L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 16 de juliol del 2011

ARTICLE D'OPINIÓ: AL BAR D'ENCARNITA



Ja es fort contar un conte a persones majors però , amb permís, agafe el conte de Giani Rodari, “ La rata que es menja els gats”. Breument la història: com una rateta presumia d’haver-se menjat uns gats, un elefant, o bé un rinoceront, però quan la va agafar un gat de veritat li va dir ,la rateta preocupada per la seua vida, que eren gats de paper,  el gatot li va ensenyar les ungles per a que sabera com és un  gat natural, però al passar una aranya el gat es va distraure i la rateta va fugir. 

M’agradaria ser l’aranya d’aquesta història; a l’escriure aquest article. Una història d’una dona que ha treballat molt en la seua vida,- tots i totes la coneixem -, que li han fet una placeta encisadora que de sempre ens ha recordat a la meua dona i a mi, la Niça en el 78 quan començava a conèixer les delicioses ensalades. Però Encarnita  ha tingut la bona sort que el fill fóra del Bloc, i  sembla  que aquesta situació li ha dificultat tindre bones relacions amb l’anterior ajuntament. Ja que de sempre ha volgut canviar els contenidors que li dificultaven ,per visió i pulcritud, poder tindre una terrassa en condicions  com tots els bars del poble.I ho demanava constantment.

 I ara em trobe amb alguna gent de la part obscura, amb mala intenció, que va de gat real. Se la volen menjar per haver aconseguit , després de tantes instàncies, després de tantes reunions  sol.licitades a l’anterior ajuntament, l’ haver canviat de lloc els contenidors tan molestos per la seua activitat empresarial. Però a cap dels gatots actuals  els interessen els fets, cal atacar a ella i al fill per ser  regidor del Bloc. Ningú no ha dit que ho tinguerem fàcil ací a Tavernes, recordeu.           

Personalment em recorda molt aquesta història del Bar Encarnita  les ganes de condemnar abans de jutjar. I per tant estes persones que estan malparlant de l’afair Encarnita estan condemnant a Encarnita per haver aconseguit el que pretenia durant tants anys. Amb aquest atac, alguns inconcients, pretenen altres demostrar que tots fan el mateix. I no es cert. I no és cert. Estan les instàncies com a prova i estan les visites com a fets.

Aquestes persones que malparlen son al meu entendre els mateixos que condemnen a la infància per un pecat dels majors, es el pecat original. I clar el Bloc no pot nàixer sense màcula. Ja han trobat el pecat.  No, no tots son culpables i menys el Bloc en aquesta actuació.

 Un exemple, que obvie que llegesquen la gent que no tinga prejuis, la gent que crega en la constitució, la gent que no està infectada  pel govern anterior:

 Hi havia una platja que durant molts anys no es podia banyar en top-les però canviaren el govern i ho permeteren, total que els que perderen el primer que digueren fou el següent., “ Veus per  que volien guanyar? Per a fer top-les”.

(Boten fins ací). Per cert que mal quedava el dia que soparem la gent del Bloc a eixa bonica placeta amb la barrera de contenidors al bell mig. Si  Encarnita haguera estat del règim anterior no haguera tingut cap problema amb els contenidors. Tal vegada no haguera estat necessari ni presentar una instància. Actuacions concretes per demostra-ho hi ha un fum al poble. 

Encarnita, un somriure, com la nostra enganxina, i que tingues molta sort comercial, t’ho mereixes per curranta.

(Al final diran els mal pensats que tot l’article ha estat per una cervesa, sí, per una cervesa i un parell de somriures)
                                                   
                                                                  Jaume Talens.
-

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Nosaltres som com tu, som com Encarnita.

Anònim ha dit...

jo no soc del bloc i tambe estic amb Encarnita.

Anònim ha dit...

La veritat es q quan en el poble s'han dedicat durant 12 anys a enxufar, colocar i fer tantes gestions per a beneficiar als seus. En quin dret parlen? Que es creuen? Si han sigut la gran mafia d'este poble per favor. Damunt els qui anem al bar d'Encarna sabem que anava Ðia si dia tambe a l'ajuntament i han passat d'ella. Tots sabem perq, per ser del bloc.

G.A.D. ha dit...

Jo sóc dels que voldría que la represió viscuda per gent com Encarnita, la visqueren la gent del PP a les seues carns... Digau-me rencorós, però tinc una màxima, NI OBLID NI PERDÓ i ja que han deixat tanta merda, que se la mengen ells... i si volen gresca, que conten amb mi que els tinc moltes ganes i com jo molts més. Ja està bé de mirar cap a un altre costat i de dir les coses en por, sembla que vivim abans del 75 i per sort això ja no és així, el dictador va morir fa temps, llàstima que no ho hagués fet abans i aquestos que han anat de dictadors durant 12 anys, que assumeixen la seua derrota i posen el cap sota l'ala que va seguent hora que deixen d'intoxicar i de reprimir... i que es dediquen a les IBERDROLES i DIPUTACIONS... que la veritat estem molt farts i els tenim moltes ganes.

Anònim ha dit...

G.A.D. si no has dit les coses que pensaves per por, és el teu problema. Jo sempre he tingut llibertat per parlar de política i mai m'han fet callar. Si no estàs d'acord amb el govern per això estan les eleccions democràtiques cada 4 anys (abans no hi havien, no ho oblides). Et recorde que aquest blog es va fer mentre governava el PP i no han tancat a ningú ni res per l'estil. S'ha demostrat que açí mai la gent ha parlat amb por. No sóc del PP, però no m'agrada que es parle d'eixa forma quan els nostres avis (per lo menys els meus) van patir i lluitar tant perquè tinguerem la democràcia que ara tenim, ens agrade més o menys, res és perfecte. Estic contenta que haja canviat el govern, però no he sentit que estiguera en una dictadura ni amb el PP ni amb ningú. Trobe una falta de respecte (de cara a la gent que sí va haver de callar en aquella època)i poc coneixement per la teua part que parles d'eixa manera.

Anònim ha dit...

El pp va intentar denunciar judicialment a la Cotorra. I al final no ho feren perquè socialment hagueren quedat com el cul, atacant i tancant un mitjà de comunicació, especialment per l'impacte d'este a la societat vallera. Va ser vox populi a tot l'Ajuntament ara fa uns 3 anys.

Anònim ha dit...

Em pareix molt bé que li lleven els contenidors, però en el lloc on estaven els contenidors podría anar un cotxe. Al final el que está en el poder fa el que vol, El PP donava llistes per a treballar en el paro, com per exemple, treballadors de la neteja, ara o fa el bloc i els socialistes. També em pareix per aixó manen, al final el que vullga treballar que s´apunte a la política, es la manera més fàcil de treballar.

Anònim ha dit...

Visc prop del bar encarnita i ja he deixat de reciclar de lo lluny que m'han posat els contenidors! A més si ja teniem poc lloc per a aparcar ara que haveren pogut cabre dos cotxes ens posen unes jardineres que espere no siguen noves i ens hagem gastat els diners amb dos jardineres per a que la mare del regidor tinga una terrassa quasi privada. Vaig votar a Jordi però crec que té alguna gent al voltant que no es mereix, ho senc molt.

Anònim ha dit...

que se paga por la tasas de ocupacion publica de mesas y sillas..

Anònim ha dit...

Si tots som Encarnita, Snuvi també, perquè no lleven d'allí els contenidors? també els te igual com els tenia Encanita, o tots o ningú. A més a més Encarnita es del Bloc desde que està el fill.

Ahí es veu com tots fan el que els convé siguen del partit que siguen.
Ah! enxufes? jo ja n'he vist al camió del fem.

Anònim ha dit...

Encarnita ha estado toda la vida trabajando, ha hecho durante 3 años más de veinte instancias donde pedia que segun el R.D. se transladaran los contenedores. Cada vez que hablaba con el alcalde este se reia de ella e incluso uno de los concejales le dijo que ella no era nadie para ir a pedir nada al ayuntamiento, como si no fuera una ciudadana mas. Yo solo digo que dejeis a la gente trabajadora que trabaje y si alguien quiere pedir algo que vaya al ayuntamiento que ahora si te escuchan y que dejen de amenazar a esta gente y a sus vecinos por estar a favor del cambio de ubicacion de unos contenedores. Que hay cosas mas importantes en la vida