L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 14 de juliol del 2011

Tavernes celebra aquest cap de setmana la “Fira de la Festa Fallera” i el “Mig Any Fallers”, un esdeveniment que servirà de promoció turística a la platja vallera


La “Fira de la Festa Fallera” de Tavernes de la Valldigna tindrà lloc  demà 15 de juliol a la Avinguda de la Marina de la platja. Les noves Falleres Majors 2012 de Tavernes, Verónica Martínez, de la Falla Cambro i de la xiqueta Sheila Romero, de la comissió de la Falla Portal seran les encarregades d’inaugurar este esdeveniment faller, el primer en el què participen com a representats màximes de les falles valleres. 

Mª Carmen Canet, responsable de Turisme, ha confirmat que “la celebració comptarà amb exposicions d’objectes i elements relacionats amb el món de les falles, com són vestits de les tendes d’indumentària fallera, els teixits de confecció i les joies que els complementen i engalanen”.  A la fira no faltarà l’estand oficial de la Junta Local Fallera de Tavernes amb les diverses falles i comissions valleres i de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes. 

Com a continuació d’esta festa fallera i amb l’objectiu de promocionar i atraure el turisme a la platja, el 16 de juliol es celebrarà el Mig Any Faller. Enguany inclourà la tradicional “despertà”, una xocolatada perquè els participants agafen forces, la disparada d’una mascletà i, per a finalitzar la jornada festiva, una actuació de l’Orquestra Zeppelin. 

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha assenyalat que “l’Ajuntament està implicat i recolza totalment estes activitats falleres del període estiuenc. Cal a més assenyalar el bon efecte que té la celebració d’esta festa en la platja pel que suposa d’atractiu i reclam per als turistes arribats de fora les nostres terres”.

- Segons la nota de premsa oficial
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Que be! ja tinc ganes de que arribe.

Per cert... no deurien de ser les FFMM 2011 qui deurien de inaugurar la fira? Per protocol li toca a d'elles.

Anònim ha dit...

S'ho podia currar l'ajuntament i promocionar este i més actes, que si no la gent que vaja ho farà perquè passava per allí i s'ho ha trobat.
No hi ha promoció turística seriosa.

Anònim ha dit...

Sembla que el nou ajuntament, de protocol faller, RES DE RES!!!
Les encarregades de presidir qualsevol acte sfins a la proclamació de les noves falleres majors 2012, son les ACTUALS FFMM DE TAVERNES NOELIA I CARLA. Per fabor que algú assesore als del nou tri-govern en estos temes!!!!
Si tal com dien en la campanya "som com tú", a les falles, "la primera en la frente" o es que volien llevar-´se de damunt a les antiugues falleres majors, per aíxó de que foren triades en época del PP i tot el del PP fa fástic!!!!!!!!

Tu Ja Ho Saps ha dit...

Promoció turística?
Si el del mig any faller és una xarlotada sense cap trellat. A qui se li ocórre en ple mes de juliol, fer un dia de falles complet amb despertà, xocolatada, esmorzar, paelles, passacarrers i fins i tot cremada d'una falla i revetlla? Quin sentit te això? Si és patètic l'espectacle que dónen... Fallers suats amunt, fallers suats avall. Els "turistes", (perquè dubte molt que siguen turistes, ja que el que te la majoria de gent a la platja són segones residències, i a més, turista, per definició és aquella persona que va a visitar un lloc i a més, hi pernocta, i ací, planta hotelera, per desgràcia, no en tenim...)només veuen això com quelcom folklòric o anecdòtic "mira esos valencianos lo que hacen, qué curioso!!", però realment no coneixen el significat de tot perquè ningú els ho ha explicat. Trobe que esta mena d'actes estan mal plantejats i s'haurien de fer d'una altra manera, no només posant uns stands amb roba fallera que la gent no pot aplegar a entendre (hi ha un procés molt laboriós des de la cria de cucs de seda, elaboració dels teixits, confecció... que ningú ha explicat). En resum, s'ha d'explicar millor per què fem el que fem, d'on prové el costum i com hem aplegat als nostres dies. També caldria explicar que s'ha desvirtuat molt el motiu principal pel qual se celebren les falles, que no és altre que el patonímic dels fusters, Sant Josep, i que la gent se'l passa pel forro (ja em direu quanta gent va a la missa de Sant Josep el dia 19 de març...). I ha tantes coses per explicar!!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Qui falla es la JLF que té que ser qui organitza estos actes de falles i no l'ajuntament, que quedaria com col·laborador. A vore si resulta que és l'ajuntament qui promou i s'ha inventat això del mig any faller.

Anònim ha dit...

Crec que sí li correspon a l'ajuntament recolzar amb difusió els actes que, de manera directa o indirecta, poden ajudar a promoure el turisme. L'Ajuntament ha d'ajudar a alguna cosa més que a posar instal·lacions i donar permisos. Això des del meu punt de vista, clar...