L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 14 de juliol del 2011

L'oposició recorda al Consell que amb els incendis juga amb foc.




Tan sols 10 hectàrees es van calcinar ahir en el primer incendi en plena temporada estival en la província de Castelló originat per un llamp. No obstant açò, Compromís i Esquerra Unida no van deixar passar l'oportunitat per a recordar a la Generalitat que les retallades escomeses en matèria d'extinció d'incendis poden passar, en breu, majors factures. 

Afortunadament el dia va eixir tranquil i solament durant la nit i les primeres hores del matí ho escarpat de l'orografia del terreny i el fort vent que hi havia en la zona dificultaven l'extinció de l'incendi originat entorn de les dues de la matinada per un raig en la zona del pic Campanilles del paratge natural de la Serra d'Irta. Açò, unit a la ràpida actuació dels serveis contra incendis, va provocar que les forces desplegades pogueren controlar el que podria haver sigut el primer gran incendi en les nostres terres en esta temporada estival.

Una temporada en la qual els incendis són especialment temuts per bona part de la ciutadania a causa que el Consell ha establit retallar el seu pressupost precisament en el necessari per a la seua extinció. Així ho apuntava ahir el diputat del grup parlamentari Compromís, Juan Ponce, quan recordava que "totes les unitats de reforç en l'extinció d'incendis no han sigut contractades per al període estival i se comptarà únicament amb les brigades que treballen la resta de l'any, en un període en el qual, per les nostres condicions climatològiques, creix exponencialment el risc de patir incendis”.

En la mateixa línia es manifestava la diputada autonòmica d'EUPV, Marina Albiol, que reclamava al Conseller de Governació que "dote a les brigades de suficients recursos tècnics i humans per a enfrontar-se al foc amb suficients garanties. Demanem al Consell que recapacite, pose fi a esta política suïcida i no pose en perill els valors ecològics i mediambientals de les comarques del nord per estalviar un grapat d'euros. No és una política sensata, Castelló acabarà pagant més per la destrucció dels seus paratges que els magres estalvis que vol aconseguir el Consell amb estes mesures”.

A les 18 hores d'ahir l'incendi es donava per extingit, i des de la Diputació de Castelló es presumia d'haver realitzat "un desplegament de 30 vehicles, nou mitjans aeris i 100 persones entre brigades, bombers, coordinadors i comandaments". No obstant açò, els que van bregar amb les primeres flames en pitjors condicions van ser set brigades d'Emergència, dos vehicles del parc d'Oropesa, dos capatassos coordinadors, un sergent i un tècnic forestal. Per fortuna esta vegada van ser suficients.

- Informació de L'Informatiu