L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 18 de juliol del 2011

TEMA D’ACTUALITAT: A Camps se l’ha engolit la terra. Se’l busca



Fa dos anys que la Generalitat gestiona a mig gas per la imputació del president de la Generalitat en el cas Gürtel. I ara sembla que la condició d'acusat de Francisco Camps, i un judici previst per a novembre, pronostica quatre mesos de desgovern. Una situació que fa que tot el món de la vida política valenciana, excepte els seus companys del Partit Popular, li demanen la dimissió.

El març del 2009 saltava la notícia: el jutge Garzón s'inhibia de la investigació de la presumpta trama de corrupció relacionada amb el PP en trobar indicis de delicte contra el mateix president de la Generalitat, Francisco Camps. Un mes després, el magistrat del TSJCV, José Flors, li donava cita com imputat i l'activitat del govern valencià es reduïa pràcticament a zero.

Així en dos anys, exclusivament el Pla Confiança ha estat l’única proposta del govern valencià per a esmenar els efectes d'una crisi que afecten de manera especial les nostres terres. La preocupació de Camps i el seu Consell semblava residir en com capejar els problemes judicials, i solament quan el problema va semblar postergat per a després de les eleccions, el president va recuperar certa normalitat.

Fins i tot després de la victòria electoral, Camps es va permetre certs luxes que feia mesos que no practicava, com respondre als periodistes —encara que no fóra al que li preguntaren— o barrejar-se amb ells i la resta d'humans pels passadissos de Les Corts. Tot açò es va enfonsar la passada setmana, amb la vista preliminar pel cas dels trages. Camps va tornar llavors primerament a distanciar-se, a desaparéixer de l'agenda del Consell; a aparéixer per sorpresa en les Corts de nou distant i finalment, quan faltaven minuts perquè el TSJCV anunciara l'obertura del judici oral contra ell i altres tres alts càrrecs del PP valencià pel presumpte delicte de suborn impropi, a desaparéixer del mateix Ple del Consell.

Des de llavors, silenci. En lloc de donar la cara davant els ciutadans ha optat inicialment per l'obscurantisme. Ara, segons el diari ABC, Camps ha fet un sopar amb l'alcaldessa Rita Barberá i el seu amic Bernie Eccleston per a tancar els milions que li donarà perquè la carrera de Fórmula 1 continue a València.  Potser determinants negocis cal deixar-los ben tancats.

Davant la situació, sens dubte anòmala, l'oposició ha  demanat primerament explicacions, i després el seu cap. El secretari general del PSOE valencià, Jorge Alarte, es preguntava “Per què Rajoy encara no s'ha pronunciat sobre este tema?, Per què protegeix a un president de la Generalitat que roman amagat? Quines són les tensions que s'estan produint entre la seu de Gènova i del carrer Quart?” després què Mariano Rajoy evitava de nou pronunciar-se sobre el tema.

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, instava el president de la Generalitat a donar explicacions “immediates davant la gravíssima situació en què ha posat no solament la seua persona, sinó la institució que representa i el seu mateix partit. És indignant que estiga callat, que no atenga els mitjans de comunicació ni comparega públicament per a donar explicacions i, per descomptat, que no haja dit res sobre la que hauria de ser la seua inexcusable dimissió”. 
I també la diputada de Compromís, Mónica Oltra, assenyalant que “Francisco Camps està demostrant una gran covardia en no voler afrontar públicament el fet que serà jutjat per esta trama de corrupció. Ha d’eixir a parlar ja i per a anunciar que deixa la presidència de la Generalitat. Cada hora que passa sense que anuncie la seua marxa s’embruta més la imatge de la institució que presideix i s’erosiona el nostre sistema democràtic”.

I des del PP valencià, versions contradictòries. L'alcaldessa Rita Barberá, assenyalava dissabte que "el president està patint" (cal recordar que era l'endemà que tots dos soparen amb Eccleston), mentre el conseller de Governació, Serafín Castellano, apuntava que Camps està "molt fort" i el govern continuarà preocupant-se "de combatre l'atur i de crear ocupació; de traure esta comunitat de la crisi econòmica; que la CAM isca enfortida; del corredor mediterrani; i de les persones i dels quals ho estan passant molt malament des d'un punt de vista econòmic".

Tot això seria desitjable, encara que els precedents apunten precisament en el sentit contrari. I mentre el president Camps continua guardant silenci i roman en parador ignorat.

- Basat en L'informatiu
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

ja apareixerà, ja...
igual, quan apareix, ix en la foto... però amb les mans esposades i tancat per tant de fraude i tanta mer...

res d'impunitat per a esta gent, no!!!siguen del color que siguen, amb els diners dels ciutadans no es juga. Ja ho tenim bé ací a la nostra comunitat. lo que passa ací és vergonyós!!!

Ara, també n'hi ha per ací el poble qui anava proclamant als vents i en mítings i rotgles varios que si entrava en l'ajuntament es baixaria el sou un 30% i ara que estan dins en l'ajuntament, ¿no dónen la cara per a demanar eixe 30% que van prometre als seus votants?
estàn callaets i callaetes...ummmmmm....
"fa tufo"...alerta, que tontos no estem!!!