L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 10 de juliol del 2011

El Grup Compromís demanarà la revisió cadastrals dels immobles

Ara fa cinc anys de la darrer revisió cadastral, una revisió feta quan la denominada “bombolla immobiliària” estava al màxim i ha suposat que ara mateix s’estiga pagant l’IBI per les vivendes i locals comercials amb valors que estan molt lluny dels actuals valors del mercat. 

És el cas de moltes ciutats valencianes, entre elles, Tavernes, on l’efecte de la revisió cadastral s’ha fet notar. I no solament en el rebut de l’IBI, sinó en la mateixa declaració de renda en computar com a ingrés un percentatge del valor de segones vivendes i, fins i tot, algú ha vist com no ha pogut accedir a les ajudes de beques per als fills per sobrepassar els límits, i algunes vegades per culpa d’aquests increments, segons hem pogut contrastar en el sector dels assessors fiscals.

Enric Morera, secretari general del Bloc i portaveu del Grup Compromís ha manifestat que “les famílies no poden estar pagant unes contribucions totalment unflades per la bombolla immobiliària” i ha recordat que la llei vigent indica que “els valors que s’apliquen no poden ser superiors als valor del mercat”. En conseqüència ha anunciat la presentació d’una proposició no de ley on demanaran que el Govern valencià inste al govern de la nació a efectuar una revisió cadastral per evitar eixe pagament fora de lloc.

Morera considera que la mesura “és bona en tant que ajudarà a les famílies a que paguen menys impostos”.

-