L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 30 de juliol del 2011

Un altre marró (de forma indirecta) que hereta el nostre govern municipal: Les obres de l’Avinguda de la Marina de la platja s’han paralitzat per la fallida d’una de les empreses.

 
Ja en tenim un altra en dansa! L’obra més emblemàtica a Tavernes del Pla Confiança del nostre expresident de la Generalitat, Francisco Camps,  és a dir, la remodelació de l’Avinguda de la Marina de la platja (1'7 milions d'euros) s’ha paralitzat.

La seua historia sembla ser “la crònica d’una mort anunciada” després que fa cosa d’un mes ja es va patir un conat de paralització en no cobrar els treballadors els sous corresponents al seu treball. Es va parlar de problemes i d’una situació de possible  “fallida” d’una de les empreses que integren la UTE que executa les obres. La cosa es va solucionar, almenys de forma momentània, perquè des d’aleshores estava a l’aire qual espasa de Damòcles la possible paralització definitiva per la “fallida/concurs de creditors” que es podia produir en qualsevol moment i que a hores d’ara  ja és efectiva, amb la qual cosa s’han paralitzat les obres. En concret, es tractaria de l’empresa que endoquina l’avinguda.

Ahir divendres va ser un dia mogudet en l’ajuntament. El nou govern municipal, encara que no és una obra municipal pròpia sinó heredada i que el projecte, licitació i executació és cosa de la Generalitat, s’ha vist enmig del “fregao” per ser obra que es fa a Tavernes i ser els veïns i la platja de la nostra ciutat qui pateixen els destorbs, els problemes i tutti quanti.

Com deiem, va ser un dia mogudet i d’esperar de cara als telèfons que els tècnics de la Generalitat donaren algun senyal de vida, alguna indicació, alguna possible solució al problema a l’ajuntament. Però va passar com en aquella novel·la de Garcia Márquez i el nou govern no va tindre ningú que li telefonara, ni que li escriguera. Almenys ahir divendres, amb la qual cosa cal suposar que el dilluns serà un altre dia mogudet, perquè alguna cosa haurà de traure’s de la màniga la Generalitat perquè les obres es puguen reemprendre quan abans millor: ¿Alguna altra empresa de la UTE se’n fa càrrec? ¿Implicarà això negociacions, valorar l’obra ja feta, firmar nous contractes d’adjudicació? ¿Vol dir això que les obres encara poden tardar mesos en acabar?  Temps al temps i paciència perquè, com es diu, la processó és llarga i el ciri curt.

El projecte de l’Avinguda, com hem dit, és una obra heredada i responsabilitat de la Generalitat, ara de Fabra i abans de Camps, ambdós del PP . El projecte s’està executant segons  es va aprovar en el seu dia i el nou govern municipal no ha canviat ni una coma ni tampoc la col·locació d’una rajola ni una ratlla per marcar els aparcament i simplement es limita a vore “l’empastrà nostra de cada dia”, com si fora el Parenostre, i a vigilar i donar pressa perquè acaben perquè en veritat, estem tots... fins el gorro!

Ai, eixe mes de retard en que van començar les obres! Ai, eixa falta de planificació temporal en el començament! No volem dir amb això que no hauríem tingut problemes, però qui sap si el més de juny hagués estat acabat com estava previst i la fallida no ens hauria afectat amb les mans plenes de la massa de porlant i arena per endoquinar!

I una cosa que tenim dubtes: si es paralitzen les obres ¿s’emportaran els materials i màquines i deixaran neta i expedida l’Avinguda de la Marina perquè siga un poc més transitable? Seria bo que el nostre govern ho exigira. 

Menys aparcaments?

Es diu que s’han perdut places d’aparcament amb la remodelació, sobre unes 50 sembla ser que es comenta. Però no deu ser veritat, perquè en un plenari de la passada legislatura eixa observació de pèrdua de places d’aparcament li la van fer en una pregunta a l’anterior govern municipal del PP i l’aleshores alcalde Manolo Vidal ho va negar en la resposta i va dir que no es modificava el nombre de places existents. I si Manolo Vidal, que coneix perfectament el projecte ho va dir, veritat serà i per tant ¿a què ve ara ventilar que es perden places?  I més quan tots saben que el projecte, ni abans ni ara, s’ha canviat per a res.

-

16 comentaris:

Anònim ha dit...

estos que ventilen tant no tenen ni idea...es com si llegires les noticies de canal 9!

Anònim ha dit...

Ara es el moment de demostrar la valua del govern i anar a buscar solucions a la Conselleria.
A l'Institut va pasar el mateix i es va adjudicar l'obra al següent de la llista.
El que hi ha que fer es menejar-se rapid per a que l'estiu que ve estiguen acabades les obres.
En quant a l'aparcament ara hi han menys places i una solucio pot ser pintar les places a la part del Passeig i no a les aceres.

Anònim ha dit...

Ja veus!!! S'inventen les notícies per a criticar el nou govern i després ventilen i ventilen... Molt fort!!!!

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Yo no conte cuantas plazas de aparcamiento habia antes, no es una cosa que me llamara la atencion, tampoco voy a contarlas ahora, per, un comentario

Si es cierto que hemos perdido plazas de aparcamiento, SI, y en mayusculas, culpables, hasta que un juez no diga lo contrario (presuncion de inocencia) todos somos inocentes.

Pero porque no leemos un poco escuchamos mas, y dejamos de hacer fuego en el corazon del desierto, si bien es cierto como leemos aqui que es una obra de la generalitat, la generalita es la ultima en confeccionar y tramitar, pero tambien es cierto que hay una normas de seguridad vial, las cuales son las que se cumplen en la señalizacion de las vias y que todos deben cumplir.

Y si la conselleria o el tecnico encargado de la señalizacion vial dice que las plazas se pintan donde se pintan, se pinta. Y otra cosa si cambiamos las plazas de zona, yo me quito el vado, y un dinerito que me ahorro, y una perdida que tiene el ayuntamiento, que no estamos para perder ingresos.

Luego puede darse que sea por dos factores beneficioso esa perdida de lugares de pàrking. Uno seguridad vial. Dos ingresos publicos.

Otra cosa, mucho decir pero no nos hemos dado cuenta que la señalizacion de las marcas de minusvalidos no son las reglamentarias. (no son las homologadas) pero son la tira de bonitas.

Y si una empresa quiebra no es culpa de la conselleria ni del ayuntamiento, es culpa del empresario que no ha gestionado bien sus recursos economicos y y de personal. (eso es objetivo)

Y si quiebra lo que hay que hacer es solicitar que el segundo se haga cargo del resto pero eso, lo ha de aceptaer la empresa en cuestion y tras una valoracion de la obra in situ.

Un saludo.

Anònim ha dit...

Me gusta más leer este blog que la web del ayuntamiento. Por lo menos me entero de lo que pasa realmente en el pueblo.

Bueno, sobre lo de la avenida de la playa, es una pasada lo que hemos tenido que soportar.

A ver si se soluciona pronto y se terminan las obras, que por cierto, están hechas para tener accidentes. La calzada es muy estrecha y los ceda el paso son horrorosos hasta el punto que parece que vamos a subirnos a las aceras...

No se han lucido mucho, no...y eso de dejar las obras a medias para el verano ha dado una imagen a la gente de fuera horrorosa. Más hay que sumar el horror de no poder pasear este verano por nuestra avenida, que aunque estaba vieja, era doblemente bonita antes del "arreglito". Ahora es gris y feísima...

Anònim ha dit...

una altra volta el tema de la herència .... és un problema de tants que puguen ixir en les obres. Ara toca cercar solucions ... Ens els conctractes es firmen unes cláusules .. així que si no es complixen, es trenca el contracte i ala .. a tornar a adjudicar. Això passa en tots els pobles, províncies, comunitats ... cada dia.

Anònim ha dit...

Amic observador tens el do de desviar el tema cap a altres vessants, que no anem a discutir siguen interessants, però no s'adieuen amb el que ens proposa La Cotorra com a causa del seu post

Jo nomes vull fer (fer-te) una observació: Dius que si una empresa "quebra" no es culpa de l'administració.
Efectivament, però si que és culpa de l'administració l'adjudicar a empreses de "chicha y nabo", segons expressió d'algun tècnic municipal, i a UTES formades per empreses que no s'han caracteritzat per executar obres grans i que es formen només per poder participar en en un concurs. I a les primeres de canvi no saben per on eixir.
Si l'avinguda s'hagues adjudicat a una empresa de Florentino (el del Madrid) o FCC creus tu que haurien quebrat?
Pense, igual estic errat, que una obligació de l'administració es adjudicar a qui sap pot complir.

Anònim ha dit...

La Safor

Gandia sancionará con 750 euros a quien haga botellón o tenga un 'coche discoteca',
Aunque este comentario no corresponde a este tema, espero que este nuevo ayuntamiento en el que he puesto mi confianza tome medidas y soluciones el botellon y los coches discotteca que tenemos en la zona del parkin de padur, ya que no dejan descansar a los vecinos que pagamos nuestra contribución, los coches de la policia pasan se dan la vuelta y a otra cosa.... para que te hagan caso tienes que llamar varias veces por tel. ni so se soluciona tendremos que hacer como otros años poner pancartas y que salga en los periodicos.porque estamos desamparados... (edificio los delfines, edificio garbi, edificio marivent edificio haiti.) Si no lo quereis publicar, no pasa nada con que lo leais nos damos por satisfechos, gracias

La Cotorra de la Vall ha dit...

I per què no ho havíem de publicar?
És un tema recurrent de fa anys i fins ara espera solució.

Anònim ha dit...

pues mira que facil lo ha tenido el ayuntamiento de gandia.... multa de 750 euros y multa para coches discoteca.
Se atrevera este ayuntamiento a tomar las mismas medidas..??????

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Para el comentario dirigido a mi del 31/07/2011 17:58:00

Cada uno tenemos un don, que le vamos a hacer.

A lal pregunta que me lanza

"Si l'avinguda s'hagues adjudicat a una empresa de Florentino (el del Madrid) o FCC creus tu que haurien quebrat?"

Si como dices la avenida se hubiera adjudicado a FCC de Florentino Pérez, tal vez solo tal vez pudiera darse el caso que quebrara, pero esa empresa no hubiera quebrado posiblemente hubiera exo lo que hizo en gandia y te ezplico:
Conoces unos edificios al margen derecho del rio serpis que esta al lado de carrefour, son de florentino perez, y no quebro se declaro en suspension de pagos y otra contrata se tubo que hacer cargo de terminar los pisos en todo lo que a acabados interiores se refiere. A y esta vez se lo adjudicaron a una empresa de xixa y nabo como tu dices de gandia y lo termino y muy bien por cierto. Y todos contentos.

Mira tu Llanera una gran empresa, segun lo que decia suspension de pago concurso de acreedores, venta de inmobilizado y lo que tenia por construir readjudicado y construido.

Sigo diciendote y objetivamente, que una empresa quiebra por una mala gestion del empresario, y una mala gestion no es solo no saber gastar y administrar el dinero.

Se puede entender por mala gestion, tambien el meterse en licitaciones o concursos de obras a la baja, sin ser su especialidad, sin tener un fondo economico suficiente para ofrontar los pagos de las obras, eso tambien es mala gestion y conducen poco a poco a la quiebra.

Ahhh, y creo, que si la avenida se la hubieran concedido a Florentino igual estariamos hablando que se posiblemente se la han dado a los amiguitos del...

Cautela y amistad.

Anònim ha dit...

Sóc el comentarista de les 17:58

A mi no m'has convençut. Respecte el que dius però considere el mateix: a una gran empresa i solvent això no li passa.
I dins d'eixe concepte de "gran empresa" no incloc a Llanera, per les raons que saps: molt de bluff, molt de castell en l'aire, però de forment ni un gra. Gegant amb peus de sorra i creixement fictici sense consolidar. La prova la tens que va ser la primera en caure.
I per desgràcia, i és una opinió que he escoltat en molta gent, ací ens han tocat (¿per culpa de qui o què?) empreses de "chicha y nabo" segons l'expressió popular. Així ens va anar amb l'IES, amb el parking, i ens va amb la piscina i ara amb l'avinguda.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Per al company de 01/08/2011 19:43:00

Una empresa con solvencia y grande te puse una gran empresa que tu me dijistes que te comentara y te puse el ejemplo FCC (fomento de contratas y construcciones) donde el maximo accionista es Don Florentino Perez, es un conglomerado de empresas de muy diverso calado y solvencia, desde limpieza a la ultima que puedas pensar, y las grandes tambien dejan las cosas a medias y mal.

Llanera si en parte razon en parte ficticio, puedes buscarlo en el RM de valencia, son publicas.

Y objetivamente, gigante si ficticio si sin consolidar si, pero porque por mala gestion de su equipo directivo, crecimiento rapido, consecuencia de (lo sabemos todos), culpa de (tambien lo sabemos).

Pero aveces olvidamos que todos somos parte del problema y de la solucion, si yo se que con mi nomina de x€ donde puedo llegar y donde no, si gestiono bien mi capital podre saber si puedo o no puedo comprar el pisito el coche y tener un nivel de vida no ajustado a mi nivel aquisitivo.

Pasa en las familias que las primeras y pasa en las empresas que son primera.

Y no es mi intencion convencer a nadie solo intercambiar opiniones, contrastadas, y siempre objetivas, sin caer en el lateralismo que nos impide ver la globalidad.

Un saludo

Anònim ha dit...

Aquest comentari no correspon a l'article publicat però fa referncia a l'avinguda i als veins que allí vivim i pel que vec i he pogut llegir crec que a tots els passa per alt.Els CLAVEGUERAMS de l'avinguda i de certs carrers desprenen una olor a mer.... que això no es pot aguantar i es dia i nit.A l'entrada de la platja a l'altura de Patri cada mitja hora es despren eixa olor i crec que passarà el mateix al llarg de l'avinguda.Es inaguantable ja que ja tenim eixa olor penetrada.No se de qui serà competencia el solucionar eixe problema si de l'AJUNTAMENT, Aquagest o de les empreses que han realitzat les obres, però crec que necesita urgentment una soluciò.Es comenta que es degut a que com no ha plogut els claveguerams no s'han netejat lo suficient.Si no estan nets que envien un parell de cubes (com fan en l'avinguda de Marjaletes) i que intenten solucionar eixe problema.

Tres Creus ha dit...

Altra vegada el tema de l'herencia?

Que cansinos. Si no recorde mal, ningú ha obligat a l'actual govern a ser-ho, no?, ningú els va obligar a presentar-se a les eleccions, i a més molts d'ells ja estaven abans en l'oposició i sabien ja com estava d'endeutat el nostre ajuntament, .... Doncs els toca agafar el bou pels cuernos i a treballar, i traure Tavernes endavant.

Anònim ha dit...

I eixe treball per traure Tavernes endavant el farà el nou govern amb la "inestimable col·laboració", negativa com no, del PP que encara només fa un més del canvi de govern i ja va demanant i exigint solucions als problemes que ells han creat i que no han sabut mai solucionar: Avinguda platja, parking, piscina, la falta de diners per emprendre alguna cosa, etc.

Si almenys foreu sincers i realment tinguereu ganes que Tavernes isquera del forat....