L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 15 de juliol del 2011

Avui, 7é Pop al Carrer





vui té lloc el seté Pop al Carrer amb un  canvi d’escenari: del Passeig dels Tarongers a la Plaça de les Palmeres, a fi de convertir-lo en “El festival més petit del món!”. Aquest serà el lema del Pop al Carrer 2011. Programarem així formacions de petit format i també espectacles adreçats als més menuts i al públic familiar en general. També canvia la seua durada, passant ja a ser un festival de cap de setmana: divendres 15 i dissabte 16 de juliol.
A nivell estètic, però, continua per la senda oberta en l’edició anterior, tot i oferint també una proposta de folk autòcton, i un espectacle de caire experimental.

• Divendres, 15 de juliol. Poesia, experiment i rock.
- SALTAMARTÍ [poesia musicada, Mallorca]: Pep Toni Ferrer, des de Mallorca, música una col·lecció de poemes brossians. Tot molt experimental, mitjançant loops creats in situ i samplers extrets directament del YouTube. A més a més, el directe s'acompanya de videoprojeccions.

- L’ATELIER [pop de cambra, Menorca]: Aquest duet menorquí presentarà el seu primer treball discogràfic, Focs aquàtics, en què mesclen el pop acústic de línia clara, pràcticament cristal·lina, amb elements de la música clàssica i l'electrònica. Tot adobat amb un soll poètic de rondalla menorquina.

- LE PETIT RAMON EXPERIMENTA 3 [rock d’autor, Barcelona]: Formació barcelonina encapçalada per Ramon Marçal, una sort de rocker existencialista, qui es fa acompanyar d’Elvira Rimbau, al violoncel, i Xavi Tasies a les percussions. Escudellarà el seu Brou calent.

• Dissabte, 16 de juliol. Cançó, folk i música de ball per a tots.
- MIQUEL GIL [folk, Catarroja]: Qui ha estat un dels fundadors d’Al Tall, és hui el principal renovador del folk valencià. Combina tradició i innovació, sobretot pel compromís de musicar els nostres poetes contemporanis. A més a més, aquest 2011 publica nou disc: Per marcianes, amb adaptacions de cançons tradicionals i de versos d’autors com Enric Cassasses o Enric Monforte.

- ÒSCAR BRIZ [pop d’autor, l’Alcúdia]: El cantautor de l’Alcúdia trau nou disc, L’estiu, completament acústic. Trau, així mateix, nova pell, pell d'allò íntim, íntim lluminós. Va tancar l’any 2010 amb el Premi a la Música de la Cartelera de Levante-EMV, el guardó Terra i Cultura al millor poema musicat de la temporada, i com a cirereta, Millor disc valencià de l’any segons la revista especialitzada MondoSonoro i 9é millor disc de l’any al parer de la catalana Enderrock.

- LA POP, PETITA ORQUESTRA PEIOTAIRE [cançó-folk, la Valldigna]: Tres agronautes d’Amanida Peiot (Francesc Burgos, Hugo Canet i Gerard Vercher) s’acomboien amb el contrabaixista Xavi Alaman (Carraixet, Aljub, Òscar Briz…) per tal de rodar aquesta bogeria totalment acústica, que revisita i actualitza peces del cançoner popular galacticovalencià (que és com dir galaicoportugués) barrejades amb les tonades més jogasseres de la banda de la Valldigna. Espectacle per a xiquets i majors, amb vocació interactiva i posada en escena teatral.

- JOSEP ENRIC GRAU [poegrafista, la Valldigna]: L'artista valler ens regalarà Poegrafies de veu i cabàs, un espectacle transgenèric que recorre les relacions que hi ha entre els objectes i els llenguatges i entre el públic i les obres.
-

2 comentaris:

bonic ha dit...

Saltamartí em va encantar. Vaig disfrutar molt sentit a Brossa amb un rupturista tan modern, entés com estar a l'última, que m'agradaria que ho escoltaren tots els alumnes de mitges per vore com es pot entrar a la poesia. Felicitar els organitzadors tan petits que es mereixen creixer depressa. Salut cultural.

lacasacalba.org ha dit...

gràcies per les felicitacions!
des de l'organització entenem que s'acompliren les espectatives amb el nou emplaçament (més recollit) i la qualitat (i diversitat) dels artistes programats.
esperem poder crèixer una mica més l'any que ve, amb el suport decidit del nou consistori, el qual estigué ben representat durant el festival (alcalde inclòs), cosa que no havia passat mai fins a la data. gràcies doncs.