L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 28 de juliol del 2011

La causa del presumpte finançament il·legal del PP comença a prendre forma



         Els problemes de R. Costa sembla ser que no han acabat

Ahir feia un pas endavant la peça de més calibre que s'investiga en el TSJ valencià contra la branca valenciana de la trama Gürtel. El magistrat desestimava els recursos de les defenses i sol·licitava noves diligències encaminades a determinar si diversos alts càrrecs públics del PP valencià van cometre els delictes de finançament irregular del partit, delicte electoral en les eleccions de 2007 i falsedat mercantil en les de 2008.

Tenim un problema judicial? Doncs en lloc d'abordar-ho i depurar responsabilitats, l'anem ajornant, dilatant el temps, a vore si prescriu, trobem algun defecte formal en la instrucció per a tombar-lo, o de tant sentir-ne parlar, la gent acaba ignorant-lo. Eixa és la teoria i a això s'ha aplicat el Partit Popular tant en l'àmbit estatal com valencià, amb els llaços que presumptament l'unien a la trama Gürtel. Però la pràctica té altres conseqüències: que si no té lloc cap dels casos apuntats, el marge de maniobra s'acaba i els problemes esclaten.

La passada setmana ho feia la 'causa dels trages', que acabava amb la figura del president de la Generalitat. Ara l'escenari dels problemes és un altre, el del presumpte finançament il·legal del partit mitjançant la concessió irregular de nombrosos contractes públics amb la trama. En esta encara té molt marge de maniobra el PP, però ahir el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) començava a estrènyer la corda en desestimar els recursos interposats per alguns dels imputats i anunciar que la investigació avança; i a més, prenent tres vies: la que investigarà el presumpte finançament irregular, la que atendrà un possible delicte electoral en les eleccions locals i autonòmiques de 2007, i la que observarà un possible delicte de falsedat mercantil en els comicis de 2008.

El magistrat instructor, José Ceres, sol·licitava noves diligències per a investigar una causa en la qual figuren com a imputats els diputats Ricardo Costa, Vicente Rambla, exvicepresident primer del Consell, Milagrosa Martínez, expresidenta de les Corts, David Serra i Yolanda García

- Extracte de l'Informatiu
-