L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 20 de juliol del 2011

L'estrany cas del "passaones".

El pròxim dissabte, dia 23, el Club Esportiu de Pesca la Valldigna celebra, com ve essent habitual de fa uns quants anys, un conjunt d'actes per celebrar el dia de Sant Jaume. 

El Club Esportiu de Pesca la Valldigna, segons les nostres notícies, ha demanat a l'ajuntament celebrar un pasacarrer pel matí, una paella al cine Olimpo i després un sopar en honor a Sant Jaume. Eixe programa festiu ha rebut el vistiplau municipal sense haver posat cap de pega ni dificultat als mateixos. Per cert, ens diuen que tenen confirmada l'assistència de membres de la corporació a alguns dels actes.

Davant això,  ha sorgit per Tavernes rumors que el nou govern municipal "s'havia carregat" el "passaones" quan res d'això és cert. Cal saber primer que res: el passaones és una celebració relativament moderna: una passejada-comitiva en barca amenitzat amb cançons. Segon: que l'any passat ja no s'hi va celebrar. Tercer: que no es pot celebrar així com així en ser una activitat dins de la mar.

O siga,  serà una activitat atractiva, bonica i tot el que vulgam, però al cap i a la fi es fa dins de l'aigua i en zona de bany, i cal un permís de Costes i de la Guardia Civil, que ha de participar obrint i tancant la comitiva amb una barca/lanxa amb els agents de la Benemerita. Com veieu, prou complicació.

Com deiem, l'any passat no es va fer i enguany, el Club de Pesca sembla ser que sabent de bestreta que ni Costes ni la Guardia Civil no els anava a concedir el permis....  ni l'han demanat!!!!

Com veiu, un cas estrany. Calen permisos especials, el Club no els demana perquè sap que no els van a donar i la conclusió que alguns trauen: el tripartit s'ha carregat el passaones.

 "Cosas veredeis, amigo Sancho", que deia Miguel de Cervantes en el seu "Don Quixot".

-

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Si estos de tot han de dir... és el de sempre, tot i que fa un mes que s'ha estrenat el nou govern no deixen d'inventar i difamar. Al cap i a la fi no saben fer altra política. Tot es un tall de desproposits i destarifos.
No diuen res dels escoltes, ni dels sous, ni de les comissions, ni dels abocaments, ni de la inundabilitat, ni del centre jove clientelar, ni de les factures sense pagar, dels no permissos del parc del vents, dels no contrats fets a dit, de la mala gestió piscinera, del parking, del derribo de les indalecies. I la guinda final, 20 milions de deute que no deixen maniobra per a res.

Anònim ha dit...

redeu, la cotorra de la vall es la plana oficial ja d'informació de l'ajuntament?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això voldriem nosaltres!

Anònim ha dit...

pues per a mi, tot clar. res que dir.
queda clar qui vol posar polèmica per algo que està tan clar.
Segur que els del club de pesca no diràn que el nou govern s'ha carregat ninguna festa, perquè saben ben bé el que n'hi ha en este tema amb Costes i amb la guàrdia civil.

Un desgavell més d'alguns.

Juan ha dit...

Fa dos anys que no es fa el passeig amb barca. La Creu Roja amb les dues llanxes que destinava a dit acte portava de la vora de la mar al vaixell als musics i als concejals. Després de navegar en paral·lel i aproximadament a docents metres de la costa es feien diverses parades als bars i restaurants fins arribar al xiringuito de la zona de padur. La moto aquàtica obria pas al vaixell prevenint als possibles banyistes que no s'acostaren massa al mateix.
En cada parada els socorristes improvisaven una zona de varada per tal de desembarcar a tothom i després del refrigeri tornar-los al vaixell dels musics.
Fa dos anys no es feu perquè les condicions de la mar no ho permeteren, i el cap de la Creu Roja així ho feu constar al concejal encarregat de la seguretat ciutadana en aquell moment.
L'any passat desconec el motiu però supose que no estant dit acte al pleg del servei de salvament això suposava un cost addicional.

Per tal de realitzar el que es realitzava no cal autorització de costes ni una llanxa de la guàrdia civil. De fet vos convide a que el dia del Carmen acudiu al Grau de Gandia a veure com fan el passeig de la verge. No més cal seguir unes normes de seguretat i que un equip de salvament establisca un servei preventiu.
Ara be això val diners. Si be la Creu Roja no es va endur la licitació per diners, al seu pleg si que feia menció d'aquest servei.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens hem limitat a indicar sobre l'autorització el que ens han informat. Ens han dit que cal permís de Costes i Guardia Civil, mai que no en cal com dius tú.
Ara, veiem estrany que per fer una foguerada o acte de Sant Joan en l'arena cal permís de Costes (recorda la polèmica fa un mes, que Costes no havia donat permís per a moltes zones valencianes)i que fer un acte que afecta la zona de bany i pot afectar la circulació marítima no en calga.
¿I si igual, si en cal, no es demanava el permís? No ho sabem

Respecte a Gandia i la seua processó, tenim entés - si no és així ens rectifiqueu- que es fa dins del port i la zona influència portuaria, on no hi ha banyistes. Cosa molt diferent a Tavernes que es recorria la costa i s'entrava i eixia dins de la zona de bany i en hora de bany, i calia anar davant avisant, com bé dius.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Buscant sobre la processó de Gandia, que no és l´única que es fa amb eixes característiques, hem trobat :

1.En la misma procesión, la ‘Nova Emi’ de Andrés Cánovas portará a la Mare de Déu Blanqueta, que ayer recibió su ofrenda, mientras que la embarción de los hermanos García Tomás transportará a las autoridades.
A bordo de las dos primeras embarcaciones irán además los músicos. La procesión partirá de la iglesia de Sant Nicolau a las 19.45 horas, tras la misa, y recorrerá la dársena del puerto.

2. El día 15 es el día más destacado, se celebra una procesión en la que los pescadores sacan a la Virgen de la Iglesia de San Nicolás en una procesión que transcurre por las calles del Grao y que finaliza con una procesión marinera por el puerto de Gandia, en la que participan la mayoría de embarcaciones de Gandia, tanto las de los pescadores como las del Club Náutico


Deixa clar que la processo és dins del port.

Juan ha dit...

Val es dins del port si fa mala mar, en cas contrari ixen del port i naveguen per fora uns metres. Per suposat no te res a veure amb el passaones. El que vull referir és que no va cap llanxa de la guàrdia civil al cap davant.

Si el vaixell dels musics navega a 200 metres de la costa (fora de la zona de bany) no cal permís. A més la platja de tavernes no esta balizada com cal(projecte i permisos) per tant es poden efectuar aproximacions a la costa sempre en perpendicular i a menys de 3 nucs. Per a fer això podem quedar tu i jo amb un vaixell i no cal permís. Ara bé si per anomenar-ho passaones o acte cultural cal demanar permís a costes, ho desconec i no puc parlar. Però com activat nàutica la llei de costes no ho impedeix seguint com he dit abans una serie de pautes o restriccions.

Fa dos temporades no es feu pel que t'he dit abans i no per tema de permisos.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Només poden dir-te el que ens han dit i de lloc oficial: Cal permís de Costes i la Guardia Civil, que ha d'intervindre obrint i tancant la comitiva.

I t'hem d'agrair que ens hages confirmat que ja fa dos anys que no es feia per una o altra causa.

Anònim ha dit...

Res, la llengua no té os, i més si és per posar en contra a l'Ajuntament elegit pel poble.

Anònim ha dit...

Eixe Ajuntament no ha sigut elegit pel poble. El poble va votar un partit politic, no tres. Per molt que ho repetiu no es converteix en realitat.

Anònim ha dit...

la democràcia i la legalitat accepta i contempla la possibilitat de que els partits que obtinguen vots per tindre regidories, s'agrupen per formar un equip de govern.
I això, ho saben els votants que han votat a un o altre partit. i saben perfectament que quan voten a un partit, este, pot agrupar-se amb altres per a governar un ajuntament.

això ho fan tots els partit, inclòs el PP. Que en Tavernes el PP no haja aconseguit agrupar-se amb un o més d'un partits per a poder governar dins la legalitat, això ja és altra cosa.

però el poble ha votat a uns determinats partits que, dins la legalitat s'han unit per a governar. PUNTO.

Que governen.

Vercher ha dit...

Una precisió només per a l'anònim de les 20:12:00 (21/07/2011). La realitat és que el poble va votar huit partits polítics, no un tan sols. I fins i tot va votar en blanc, va votar nul i no va votar.

El palmeral (antiga Tavernes) ha dit...

el que passa es que Manolo i Eugenio no poden digerir que el PP no governe a Tavernes. Estan desapareguts, ja no hi esmorzars a b de bar, ja no hi han entrades al facebook. Ja han fet prou mal a la població, una població que no ha volgut que governen.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Estic totalment d'acort amb el comentarista quer diu i afirma ens agrade o no, que la guardia civil no obre la comitiva i que no fa falta permis de costes.

Sols fa falta informar a costes, informar a les autoritats competents, com ja vaig explicar en altre comentari.

Es cierto al 100% que cualquier embarcacion de recreo, a una velocidad inferior a 3 nudos y en perpendicular puede hacer tierra en costa.

Tambien es cierto que todas las playas deben estar balizadas a una distancia de 200 mtrs de la costa, por ley, y de esto se ha de encargar la empresa sea cualsea, que tenga asignacia la vigilancia en playas, y el ayuntamiento velar por el cumplimiento.

Ahhh, y para ir a 200mtrs de la costa la guardia civil no tiene embarcaciones, el calado de la patrullera mas pequeña que tiene a 200 mtrs encallaria, podrian bajar una de las neumaticas, pero menudo despliegue no lo hacen ni para abordar a los pescadores de gandia que les paran y desde la patrullera bajan sin usar las neumaticas, imaginate tu.

Lo unico si no se ha realizado pasodoble, preguntemosle a la junta de pescadores que ellos bien lo saben, nos quitarian discusiones y darian luz al asunto, eso si igual lo que dicen es diferente a lo que nosotros creamos.

Un saludo

Juan ha dit...

Per al Observador:

Les platges no deuen estar balizades. Es poden balitzar si es fa un projecte com cal, però no és necessari.
És més si la nostra platja estigués balitzada no es podrien fer aproximacions, ja que ninguna embarcació podria entrar dins la zona balitzada exceptuant els serveis de salvament.Tampoc podrien afaenar el tellineros i altres embarcacions que veiem els matins a la platja.

Anònim ha dit...

El diario oficial y a dedo de el excelentismo ayuntamiento, y por cierto los maceteros estaban en lugar publico. El que ahora los tiene delante que?

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR...

El balizamiento a 200 mtrs creo recordar que es no obligado sino recomendable.

Lo segundo si se baliza es cierto no pueden faenar las barcas y tampoco se pueden hacer aproximaciones en perpendicular a la playa totalmente cierto.

Es por eso que se recomienda cuando se coloca el balizamiento a 200mtrs habilitar unas zonas de entrada y salida de embarcaciones, que es por donde por ejemplo: surfistas, patinetes de playa, y otras embarcaciones deben entrar y salir, y estos carriles tambien deben ir señalizados desde la orilla a la balizas de los 200mtrs.

Pero como ya te decia esta tarde leere la normativa y te pongo aqui, sea afirmativo o negativo y si puedo pondre un enlace.

Gracias.
Un saludo

Anònim ha dit...

L'any passat no es va fer el "passaones", però podrieu dir per que?, doncs ho diré jo que anava tots els anys, No es feu perque com no va eixir molt bon dia la mar estava marejada.