L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 1 de juliol del 2011

L'esport valencià nu amb la política del govern del PP de Francisco Camps



        Montalvo s'ha acomiadat amb noves retallades per a l'esport base

El Consell de Francisco Camps negocia a l'alça la continuïtat de la Fórmula 1 a València, però eliminat les ajudes a l'esport universitari o les competicions intermunicipales. Fins i tot, les federacions valencianes veuen com es queden sense subvencions per a  la compra d'uniformes de les seleccions autonòmiques.

Pensaven destinar 50.000 euros com ajuda a les federacions per la compra d'equipacions de les seleccions valencianes que participen en els campionats d'Espanya. No arribava ni a la meitat dels uniformes, tanmateix després d'anunciar la ridícula aportació el gener la Generalitat Valenciana ha rectificat. No hi haurà cap ajuda.
La resolució, datada en el DOG el 15 de juny i publicada dimarts passat, deixa sense efecte altres subvencions destinades a federacions esportives, clubs esportius, ajuntaments, entitats locals menors i organismes autònoms municipals, per a l'organització d'esdeveniments esportius especials a la Comunitat Valenciana durant l'any 2011; les destinades als ajuntaments o institucions públiques municipals o supramunicipals que directament organitzen competicións intermunicipals dins dels XXIX Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, i les destinades a les universitats de la Comunitat Valenciana participants en el Campionat Autonòmic d'Esport Universitari.

En resum, una retallada que afecta a la gran majoria d'esportistes de les nostres terres i entorpeix la incorporació de xiquets i joves en la pràctica de l'esport. La retallada ix a la llum mentre el Consell negocia a l'alça la continuïtat de la Fórmula 1 en la ciutat de València, un espectacle amb una rendibilitat econòmica encara per demostrar: no s'ha presentat un sol document que avale els suposats beneficis, mentre a la població se li oculta fins a la xifra de venda de localitats després de quatre anys de carreres.

Les retallades són les darreres que l'exatleta Niurka Montalvo hauria realitzat des de la Secretaria Autonòmica per a l'Esport. Montalvo va arribar a ser campiona del món de salt de longitud, una posició on mai hauria arribat de no haver rebut l'ajuda pública per a la pràctica de l'esport, primer del govern cubà i, després de la seua arribada a València, de l'espanyol i el valencià.

- Foto i text basat en L'Informatiu
-