta en l'escriptura de la casa. I així és la realitat que tots els de Tavernes coneixem.

Però els documents han d'estar exactes i han de reflectir la realitat per a poder firmar-se. Cal ara un compàs d'espera i que se solucione en el registre, per avançar en la compra.

I com que molt s'estareu preguntant pel preu.... 460.000 euros.  

-


16 comentaris:

QUALSEVOL NIT EIXIRÀ EL SOL !!! ha dit...

menudo error!!!! els del registre....¿no????????!!!!!
Sobre la informació i sobre el preu de la casa, dir:
moltes gràcies al nou govern per la informació al poble, per la transparència, per l'accessibilitat a la gent en quant a informar al poble dels temes que ens afecten.
Ja era hora!!!

Anònim ha dit...

Si la casa val 460.000 € per a què volien 5 milions d'euros els del PP? La resta de diners per a què eren? Per a la piscina, el parking o botelles de cava????????

La Cotorra de la Vall ha dit...

Siguem seriosos.

Cal saber que per a fer un préstec, s'han de justificar les despeses a fer amb eixos diners.

Dels 5'7 milions dels prestec, 1 milió estaven previstos dedicar a la compra de la Casa de les Indalècies.

I després altres inversions i aixi fins a justificar la necessitat de "demanar als bancs" els 5'7 milions.

Els pressumptes 2 milions que ens costará el parking i el que tots preveiem ens coste "ajudar" en la piscina... això ja vorem.

Anònim ha dit...

Total, que els propietaris han s'han passat X anys pagant contribució de una casa (que es casi ruina de lo deixada que esta) de 90m^2 seguent de 400m^2... A algú més no li sembla be aixo? Expropieu-la i au, pareu ja de una vegada amb la especulacio inmobiliaria...

Anònim ha dit...

Disculpeu la meua ignorància, jo no entenc d'aquestes coses però he llegit que tots volen que l'Ajuntament es quede amb eixa casa. ¿Per què? ¿Que té d'especial? Algú em pot explicar la història d'eixa casa? Jo he sentit que era una escola privada. Es que, a més de la rehabilitació, són molts diners per a l'època que estem...

Anònim ha dit...

Aquest darrer és un dels comentaris que, potser Cotorra, no hauríeu mai de publicat.

Ho deixeu ben clar en la redacció de la noticia:

El registre té la casa anotada com de 90 metres quadrats quan són 400 metres de planta. Així consta en el rebut i així es paga la contribució. Així consta en l'escriptura de la casa. I així és la realitat que tots els de Tavernes coneixem.

S'enten que el rebut i IBI pagat és de 400, i que l'escriptura és de 400 i tots sabem que segurament siga la casa més gran del poble.

No sabem a que ve eixe comentari, a més de demostrar que no sap el sentit que el concepte d'expropiació té en l'Administració.

I especular seria pagar per ella una quantitat i aprofitant-se d'algun posicionament de privilegi fer després 40 vivendes de luxe.

Però 460.000 euros per 400 metres, o siga, 1.150 € el metro de solar en el centre del poble és un preu just per a l'ajutnament i els propietaris. Simplement com a solar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

A falta d'estudis per persones especialistes en el tema i que ens podrien donar més llums sobre el seu origen, sembla ser -no hem pogut confirmar amb estudis seriosos - que era la casa abacial de Tavernes en temps del govern de l'abat del monestir. O siga on es quedarien els monjos en les estades a Tavernes per qüestions de govern, etc. La casa en certa mesura des d'on els monjos governarien Tavernes.

Això ens podria dur a un origen inicial fins el segle XV, quan es posen de moda les cases grans, petits o grans palaus en les ciutats per la gent noble o gent que governa, cas del Carrer de Cavallers a València o Moncada a Xàtiva, per exemple.
La casa gaudiria de reformes al llarg dels segles fins arribar a la fesomia actual: façana de les cases de benestants del segle XVII-XVIII (observa les reixes i les finestres de dalt, potser una planta més dedicada a queviures o semblants) i que segurament passaria a masns privades amb la desamortització de Mendizabal de 1835, quan els monjos abandonaren Valldigna.
Els anys cinquanta allí hi havia una escola de "cagons", nom popular de les escoles que feien de guarderia i que no tenien la mateixa regulació legal que ara: qualsevol "aguantava" els xiquets en sa casa particular i cobrava un poc per eixa tasca. En el poble n'hi havien bastant. L'escola de les Indalecies creguem recordar quie fins i tot va fer alguns anys, els primers, del que ara seria la primaria potser propiciat per la falta d'escoles a Tavernes.

Ens trobem per tant davant del que podria ser l'habitatge més vell del poble, i que ens ofereix encara les característiques de les cases tradicionals valencianes, de les quals hi havia bastant en el Carrer Sant Agusti i que han estat enderrocades.

Un luxe, pensem, conservar-la i habilitar-la per a usos socials, i una manera de demostrar que Tavernes estima la seua historia i defensa el patrimoni.

Anònim ha dit...

Sóc l'anònim de les 12:56.
Gràcies Cotorra per l'explicació.
Salutacions.

Precios ha dit...

Aprofitant l'error d'altre contrincant informatiu del poble respecte a la informació apareguda a la revista La Veu de la Valldigna, vull fer vore la qualitat de la Cotorra al respecte en que l'abans esmentat blog no hauria fet mai una explicació com aquesta que acabem de rebre. Com es diu en castellà. " Donde las dan las toman". Vaja treball informatiu.

Anònim ha dit...

No debéis olvidar que esa casa se compra gracias al millón de euros que preparó el anterior gobierno.
Si no fuese por eso no se compraría. El mérito no es del tripartito ni de su alcalde.

Anònim ha dit...

Lo que no debemos olvidar es que el PP tenía ya preparado el informe de derribo de esa casa, se pidió más dinero, no sólo un millón sinó cinco, es decir, un macrocrédito, para con la excusa de "querer" comprar la casa, hacer un cambio y aprovechar el dinero para tapar agujeros, que hay muchísimos. En este asunto el único mérito del PP es estar a punto de derribar la casa de las Indalecies, todo lo demás, señor mío es mérito del tripartido y de su alcalde, aunque a usted no le guste y quiera manipular para sacar provecho. Ustedes la historia parece que les de igual, aunque esta sea muy suya.

Anònim ha dit...

propose restaurar-la i convertir-la en alberg juvenil gestionat per l'ajuntament, o pel grup de muntanya, res d'empreses que encarixen els preus.

Anònim ha dit...

El problema del registre és per culpa de l'última persona que se l'ha va registrar...Però, puc jurar que la contribució fins ara pagada és la correspon al 392 metres quadrats que figuren en el catastre, es a dir, quasi 1000 euros. Una cosa més que vull dir és que espere que el grup muntanya no pose les mans en l'administració de la casa, perque sinó anem aviats. No cal pensar molt en el que vull dir, i si no mireu qui són els que dirigeixen aquest grup.

Anònim ha dit...

¿qui són estes persones que dirigeixen el grup muntanya, anònim de les 21:54? no conec este grup de prop. sé que hi ha un centre excursionista en Tavernes, però no conec este altre grup.
Tampoc sé què té que vore la gestió de la Casa de les Indalècies amb un grup de muntanya del poble, siga el que siga. O amb qualsevol altre grup o associació civil del poble.
¿pots explicar-te un poc millor? Gràcies.

Anònim ha dit...

Jo tampoc entenc perquè una associació com aquesta ha de fer-se càrrec de res que tinga que vore en la casa de les Indalècies. Espere que l'Ajuntament siga el que dirigisca tot el tema adient a aquesta casa tan emblemàtica.

Anònim ha dit...

Com que el grup muntanya a de fer-se carrec de la casa de les Indalesies, si per netejar el riu vaca ja va demanar a Benifairó 600 euros, per a l´esmorzar que se´l tenien que emportar els voluntaris, molt que ahorraries si es feren carrec ells.