L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 5 de juliol del 2011

INFORME. A l'estiu tot el món viu... potser excepte els desocupats valencians. I és que més que locomotora som del grup del furgó de cua


El nombre d'aturats registrats en les oficines d'empleo valencianes va baixar 5.155 persones en el mes de juny, un 0,98 %, amb la qual cosa el total de valencians i valencianes sense treball és de 519.180 persones, 262.091 homes i 257.089 dones.

La xifra valenciana del 0'98% és molt inferior a la mitjana espanyola. Les dades del Ministeri de Treball indiquen que el mes passat van trobar treball 67.858 persones, un 1'62 %, la qual cosa situa el total espanyol en 4.121.801 personas.

També cal dir que en relació al mes de juny de l'any passat, el País Valencià ha augmentat en 21.372 els desocupats, un 4,29% més. Per provincies l'atur va baixar en Castelló un 1'85%, seguit d'Alacant  amb un 1'81%  i València a la cua amb un 0'12%. Per sectors, la desocupació va baixar més en el sector serveis (2.731 persones), la indústria (1.866), la gent que no tenia ocupació prèvia (792) i la construcció (621), mentre que l'atur pujava en agricultura (855). Quant a sexes, l'atur masculí era de  262.091 i el femeni 257.089. Del total, 54.994 són menors de 25 anys, distribuïts en 30.971 homes i 24.023 dones.

El descens no té massa importància,  i més si s'associa a la temporada estival, amb la qual cosa continua l'evidència del nul efecte de la política econòmica dels grans esdeveniments gestada pel govern del PP a la Generalitat. Perquè, o bé la prova de Fórmula 1 genera eixos 5.000 llocs de treball que se li atribueixen i això implicaria la la mediocritat de la resta de la gestió econòmica del Consell en matèria d'ocupació; o bé els llocs promesos a canvi del desemborsament milionari que representa portar el circ de Bernie Eccleston són mentida (o bé una barreja d'ambdues coses). 

Ara això si, el nou conseller d'Educació, Formació i Ocupació, José Císcar, eixia ahir a donar la cara i vendre optimisme, assenyalant que es tracta del tercer mes consecutiu en què es produeix una disminució de l'atur i que el descens suposa "la segon millor dada" del mes de juny dels últims 7 anys.

El portaveu socialista de treball a Les Corts, Jordi Serra, assenyalava a Camps com “el responsable que l'atur en la Comunitat s'haja reduït només la meitat que la mitjana nacional durant l'últim trimestre” (un 2'47% de descens enfront de la mitjana estatal situada en 4'89%). En este sentit, el representant socialista ha indicat que “no podem alegrar-nos” que la Comunitat Valenciana siga “la tercera regió on més ha crescut l'atur en l'últim any”.
 
Per la seua banda, el portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, assenyalava el fracàs de la política de grans esdeveniments —"no generen els milers de llocs de treball que la Generalitat diu que es generen, perquè en el mes de juny ha crescut més l'ocupació a les províncies de Castelló i Alacant on, curiosament, no hi ha cap gran esdeveniment en marxa”. I afegia les conseqüències de l'abandonament del camp valencià: “Que la desocupació haja augmentat en el camp valencià demostra un altre gran fracàs del govern valencià, que té totalment abandonada la nostra agricultura, de manera que, malgrat poder ser un motor econòmic per a generar riquesa i ocupació, no ho és”.

- De la premsa diària
-


1 comentari:

Anònim ha dit...

Sóc seguidora del vostre blog, i sempre estic d'acord amb tot allò que publiqueu.

Per això m'agradaria puntualitzar que "oficines d'empleo" és un poc blaver...i que "oficines d'ocupació" és el terme correcte en valencià.

Gràcies i perdoneu la intromissió :)