L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 8 de juliol del 2011

Jordi Juan aconsegueix el compromís de venta de la Casa de les Indàlecies a l'ajuntament


L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha arribat a un acord amb els propietaris per comprar la Casa de les Indàlecies. La notícia l'ha publicada  EN L'EDICIÓ DE PAPER  que s'està repartint per "La Veu de la Valldigna" i apareix igualment confirmada en l'entrevista que li fa a l'alcalde valler en  aquest número de la publicació .

Segons indica Jordi Juan l'edifici es troba en una greu situació i, sobre la seua taula i per a la seua firma,  es va trobar un expedient d'enderrocament de l'edifici que no va voler firmar. Al contrari, va iniciar gestions i converses amb els propietaris de manera que ha assolit un acord de compra perquè forme part del patrimoni municipal.

Ara quedaría fer efectiva l'opció de compra mitjançant la firma del document de compromís  a l'espera de fer-la real davant notari.

La "Casa de les Indàlecies" es troba al Carrer Sant Agusti i presente totes les característiques de les cases dels segles XVII-XVIII de les famílies benestants valencians. A falta d'estudis complets, cal indicar que va ser casa dels monjos de Valldigna i per tant podria albergar restes més antigues dins de les construccions actuals.

El seu estat de conservació no és el més adequat, amb la qual cosa el govern que presideix Jordi Juan haurà de posar en marxa posteriorment projectes de rehabilitació i conservació d'acord amb la destinació final que se li vulga donar. En aquest aspecte, l'alcalde assenyala en "La Veu de la Valldigna" que està disposat a fer consultats amb els ciutadans per tal de conéixer que en pensen al respecte.

La Cotorra va tractar aquest tema en els enllaços:

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2011/06/el-patrimoni-de-tavernes-anira-tot-per.html
http://lacotorradelavall.blogspot.com/2011/06/article-dopinio-edifici-pero-intentem.html


-

19 comentaris:

sòc un anònim ha dit...

ahí l'has clavada. La Veu ENCARA no ha publicat el que dius. Acabe d'entrar i no està. Ara va i resulta que tu, el de la Cotorra eres clarivident, i endevines el que va a publicar un altre mitjà de comunicació.
I altra cosa, sempre és millor publicar algo que ja està FET, perquè si és fa aigua, la claves per partida dobla.
De vegades les preses duen estos fandangos.

Anònim ha dit...

Cotorra no saps quin es el esforç de les arques locals?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sóc un anònim ha dit:

Ahí l'has clavada. La Veu ENCARA no ha publicat el que dius. Acabe d'entrar i no està. Ara va i resulta que tu, el de la Cotorra eres clarivident, i endevines el que va a publicar un altre mitjà de comunicació.
I altra cosa, sempre és millor publicar algo que ja està FET, perquè si és fa aigua, la claves per partida dobla.
De vegades les preses duen estos fandangos.

-----
Fandango el que fa vosté.

Ho diguem ben clar:
La notícia l'ha publicada "La Veu de la Valldigna" i apareix igualment confirmada en l'entrevista que aquesta publicació li fa a l'alcalde valler.

Mai no parlem de web.

¿I quina culpa tenim la gent de la Cotorra que tu no tingues a mà l'edició de paper que va començar ahir a repartir a última hora "La Veu de la Valldigna"?

Ho diguem: L'ha PUBLICADA... apareix confirmada en l'entrevista que aquesta PUBLICACIÓ.
Publicar no penjar en internet!!!

A més: La Veu de la Valldigna va donar a coneixer el pdf de la nova publicació per facebook a molta gent. No som els únics que ho sabíem de fa uns dies.

A més: La Veu de la Valldigna va donar a conéixer a altres mitjans (Gràcies ) l'enllaç

http://www.laveu.es/pdf/lvdlv140.pdf

A més: La gent de la Cotorra hem estat totalment ètics i agraïts i no hem publicat res fins que no ha estat al carrer la nova etapa de "La Veu de la Valldigna", per cert amb molt bona qualitat.

O siga que....

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim ha dit:

Cotorra no saps quin es el esforç de les arques locals?

Resposta: Ens han arribat comentaris que hi ha intenció de firmar el compromís avui..

Anònim ha dit...

Gran notícia!

Anònim ha dit...

Tristament es altra recompensa a la especulació inmobiliaria...

Anònim ha dit...

En un plenari l'alcalde Jordi Juan i les tinents alcalde Llum Sansaloni i Carme Canet votaren en contra de la proposta del PP per a la concertacio de un prestec a llarg termini per a, entre altres coses, destinar 1 milio de euros (1.000.000 €) a la COMPRA I REHABILITACIÓ “CASA INDALÈCIES" C/ SANT AGUSTÍ.

Llavors van votar en contra de la proposta del PP i ara que estan governant s'aprofiten de la gestió del PP per a comprar la casa.

Esta molt bé que es compre la Casa dels Indalecies però alguns membres de l'actual govern van votar en contra.

Per a mes informacio el Ple en què es va votar va ser el de núm. 13 de 2 de novembre del 2010.

Anònim ha dit...

d'on trauran els diners? dels prèstecs de què tant s'han queixat?

Anònim ha dit...

A l'anònim que ens parla del posicionament de Jordi, LLum i Carmen.

Tu que saps tant, també sabràs que si ara governara el PP ja estaria la casa enderrocada perquè l'expedient de "derribo" potser estaria firmat.

I potser si que s'haguera firmat, i com que eixos diners ja no feien falta es podrien destinar a altres coses. ¿pagar despesa corrent, potser?

Per cert podries - tu que sembla saps tant- si es cert el que es diu que ja hi havia preparada alguna que altra "modificació de crèdits" per destinar eixos diners a altres coses. Això es diu per ahi, i jo no ho sé amb certesa.

I quan al posicionament de Jordi, Llum i Carme jo dubte que estigueren en contra de recuperar la casa, i ara ho han demostrat que no, que tot el contrari: a favor de recupear-la.
Tu vols confondre als lectora mesclant un posicionament contra la gestió econòmica nefasta del PP i un prèstec demanat "per si de cas" amb el motiu que estem parlant.

I esta clar que si es demanaven 5'7 milions, s'havia de dir per a què es demanaven. I van posar la Casa de les Indalecies com hagueren pogut posar fer un heliport en la Sangonera, perquè voluntat de comprar-la ni una. Si no no hagueren fet el procés de derribo.

I ara la pregunta: quantes gestions va fer el PP de novembre a maig ( 7 mesos) per comprar-la?

Anònim ha dit...

A l'anònom de les 14:01:
Anem a veure si ens enterem ja d'una vegada, l'actual alcalde de Tavernes no es va negar en ningún moment a l'adquisició de la casa, si que es va mostrar contrari a la nefasta gestió econòmica del govern del PP, i és més el senyor Vidal va publicar al Levante el tema de la compra de la casa mitjançant un macropréstec, però mai no es va posar en contacte de forma seriosa en les propietàries per tal de tancar el tracte, només es va dedicar a fer el de sempre, vendre fum, mentir i continuar en el seu famós tràfic de favors...eixa és la veritat i només eixa...ara ja s'ha acabat la república bananera, així que monteu el xiringuito en altre poble que ací ja estem farts de les mentides que durant 16 anys ens a colat el PP.

Anònim ha dit...

"si ara governara el PP ja estaria la casa enderrocada perquè l'expedient de "derribo" potser estaria firmat"
AIXÒ ÉS FALS.

sàpiga vosté que l'expedient d'enderrocament té data de 2007.

Anònim ha dit...

Ens hauria d'aclarir si el 2007 és el començament o l'acabament de l'expedient. Que no és el mateix ni paregut.
Jo m'incline més pel 2007 l'any de començament. Molt raro no que arribe despres de 4 anys al nou govern. Ja sap que estes coses d'expedients i si son possibles BIL de vegades porten temps i anys.

I no ens ha aclarit, i pensàva ho faria perquè pareix estar ben informat, si és cert o no que hi havia previst alguna modificació de crèdit que podia afectar al milio de la casa les Indalècies.

Comprenga que ara governen uns altres i vant rumorejant-se, comentant-se coses. I les que se sabran encara.

Anònim ha dit...

Bé, el paper de compromis per comprar la casa és signa la setmana que, de cosa certa.

QUALSEVOL NIT EIXIRÀ EL SOL !!! ha dit...

Molt re-bé que em pareix. És una bona notícia. m'alegre molt.
vaig comentar en l'article de F.bononad sobre la casa de les Indalècies que m'oferia DE FORMA VOLUNTÀRIA I GRATUÏTA pel bé meu i del poble, a ajudar en qualsevol tasca que faça falta i que jo puga fer. Que no tinc diners per a fer donació a la Casa, però sí dispose de temps, i això dóne: el que tinc.
Per arreplegar enderrocs, per ajudar en la rehabilitació, en la restauració, en la nejeta de la casa quan estiga acabada, en propostes d'idees, en cercar i arreplegar mobles, maquinària, objectes antics, lo que siga, per la Casa de les Indalècies.
Potser, siga una de les poques coses que tinguem oportunitat de salvar del passat del nostre poble, una espècie de símbol de que encara estem a temps de fer les coses millors mirant el futur.
i que eixe exemple ens faça reflexionar, aprendre i ser millors, governe el partit que governe. QUE JA SERIA HORA, REDÉU!!!

MOLT BÉ!!!I MOLTES GRÀCIES!!!

Bonic ha dit...

Em deia una persona de la meua escala quan pujavem a casa. "Escolta, ara no hi ha diners, però podries dir-me que han fet quan tants plusvàlues, tantes cosntruccions es feien a Tavernes, quan l'economia anava bé. De tot això que ha quedat? ja que sosl se que aixina i tot varen vendre patrimomi. Ens han deixat una herència de pagar la piscina i le parquin. Vols dir que tot se n'anat en sous ? Podrem saber del nou govern municipal que han deixat estos anys de bonança?
Ja que es un bé tindre patrimoni, però després el tornaran a vendre?" La veritat es que la gent sap més del que ells volen i diuen. Endavant i seguim en el debat tècnic sempre ilustratiu, però quan la evidència es la que es, demane diners per a tindre més i m'els deixen sempre es una bona inversió patrimonial. Jo també treballaria per la seua recuperació, com les persones que han netejat el riu Vaca. Noslatres som d'eixe món. Sort, es el que necessita la gent que esta en politica, i espere que la tinguen pel bé de Tavernes.

Anònim ha dit...

A tu, benvolgut amic del PP, en 12 anys de dictadura, perdó volia dir majoria absoluta... hagueu fet moltes coses, rematadament maaaaaal!!! com per anar donant lliçons al nou govern. Més val que els deixeu fer una temporadeta, encara que siga, i després jutgeu.
Et recorde que eres dels pocs que encara defensa l'antic govern, quín càrrec teníes.

Ximo15 ha dit...

M'alegre molt per la notícia! Per fi, una mica de seny per recuperar un element identitari del poble.
Desprès de la compra, espere que es treballe per presentar un projecte seriós sobre el futur ús de la casa.
Si és així, segur que molts fem costat per a que tire endavant.

Anònim ha dit...

i per a que collons volem eixa casa,quina manera de cremar dines.


aixo es fer rics als propietaritis

Anònim ha dit...

en dirigeisc al anonim 18/07/2011 20:22:00 que pregunta pera quèvolem eixa casa,pues dirte que dins eixa casa pot hi haver cosses,que en cara que no siguen cosses fìsiques,sì poden sr coses que no es poden tenir no mes que comprant eixa casa,coses que ni tú ni jo enspodem imatginar,encara que jo si m´imatgine algunes, com s´ha dit en algún comentari que he lligit com per eigemple la manera de viure en el ostre poble algunes families benestants i com en considere una persona en pocs coneiximents al respecte,encara que en moltes ganes de obtindren, no en queda mes remi que apoiar la decició de comprar la casa sempre i cuant siga per donar-li el destí que en be de la majoríadel poble li calga donar-li.Per dirne algúna que a mi personalment m´agradaría,es podría aprofitar per atraure el turisme ensenyant-la com a casa museu del poble i ensenyant les costums de la época,esl nostres carros,forcats,carros de pala per traure l´arros de la marjal,les ventadores de arros...entre altres cosses.
Espere que este govern que tenim ens fassa recuperar la confiança que en prou part s´ha perdut de algúns polítics als que els hem donat la nostra confiança en alguna ocassió.No ens falleu i demostreu que encara hi ha persones mereigedores de la confiança de tot un poble. Enhorabona i avant en les bones accions.Enhorabona també per la iniciativa de recaudar el sis euros de les paelles pera una o.n.g.com ADIVSA.
Saludos S.D.T.C.