L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 11 de juliol del 2011

Casa de les Indalècies

Anem coneixent poc a poc coses de la casa. De la mà de LLimeret (Si ens autoritza donem el seu nom complet) que ens ha enviat les fotografies, ara podem conéixer alguns detalls dels elements estructurals de la casa.

També hem menejat alguns fils (sempre és bo tindre amics) perquè ens faça les gestions davant d'Eugenio Ciscar Pallares, i ens puga il·lustrar sobre el tema o informar-nos on hem d'acudir per conéixer més i millor. Anirem informant dels resultats, cosa que suposem serà qüestió de dies.

Mentrestant ací teniu les primers fotografies:



-

5 comentaris:

QUALSEVOL NIT EIXIRÀ EL SOL !!! ha dit...

Pareix molt bonica, té molta llum, i un pati interior que, segur, déu ser prou gran.
I pel que es veu, potser, encara conserve ceràmica antiga, no sé de quin segle.
Ara, encara començem la feina més grossa i difícil, i està tot en bandereta encara... però per a més endavant, a mesura que la Casa vaja rehabilitant-se, si tot va bé, i prenga forma...

¿que vos pareixeria fer un concurs literati o millor, admitint totes les disciplines artístiques, musicals, etc,per a pensar entre tots els que vulguen participar, i per a que puga servir a l'equip de govern i als tècnics del projecte en com abarcar-lo i donar-li forma?

¿no seria interessant i bonic el saber com ens imaginem la gent del poble la Casa de les Indalècies ja acabada i en funcionament?

Deixe caure una idea:

- Concurs de popular per a la Casa de les Indalècies:

- Relat, poema,fotografia,partitura musical, dansa o teatre, coreografia, pintura, escultura,dibuix, disseny,art multimèdia,arts plàstiques diverses o fins i tot, ceràmica o vidre...llibertat d'expressió...

"UN DIA A LA CASA DE LES INDALÈCIES"

Els participant, escriurien les seues idees, impresions, sensacions, emocions, pensaments, imatges fotogràfiques escrites en paper o en altres mitjans,etc...
sobre què vorien, què activitats farien en la Casa i com la descriurien una volta ja acabada i en funcionament per a que la disfrutem la gent del poble a gust.

IMAGINAR-SE UN@ COM SERIA PASSAR UN DIA A LA CASA DE LES INDALECIES,per exemple.

D'eixes expressions diverses, podem extraure les expectatives, idees vàries i il.lusions de la gent del poble sobre la Casa.

Tots els tipus d'expressions artístiques sobre la Casa podrien ser de gran valor, fins i tot, per al museu d'etnologia o per una exposició conreta, o fins i tot, per a que estiguen en exposició permament en la Casa, ja en una sola estància o sala, o bé, en diferents dependències d'ella, formant part de la seua pròpia decoració interior i exterior.

No sé si vos pareixerà interessant, però és la meua idea.Llançe el guant.

Salvador Ripoll ha dit...

podria servir aquesta casa per a albergar l'arxiu municipal

llimeret ha dit...

L'unic que demanaria seria conservar i restaurar la planta noble de la casa i les quadres, ja que aquesta planta restaurada per si mateix, ja seria un vertader museu!!!

he vist moltes cases nobles i aquesta no es queda darrere, val la pena restaurar-ho i reconstruir-ho com un museu i en la resta de les tres plantes i els tres entresols (ja que hi ha un entresol entre planta i planta) poder realitzar diferents utilitatas, (arxius, exposicions permanents i diferents activitats culturals...)

Tot es posible, amb l'ajuda de tots, a més a més, com l'altre comentarista, jo també mofereisc per treballar per la casa, ajudar amb les meues mans a la reabilitació i tot aixó!!

Anònim ha dit...

Jo pense veient les fotografies, que aquesta casa pot quedar com un verdader palau.És una meravella, li s'ha de fer un racó, on quede reflectida la vida que ha tingut aquesta casa i els seus propietaris. Per favor, no li canvieu el nom i que sempre siga "La casa de les Indalecies".

Anònim ha dit...

Pense que ja hi han menys núvols a l'hora de comprar la casa de les indalècies, gràcies al nou alcalde que hi tenim. Quan la casa siga oficialment del poble,i la rehabilitació estiga cabada, seria bo fer un museu per al poble, on es reflectisca la història de la casa i del temps passat del poble, amb donacions de tots per a que puga ser una realitat. Seria bo que la casa seguira nomenant-se "Casa de les Indalècies", com a un homenatge a l'escola unitaria i les mestres que van ensenyar a tanta gent del poble.