L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 11 de juliol del 2011

ARTICLE D'OPINIÓ: De talents i factures.



Deia  Don Manuel Azaña que “ los hombres de talento exageran aunque no se lo propongan al cargar la fuerza de su discurso o el poder explosivo de los vocablos sobre un rasgo”.  Per tant demane doblement perdó al començament, primer no és la meua intenció exagerar i segon no em considere persona de talent significatiu com diria Don Manuel Azaña.  

Però es conegut que es perden talents a les poblacions per a dedicar-se a la funció administrativa de la ciutat. I després de les darreres eleccions hem tingut sort de poder tindre una configuració social diferent a Tavernes. Això ens ha permet que entren unes persones d’una vàlua diferent  quant a concepte administratiu. 

M’explique: han entrat persones que en altre moment no haguera estat possible administrar el seu poble, segon estan rodejats de persones que ajuden a donar la seua opinió que en altre moment no serien escoltades tan directament, i esta bé que s’atenguen. I en aquests em centre, hi ha persones d’un talent significatiu que estan assessorant a l’actual ajuntament, i damunt són de tres partits diferents, per tant convindreu amb mi que s’augmenta la possibilitat que no es perden tants talents com quan mana un sol partit. A sobre solem sentir que la dreta no envia normalment els més talentosos, aquests van pels negocis.

 Un bon amic, ara en les dretes , em deia que el poble el que havia demanat es que manara el PP controlat per l’esquerra.  Clar que en aquesta situació perdíem la possibilitat que molts dels talents que ara estan treballant amb el Tripartit no hi estigueren. Conclusió: estem guanyant talents per a l’administració del nostre ajuntament. Que no en són suficients, d’acord, però en son més. I n’estic segur que se’n buscaran, hi ha a Tavernes gent amb cap per a treballar. 

Però com s’ha de treballar per a l’administració pública?. Doncs molt elemental,  com si les factures foren teues, millor dit com si les hagueres de pagar tu. Posaré un exemple: Una senyora del poble amb carrera superior veu que ha d’arreglar la  vorera de sa casa, va a l’ajuntament i li donen o bé compra less rajoles oportunes, acaba de fer l’obra, la paga, i al final es veu la vorera com les demés. Al cap d’un mes li alcen  de nou la vorera -  es dona el cas, i no hi ha res a dir, falta de previsió, a tots i totes ens pot passar - però no la contestació que li donen a l’esmentada senyora: “ I vosté perquè  es preocupa, no l’ha de pagar vosté, la paga l’ajuntament”. Això dit per un membre de l’administració pública pot ser inclús delictiu.  Per tant el nou equip mirarà molt per les factures que paguem, i espere eixa transparència que s’ha de portar. Fins ara si una factura estava ben registrada a nivell d’intervenció el que menys es mirava n’era el preu.  Ja m’ha agradat saber de primera mà el preu de la casa de les Indalecies. 

Però del nou alcalde he sentit de tot, ja que el poble parla molt de política, i m’han arribat a dir que porta inclús molt bé la vara de l’autoritat, m’han parlat que es nota la seua intel.ligència tant en escoltar com en proposar solucions, m’han dit que sol arribar tard a algunes cites, però no ningú m’ha parlat que siga jove com a qualitat. Ja que la joventut com deia el meu bon amic Josep Pons, l'eurodiputat   és una estació de la vida que se supera tal com passa el temps”.

Dos coses sense exagerar necessitem a la Vall, trobar nous talents al poble, i segon mirar les factures en lupa. Per ara, en estiu, ja es suficient.  Per a Tavernes molta sort.
 
Jaume Talens
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs si Jaume, fa falta més gent amb trellat i molta transparència. Per saber que hem heredat i quin marge de maniobra tenim.
Enhorabona per la reflexió tan ben feta.

Anònim ha dit...

Em podries explicar que significa per a tu una persona de talent?