L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 19 de juliol del 2011

Compromís denuncia que la Generalitat no ha pagat les despeses corrents als centres educatius



El grup Compromís a les Corts Valencianes ha assegurat que la Conselleria d'Educació no ha ingressat encara als centres docents de secundària l'import corresponent a les despeses corrents del primer quadrimestre d'aquest any.

La diputada de Compromís Mònica Oltra ha explicat en un comunicat que aquest ingrés s'hauria d'haver efectuat a finals d'abril i és vital  per als centres educatius perquè en depenen pagaments com la llum, l'aigua o el gas .

Oltra ha assenyalat que la Conselleria d'Educació assigna a cada centre docent un pressupost anual que ingressa en el compte de cada escola en tres terminis  i "la norma sol ser que l'últim dia de cada quadrimestre es rep l'import corresponent a aquest termini" .

La diputada ha assenyalat que aquest "retard injustificat" se suma al que ja van patir els centres a principi d'any, quan tampoc es va ingressar a temps l'últim quadrimestre de 2010. "Ara la situació s'ha agreujat, perquè els centres d'educació secundària no han rebut l'ingrés del primer quadrimestre, quan ja s'acosta la data en què haurien de cobrar el segon quadrimestre , a finals d'agost ".

La diputada autonòmica ha assegurat que molts centres no han pogut fer front als seus pagaments ordinaris de llum, aigua, gas o telèfon i "temen que les companyies elèctriques procedeixin a tallar el subministrament ".

Oltra qualifica d’intolerable que el PP pose "a la picota" a l'educació pública  i s'ha preguntat "fins quan" el PP deixarà "podrir" a l'escola pública a base de "ofegar econòmicament" i que no tinga mitjans perquè els alumnes estudien en les "condicions de dignitat" exigibles en la Unió Europea.

Compromís defensa que l'educació és una prioritat i una aposta  per al futur econòmic d'un poble, de manera que és "una vergonya que el PP estiga ofegant als centres d'educació pública".

- De la premsa
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ai mare, ai mare...
i supose, que si no paguen els col.legis estos gastos generals com llum, aigua, gas, etc, estes companyies, si els tornen els rebuts, els hauran d'aplicar un recàrrec, etc, i fins i tot, poden produir-se talls en el subministre de tot això, no???
o siga, a la generalitat encara li eixiria més car la broma, per tindre que pagar el recàrrec, o ens podem trobar que este hivern hi hàgen tallades de llum ( i cal.lefacció), aigua i gas en les nostres escoles....

No vull ni pensar-ho...gent al carrer és lo que falta!!!
pares, mestres, ampes, gent dels pobles, uelos, tios i ties d'eixos xiquets, tots al carrer ja, home!!! ja està bé.
Ens ho mereixem, els que els van tornar a votar en les autonòmiques, és que s'ho mereixen, xe!!!
I ho paguem tots. I lo que ens queda per vore encara...
ai mare!!!

Anònim ha dit...

A les escoles oficials d'idiomes, que també depenen de la Generalitat Valenciana, a més de pagar les taxes de 45€ anuals, des d'enguany hem pagat 3€ per persona per a fotocòpies, ja que no hi ha diners per a res. L'any passat en Alemany ja ens reduien les fotocòpies a tamany DIN-A6, és a dir, que d'un full treien 4 fotocòpies.

La biblioteca del nou centre de Gandia ha estat tot el curs sense llibres a la biblioteca i la cafeteria no està ni oberta.

A més, hi ha un cartellet molt bonic a cada WC des de principi del curs passat que diu que ens fixem que no es quede la cadena enganxada ja que sinó la despesa d'aigua obligarà a retallar en altres partides com calefacció.