L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 21 de juliol del 2011

TEMA DEL DIA: Camps dimiteix després d'humiliar durant mesos a tots els valencians. S'acomiadava com va governar: envoltat d'opacitat i mentida.

           Camps ahir, després de la dimissió


Francisco Camps ha dimitit el càrrec de President de la Generalitat per l'acusació contra ell d'un presumpte delicte de corrupció. Però ho ha fet sense reconéixer en cap moment el mal que ha fet al poble valencià ni demanar perdó, i sí, en canvi, regant una vegada més el seu discurs de mentides i afirmacions de dubtosa versemblança

Se'n va anar com va governar: d'una manera fosca i mentint. Va privar del senyal d'imatge a les televisions que volien emetre la seua roda de premsa en directe, i al contrari del que és habitual, tampoc es va emetre a través del web de la Generalitat. A RTVV, per la seua banda, tampoc es va poder veure. Els seus cinc o sis canals de ràdio i televisió no han servit per a això durant el seu mandat i ahir no va ser l'excepció. 

Francisco Camps podia haver dimitit el primer dia que el seu nom va aparéixer relacionat amb una trama presumptament corrupta que va obtenir enormes beneficis del seu govern en contractes amb preus moltes vegades desorbitats —açò ja no presumptament—, però no ho va fer, i va arrossegar pel fang el nom de la institució al costat del seu, en tractar d'eixir-ne indemne personalment.

Eixa situació el va portar la passada setmana a un carreró del qual solament podia eixir per dues vies: una a priori inimaginable, que suposava assumir la seua culpabilitat i aferrar-se al càrrec, malgrat que açò significara que fóra considerat i tractat unànimement com a delinqüent; i una segona de més honrosa, la de renunciar, encara que fóra en l'últim instant, al seu càrrec institucional, per a dedicar-se plenament a evitar la condemna. Finalment, Camps va optar per la segona, però ho feia negant la major, i reiterant-se en el to i les maneres que han caracteritzat el seu mandat. 

El seu discurs, coses de més que dubtosa versemblança, quan no directament mentida. Era dubtós que ho fera "en favor de la Comunitat Valenciana", "fart" de què quan es se'n parle "no es parle de la seua cultura, les seues tradicions, la seua indústria, la seua riquesa". I era dubtos perquè ho podia haver evitat amb la seua dimissió fa dos anys en lloc de convertir-se, per la seua imputació en una de les causes del cas Gürtel, en l'únic gran esdeveniment valencià, això sí de dubtós gust, que veritablement ha ocupat durant mesos totes les portades. 

Mentida era que haja aconseguit, com afirmava, que els valencians siguen "els millors, els primers, el millor exemple de govern i de projecte col·lectiu". Camps deixa la Comunitat amb el nivell de deute per habitant més alt d'Espanya i amb l'atur amplament per sobre del mig milió d'aturats (i creixent, durant el seu mandat, sempre per sobre de la mitjana espanyola), la qual cosa no li impedia assenyalar que se n'anava "amb tots els projectes, tots, complits; amb totes les il·lusions, totes, fetes realitat". 

"Deixe el càrrec huit anys després, amb els deures complits i després de tres majories absolutes", afirmava, explicitant d'alguna manera que es va aferrar al càrrec i al lideratge del seu partit per a tractar d'obtenir a les urnes un certificat d'honradesa que es negaven a regalar-li els tribunals. "Estaré al servei del partit" afegia, i matisava que "des de València", encara que resulta evident que la seua carrera a Madrid, lluny del feu que ha controlat amb mà fèrria en les últimes legislatures, fa temps que es va veure truncada. 

Escassos deu minuts va durar el seu discurs, que va acabar amb l'aplaudiment dels fins ara seus, que l'escortaven al fons a l'esquerra (els consellers) i darrere a la seua dreta ( Rita Barberá i Federico Trillo). Així acabava, provisionalment, la carrera política de Francisco Camps, i potser també definitivament, si els seus deixebles li són tan fidels com ell ho va ser al seu mentor, Eduardo Zaplana. Però eixa és una altra història, que s'escrivia ja abans d'esta roda de premsa, quan s'anunciava una reunió extraordinària per a la mateixa vesprada en la seu del PP. 

No obstant això, Camps seguirà donant espectacle, especialment si, com va sostenir, renuncia a declarar-se culpable i tracta de defendre's per la via judicial. Serà llavors quan, al costat del seu col·lega Jaume Matas, Camps comence un altre nou eix dels quals tant li agradava presumir, i este sí veritablement evident: l'eix dels tribunals.

REACCIONS

Una imatge lamentable”, amb un Camps “prepotent i delirant” que “ha deixat en ridícul les nostres institucions”. Així definien ahir els partits de l'oposició el cant de cigne de Camps ahir per la vesprada i la seua gestió a la Generalitat des de l'esclat del cas Gürtel. 


La dimissió de Francisco Camps era una notícia esperada per a tots els partits de l'oposició. Quasi com un sospir d'alleujament, “per fi” eren les paraules que utilitzaven tant Mónica Oltra des de Compromís com Marga Sanz, des d'Esquerra Unida per referir-se a la notícia que va acaparar tots els titulars a l'Estat, ja que ambdues organitzacions havien estat els darrers mesos les més insistents a l'hora de demanar el cap de l'ex Molt Honorable. Per a Oltra, no obstant la bona nova, Camps va perdre ahir “l'oportunitat d'anar-se'n amb dignitat, assumint la seua responsabilitat i demanant perdó amb humilitat al poble valencià”. En lloc d'això, segons criticava la síndica de Compromís, el discurs amb què s'acomiadava l'home que ha estat al capdavant de la Generalitat els últims 8 anys va ser “antisistema”, amb un interlocutor “prepotent i delirant, parlant constantment de conspiracions i paranoies”.


 “Camps se'n va deixant una imatge lamentable, havent anat a les eleccions amb una gran mentida a les seues esquenes que hui ja no ha pogut suportar més”, afegia contundent Marga Sanz a un comunicat emès després de la roda de premsa de les cinc i mitja de la vesprada. Però la coordinadora d'Esquerra Unida encara anava més enllà, i demanava la dimissió de tots els càrrecs públics que els popularistes mantenen a les seues butaques tot i la seua implicació en els casos Gürtel o Brugal. Encara que sense citar-los, Sanz es referia als diputats per Alacant i implicats en el cas Brugal Luis Díaz-Alperi i Sonia Castedo o a altres càrrecs del PP que, tot i aparèixer als informes judicials, no han tingut tant de ressò mediàtic, com és el cas de Milagrosa Martínez o Rita Barberá, qui també haurien pogut rebre presents de la trama Gürtel. 


La directora de la campanya electoral del PSOE, Elena Valenciano, qui demanava la compareixença del líder popularista per explicar “el recolzament” que havia mantingut fins ahir cap a Camps i la resta d'implicats al cas. S'expressava en un sentit paregut Mónica Oltra, qui destacava que Camps haguera dimitit “com a sacrifici per ajudar a Mariano Rajoy” en lloc d'haver-ho fet per haver mentit reiteradament als valencians, alhora que també exigia que les dimissions no acabaren amb la de Francisco Camps. 

-Segons L'informatiu


-

14 comentaris:

Anònim ha dit...

¿tu veus com ja ha aparegut?¿no deien que se l'havia tragat la terra?
es veu que se l'ha tragat la justícia.
Era normal, ja li tocava pagar, i no sempre: "a la saca"!!!

Anònim ha dit...

Es deplorable, tant de temps diguent q no sabia res, q no tenia res a vore i ara es confirma culpable, va a jui, però ell insistint. Demostrant q es un mentiros! I això no amaga tota la trama q hi ha darrere. Mes de 20 dimissions a arrastrat gurtel al pp, el q demostra financiacio ilegal i intercanvi de favors. Molt trist i sempre son els del mateix partit

Anònim ha dit...

vosaltres si que humilleu.
i jo vaig vore la noticia a canal nou.

Anònim ha dit...

Només faltaria que no la emeteren ni digueren res, com fins ara ha passat amb tots els lios judidials del PP.

De totes maneres, tu vas vore la noticia a Canal 9 més d'una hora després que es produirà, i quan totes les radios ho estaven anunciant des de minuts despres de les 5. De fet, Canal 9 no va tallar la programació per donar-la - no interessava als valencians?- i es va dir posant en subtitles davall del programa del moment.

Com diu La Cotorra, Presidencia de la Generalitat va tallar el senyal a totes les televisions que no van poder retransmetre-ho en directe, ní Canal 9. Tot el que s'ha transmés, en diferit.

Un exemple més del que teniem a la Generalitat.

Anònim ha dit...

Camps se’n a anat fent mostra del seu estil. El discurs que ha fet, es digne d’analitzarse paraula per paraula. I si ha fet mostra d’una manipulació de la premsa i el mitjans, ahir encara es va atrevir a reptar-los dient que “no es mereixen el seu rancor”.

Però be, ara ja esta. Ha estat l’única cosa encertada que ha fet el M.H.P. (per als mal pensats, no son les sigles de “Muy Hijo.....”, si no “Molt Honorable......”) en els darrere 8 anys.

Tinc que confessar que vaig sentir una xicoteta alegria al sentir la noticia. En diferit. De que a pesar de ser la persona mes honrada del mon i no fer res mal, se’n va. Però els motius, no ha dit els que son, si no els que toca dir, per mantindré als parroquians crítics amb l’oposició o govern central. Se’n va per salvar a “España” i a Rajoy. Si es que hi ha que ser bona persona i tindre collons.......per dir el que diu. Jo em faig la seguent pregunta, ¿Realment s’ho creu? Perquè em preocupa que ho diga, però mes si s’ho creu. I encara mes, si hi ha alguna persona tan il•lusa o ignorant, per creure’s alguna paraula del seu discurs.

Ara tenim la segon part, per no alegrar-nos massa. Tinc que dir que Zapana, passarà a la historia de Valencia per ser el asasi de les caixes valencianes (Bancaixa, crec que es dia, ara preguntarem a Madrid com l’han batejada, Bankia, crec) i Terra Mítica i l’Opel Vectra............... i va vindre Camps a fer bo a Zaplana.

Camps ens deixa uns nivells d’endeutament record, un obscurisme en la contractació inusual, un desbalafiament brutal, clientelisme polític, corrupció normalitzada, una televiso d’abusos sexuals i propaganda del regim, finançament il•legal,......uff, com em cansa recordar tota l’herència. Sr. Notari!!!! A benefici d’inventari, Que li dec????

I per posar la cirera al pastis. Alberto Fabra!!!!! Que no puc dir res mes, com a carta de presentació, que “no puede desaprovechar la experiència”, de Carlos Fabra, i el proposa com a regidor no electe, per a Castelló. MAMMA MIA!!!!!! CARLOS FABRA ES REFERENT DEL FUTUR PRESIDENT DE LA GENERALITAT.
CAMPS!!!! TORNA!!! ESTAS A TEMPS!!!!

Tmaqueta i pimentó ha dit...

Perdoneu però Camps encara no ha sigut jutjat de res…esteu confosos. Ha dimitit de President de la Generalitat i del PPCV per a no fer mal a la institució ni al seu partit. Ara continuarà el procés. A més, no havent pagat la multa s’entén que es ratifica en la seua innocència i per tant, lluitarà per a probar la seua innocència. Què passarà si el TSJCV el declara innocent? Què passa amb el principi d’innocència? Hi ha gent que abans d’opinar hauria d’informar-se…

Bello, bello, (amb accent vaticà) ha dit...

Com està el partit no, com tenim l'església. Pren la decisió davant dos persones del Opus, Trillo i Cotino, ho fa com a sacrifici personal com a prova de purificació i santedad, pel bé d' Espanya no del seu País. No cregueu que com a Franco amb le seu final a este home ja li han posat la comdena els seus propis. La fe mou muntanyes i ocm saben voluntats. Mira l'amic Costa, si sap. En quines mans estem. Ora pro nobis. Menys mal que ens queden Doro, Vicent Cardona, al nostre rector Josep Escrivà, i tants altres que fan vore una latra església amb l'esperança que hi haja Déu i els jutge a tots i totes al jui final. I eixe serà davant nostre sense mangarufes. Per vafor que hi haja Déu. Per a que ens donen informació de la Universitat catolica, de la visita del Papa i els negocis varis, de com estan actuant en la politica quan el regne seu no es d'aquest món. Quan el nostre expresident fa regals als legionarios de Cristo, milionaris, i diu que no té un celemí. Ora pro nobis, per tota la gent que estem passant-t'ho mal. Per eixa església que no és dels negocis que la volem triomfant. En fi pels meus companys cristians que gràcies a ells se que existeix al seu cap Déu. Però estic en contra que el meu país valencià siga una vall de llàgrimes. Justicia per tot i per a tots ja!! Visca l'eglésia santa i honorable.

Anònim ha dit...

Secunde el que diu Tomaqueta i pimentó.

Sembla que, per a alguns (mitjans de comunicació, partits polítics i altres institucions, etc)aquest home és culpable mentre no demostra que és innocent, i no al contrari. No fa falta dir que, tot i que utilitzen la paraula "democràcia" tant sovint, els fonaments de dret sols els tenen en compte quan i on els convé.

Per cert, l'acusació és de suborn impropi i per uns fets que suposadament tingueren lloc abans de la reforma del codi penal. Com a molt, multa de tres a sis mesos i, en cap cas, suposarà la inhabilitació per exercir càrrec públic.

Ho dic per les bajanades que estic llegint en molts llocs, bajadandes sense cap fonament.

Anònim ha dit...

Tranquils, Tomaqueta i pimentó i l'anònim de a continuació, que açò només és la punteta, lo que sura en l'iceberg.
Ara a partir de setembre vindrà el gros, la part que està dins l'aigua de l'iceberg, eixa 8/9 part i que tota la premsa espanyola i valencia, incloses ràdios, està resumint en poques frases: pressumpte finançament il·legal del PP, falsetats comptables i empreses pagant actes electorals, allò que es qualifica en la premsa com a frau electoral. Sense comptar el tema de la visita al Papa.

Això és el que tem el PP, sempre segons diu la premsa clar, perquè l'olor de la merda arribarà a molts llocs d'Espanya i a "perfumar" molts carrecs del PP. Temps al temps.

A mi que m'importa poc que siga suborn propi o impropi, que es veja la punteta o tot l'iceberg, però que ho faça un president de la Generalitat.... Si tots aguardem les factures, quina casualitat ell no n'aguarda cap i diu que paga en efectiu, quan hui en dia no paga ningú.
El que tots sabem i ens ha demostrat: Camps no és d'este món.

Anònim ha dit...

Mira que li agrada a la falsa "progressia" la metàfora de la punteta de l'iceberg.

Es que se li ocorre a algú i la utilitzeu tots en massa? Què és, algun tipus de consigna, o cap cosa semblant?

També a moltes autonomíes (abans socialistes) estan sortint, a hores d'ara, factures impagades (on apareixen conceptes tan "curiosos" que de segur a algú li agradaria veure), i molts antics dirigents podrien ser acusats perfectament de malversament de fons públics, en aquest cas, amb sobrades proves.

Algú diu cap cosa al respecte? No. Per què? Perquè no interessa (des d'un punt de vista polític, faltaria més).

Com tu has dit, temps al temps. Però em pregunte: penseu oferir alguna dada objectiva? Fer referència a alguna prova determinant? O penseu limitar-se a unes "pressumptes" factures que el pèrit judicial ja digué que presentaven indicis d'haver estat falsificades, així com a les declaracions d'un "sastre" que va perdre més el temps anant a programes de TV com "La noria" que en intentar col·laborar amb la justícia?

G.A.D ha dit...

Tomaqueta, pimentó and company... sou uns pobres ignorants, unes pobres marionetes defensores d'il capo de la mafia Valenciana (CAMPS / PP = GÜRTEL, BRUGAL, ETC...)Com podeu defensar això? i ja no parle de 4 trajes, que això és miseria amb el que hi ha darrere... doneu pena. Entenc que en aquests anys de règim a València i a Tavernes, hagueu tret molt, perque del contrari no es pot entendre.
LLADRES QUE ENTREU PER ALMANSA!!!
NO VOLEU SERVIR AL POBLE, VOLEU SERVIR-SE DEL POBLE I EL POBLE S'ALÇARÀ I POSSARÀ A CADASCÚ AL SEU LLOC... MOLTS A PICASSENT.
VERGONYA, CAVALLERS VERGONYA!!!

Anònim ha dit...

Es una pena. Un hombre tan bueno, honrado, eficaz , religioso... que ha llevado a Valencia a alcanzar las más altas cotas del mundo "mundial"(menor endeudamiento del mundo, menor paro del mundo, la que más gasta en sanidad y servicios sociales, en educación, con las mejores carretras (de formula uno claro), se vea en este trance tan amargo de tener que dimitir por unos trajes de nada. En fin una pena.

Anònim ha dit...

A l'atenció de G.A.D:

La teua forma d'escriure fa honor a una inmesa indigència intel·lectual, d'això no hi ha cap dubte.

Per altra banda, jo no he tret res del fet que cap polític estiga en cap lloc. Tot el que sóc és gràcies al meu treball i al que m'ensenyaren des que era ben menut. No tots poden dir el mateix, incloent-hi gent que escriu a aquest blog prou sovint.

I ja que ho comentes: al meu parer, res no dóna més pena que una persona que intenta fomentar tant d'odi, amb les formes amb què tu ho has fet i de forma gratuïta i injustificada.

Bé, passe d'escriure més a aquest blog, està comprovat que no hi ha més cec que qui no vol veure.

Filòsof ha dit...

Les idees no tenen qui les signen, els conceptes com l'art sí. I en auest Camps vull dir la meva:
Es cert que el ex honorable president Camps no va portar la corrupció al nostre petit país, li la van portar, per això cal tindre en compte les amistats de sempre i amb mota cura quan es renoven, ho dic per allò del "amiguito del alma". Eixe amic ve de la meseta i de segur que li'l van portar els que més estan defensant-lo ara. Però em ve al cap l'aoprtació de Levinas, eixe jueu-lituà de Paris quan comentava que era superior la preocupació pels demés que per la propia, fins que te n'adones on estàs tu en aquest moment. El fet col.lectiu de Hegel destroçat quan pensem en la nostra subjectivitat. En consequència, tots i totes les que defenseu al president sense saber, com idea està bé, però com a concepte esteu presentant-li, com a lo millor el president del PP, a un altre amiguito del alma, amb bigot al nou President de la Generalitat Valenciana, que en pricipi i com a demostrat en comissió municipal no té res a vore amb el cas Gurtel per si de cas. La veritat històrica no es la única forma de pensar però ocnvindreu amb mi que el temps posa i lleva les raons si hi ha justicia, i es el que algunes persones amb bones idees en principi ajuden a que el ex honorable Camps no pense en ell i estiga en la trancendència de l'altre. A Rita que ja sabia la lliçó no li ha passat. De res.
(Nota: si teniu idees, no signeu, si son conceptes, idea d'idees, poseu una signatura, i alguns conceptes que llegesc a la Cotorra paguen la pena vore-les signades)