L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 26 de juliol del 2011

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha iniciat les obres de neteja de la Sèquia Mare



Les regidories d’Agricultura i la de “Manteniment d’Infraestructures Agràries i Urbanes” van començar ahir dilluns les  obres de neteja de la “Sèquia Mare”. Les obres s’han licitat amb caràcter d’urgència després que els agricultors hagen estat patint des de feia de feia uns anys la falta de manteniment i neteja d’aquesta gran infraestructura que , per travessar de nord a sud el terme de Tavernes, assorteix a un gran nombre de motors i bases de reg.

La regidora d’agricultura, Carmen Canet, ha afirmat que “amb aquesta actuació solucionarem els problemes de subministrament d’aigua que venien patint els llauradors que s’abasteixen de la sèquia Mare, uns problemes que ara a l’estiu s’agreugen per l’augment de demanda en els torns de reg”.

El regidor de manteniment d’Infraestructures Agràries i  Urbanes, Josep Llàcer ha demanat la col·laboració ciutadana donat que, amb l’inici d’aquestes obres ahir dilluns, hi haurà talls del camí de la sèquia Mare. “Demanen l’ajut  i comprensió dels llauradors i veïns de la zona perquè, a causa de les obres, hi haurà talls  en el camí que bordeja la sèquia”.

Josep Llacer ha confirmat que els treballs començaren  en la zona del motor de la Sèquia Mare i seguirán de nord a sud al llarg dels 4,3 quilòmetres de recorregut que té esta via aquàtica.  A mesura que s’avancen els treballs es produiran talls en alguns tram del camí, talls que se senyalitzaran de manera convenient.

El regidor ha assenyalat que els treballs de neteja es realitzaran sense dragar la sèquia de manera que els llauradors podran seguir regant aquestos dies i a més, es respecta la fauna i la flora existent. Els primers dies de neteja ha dut algunes sorpreses, entre les quals està que s’ha tret del fons de la sèquia una bicicleta, moment que arreplega la fotografia.

- Segons la nota de premsa municipal i la premsa diària
-

18 comentaris:

Anònim ha dit...

I les mesures per tallar la situació d'abandó dels horts de la platja?

Recordeu a la tinent alcalde LLum Sansaloni demanant solucions?

Ara es al govern i que ha fet ella i els seus companys de govern?

Açi esta l'enllaç a la web del BLOC:
http://bloctavernes.blogspot.com/2010/03/cal-mesures-per-tallar-la-situacio.html

I açi la reproduccio de la nota del BLOC:

DIMARTS 9 DE MARÇ DE 2010

Cal mesures per tallar la situació d'abandó dels horts de la platja

EL BLOC DEMANA AL PP MESURES PER TALLAR LA SITUACIÓ D’ABANDÓ I BRUTÍCIA DELS HORTS ABANDONATS AL COSTAT DE LA PLATJA. L’ANY PASSAT DOS INCENDIS EN AQUESTS HORTS OBLIGAREN A INTERVINDRE ELS BOMBERS.
El Bloc, com ja va fer l’any passat, ha demanat al govern municipal del PP de Tavernes mesures decidides i concretes per tallar la situació d’abandó i brutícia en que es troben els horts que llinden amb la urbanització de la platja de Tavernes abans de l’inici de la temporada estiuenca.

El Bloc, en el passat ple ordinari, va fer palesa aquesta situació i la regidora Llum Sansaloni manifestava que “és molt feridor per a la vista a més d’un perill per a la salut pública i per a la població en general. Els horts secs i plens de brossa esdevenen una possible causa d’incendis i al respecte cal recordar que l’any passat ja en tinguérem uns quants, i la situació en que es podem trobar engunay, amb un any més d’abandó, potser més greu ”.

Llum Sansaloni va recordar com l’any passat les mateixes peticions del Bloc no foren ateses pel PP i els incendis obligaren a la intervenció de les forces de seguretat i mitjans específics per extingir-los. La regidora va remarcar que, a la situació d’insalubritat i brutícia que s’està produint, se li suma “la mala imatge que estem oferint al turisme, i cal recordar que d’ací poc entrem en l’època en que platja comença a rebre visitants i més estadans cada dia”.

L’ajuntament de Tavernes disposa d’una Ordenança Municipal de neteja i tancament de solars. No obstant, “la paralització del Pla General d'Ordenació Urbana per part del PP ha fet que, després de tants anys de la seua aprovació, no estiga feta la reparcel·lació i per tant no es puga aplicar directament l'ordenança. Així ho va reconéixer el govern municipal en el ple. De nou, la mala gestió urbanística del PP recau en una mala imatge per a la platja de Tavernes i crea un problema per als veïns de Tavernes".

El Bloc, amb aquesta petició, reitera i fa palés el compromís d'atendre com cal la platja, potenciar-la i millorar tots els serveis perquè esdevinga un espai urbà creador de riquesa i de llocs de treballs.

Anònim ha dit...

El Bloc ha demanat als tècnics jurídics els estudis previs per poder actuar en propietats privades en base a l'actual ordenança que hi ha de neteja, que com sabrà es desglossa en apartats d'urbana i de rústica. I fins i tot, s'estarà en contacte amb Oliva on eixe Ajuntament ja ha iniciat actuacions semblants per tal de garantir la neteja d'horts abandonats.
Abans d'enviar la carta als propietaris per recordar-los quina és la seua obligació, s'ha demananat als tecnics valoren el cost mitjà de neteja per fanecada per tal d'informar a cada propietari que si ells no actuen ho farà l'ajuntament i el cost se'ls repercutirà, segons el numero de fanecades.
Cal remarcar que haurem d'iniciar tot el treball des de zero atés que en els últims 4 anys , a pesar de les nostres peticions, el PP no havia fet una passa en este sentit i no té cap relació de finques abandonades, ni s'ha estudiat legalment com es pot actuar en afectar propietats privades, cosa que cal fer a pesar de la situació de perill i insalubritat.
Com veu un tema complex que l'anterior govern va deixar completament abandonat.
I tot eixe treball no es cosa d'un dia. El nou govern no ho ha oblidat.

De tota manera li agraïm que ens ho recorde quan nomes fa mes i mig de ser el nou govern. Tant de bó hagués fet igual amb l'anterior i hagués recolzat la proposta del Bloc després d'anys d'anar darrere de l'anterior govern sense aconseguir res del PP. Ara ja veu ho haurem de solucionar nosaltres, el nou govern.
Aprofitem per dir-li també que es requerirà per escrit als propietaris de solars dins del casc urbà que estan bruts i/o sense tancar, perque procedesquen a solucionar eixe problema ( solar davant pavelló, per exemple). Si no actuen, l'ajuntament imposarà cada més la multa corresponent a més d'altres actuacions per donar solució.

Anònim ha dit...

Al mateix temps que estudien la promesa de rebaixa fiscal per als agricultors que tenen els horts en produccio.

Ja estara en estudi per ser una de les propestes de Karina.

Ara que si va a complir igual que la rebaixa del seu sou anem apanyats.

I que no estudien tant que els diran els estudiants com un conegut ex alcalde.

Anònim ha dit...

Hauran d'estudiar i molt, per anar endereçant tantes coses malament com ha fet el PP.

Hauran d'estudiar per solucionar la piscina, el parking, el deute, tots els lios de pagaments per empreses intermitges que van eixint i que fan faenes o han fet sense cap relació contractual, l'IBI...
Manolo va traure no se quantes carreres seguent alcalde, aci n'hi haura que en traurà més per donar solucions a les barrabassades del PP.
Tranquil, que tot se sabra i tot s'anira complint.

Anònim ha dit...

Ara que heu tret el tema...Que passa amb la piscina coberta?
Ja podrien donar alguna explicacio, s'esta diguent moltes coses pel poble pero no hi ha res oficial.
Cotorra, tu podries aclarir-nos-ho?

Bowie ha dit...

No entenc com Manolo podia assistir a classe al CEU de Barcelona sent alcalde a temps complet, com podia atendre els assumptes quotidians del consistori i estudiar una carrera com dret o tens que fer moltes hores de estudi.

En fi, ara no tindrà cap problema en trobar faena al MIT o a la NASA perquè amb 5 o sis carreres que te i eixa capacitat de treball i de estudi. Es que si que es una llàstima es perdre una ment tan privilegiada a Tavernes (mode irònic OFF)

Anònim ha dit...

L'anonim de les 8:28 es el portaveu del tripartito?
Es la Cotorra que respon pel govern?
Es tot el mateix?
Este blog esta cada vegada mes desconegut, indefinit, definit....????
La veritat es que m'agrada vore els comentaris pero ultimament pareix que la Cotorra respon pel govern i, com es diu pel poble, es l'assesora.
Si el tripartito vol contestar als comentaris que conteste amb el seu nom i si no vol que faça com el PP que volia fer creure que els ignoraba i no contestaba.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ni assessorem ni hem assessorat mai a ningú. Això li ho podem ben assegurar en la part que ens pertoca.
Pel poble s'han dit, i es diuen, moltes coses del nou govern i sobre els assessors, algunes autèntiques barbaritats, i cap és veritat. Ara això sí, cadascú és lliure de creure's el que vulga.

Tres Creus ha dit...

Doncs sí, resulta que Manolo, s'alsava a les 5h del matí tots els díes de l'any, feia la seua tasca com a alcalde, que de fet, ell si que estava a l'Ajuntament per a atendre tothom, i després estudiava, és clar que quan a fet Dret tindria moltes assignatures convalidades, i a més a més, a banda del que pugueu pensar alguns, és una persona molt treballadora i molt intel·ligent. Que en el PP també hi ha!, eh?

Anònim ha dit...

Es nota que vius molt prop de Manolo per a saber que s'alçava a les 5.

I amb qui governava a les 5? Perquè a eixes hores a l'ajuntament no hi ha cap tècnic ni cap altre regidor per poder governar.

I ningú nega que en el PP hi haja persones intel·ligents i treballadores. Es diu que Manolo Vidal és molt treballador i no vaig a negar-ho, però intel·ligent politicament no ho ha demostrat pel resultats i tal com ha deixat l'ajuntament. Ho tenia tot a favor: majoria absoluta aci i a València, i no ho ha aprofitat. Això no es ser intel·ligent, políticament parlant.
Per cert, si el teu nom Tres Creus va referencia a la nostra muntanya et diré que el nom és "Muntanya de les Creus" i NO "Muntanya de les Tres Creus" com acostumen ara a dir malament la gent jove.

Anònim ha dit...

No sóc jo, però... Tres creus és el que ens toca viure amb el tripartit!

Anònim ha dit...

I que ho diguen els mateixos que ens han fet viure tres calvaris amb les tres legislatures amb majoria absoluta del PP, i nomes han fet que desagnar el poble i arruinar-lo!!!

Anònim ha dit...

hola:
no se escribir en valenciano asi que escribire en castellano.
estando el otro dia en la sequia mare y viendo que habia gente de fuera trabajando pregunte quienes eran. me han dicho que la obra es de vallcasa, una empresa constructora que no tiene maquinas ni camiones.
tengo dos preguntas muy simples.
¿ porque se da la limpieza de la sequia mare a una empresa que no tiene retros ni camiones?
la otra pregunta:
¿ porque esa empresa que es del pueblo ha cogido a otra empresa de retros y camiones de fuera?
la verdad, es muy dificil de entender pero me gustaria que alguien me lo explicase. con la que esta cayendo de la crisis...

multi-carrera ha dit...

Ja fa molts anys que no s'havia netejat, mes o menys 7 8 anys, jo tinc terra a la zona i ho se. Actuacions com esta son molt necessàries per a mantindre el terme net per a poder regar be o evitar inundacions aixi como cuidar la flora i la fauna. Per altra banda ja era hora que canviaren els noms de les empreses que sempre fan les obres a Tavernes, tots saben quines son...

Y para el anónimo que escribe en castellano, decirle que como puede ser que pregunte quienes eran, porqué no los conoce, y luego afirma saber el parque móvil que posee la empresa en cuestión. Continuáis sin poder digerir que estáis fuera del poder y ya no podéis hacer las partes a vuestro gusto. Es triste que con tantas carreras solo sepáis escribir en castellano

Tavernes de les palmeres ha dit...

Tres creus, es una falta de respecte per a la gent que realment s'alça a les 5 de la matinada per a treballar ( cada vegada menys).
¿A qui voleu enganyar?

¿on s'ha reflectit eixe treball? ¿perquè ha perdut vots, quan a tota espanya el seu partir n'ha guanyat?

¿perque la gent ara pareix mes feliç amb gent jove manant que te ganes de treball i de solucionar coses?


La obscuritat a deixat pas al sol, esperem que per molt de temps.


FORA L´ALTA TENSIÓ. (nomes a beneficiat a un habitant per mitja de un sou , es trist però es així)
Parking del passeig (un sequer) (eliminació de lloc d'Aparcament al voltant per a potenciar-la)
Piscina (avui ho sabrem)
Biblioteca (quadruplica el pressupost inicial)
Gestió de la platja (nefasta)
Gestió del poble ( a la vista està)
Gestió de la època bona de la economia (¿on estan el diners?)
Parc del vent (un vertader desastre)
Carril bici (una burla que quan vas en direcció al poble el deixa en contrasentit a la rotonda del Camí reial)

Demane al nou govern que no es calle res i que traga a relluir tot el que es trobe baix les catifes.

Anònim ha dit...

Jo no sé d'on traieu la informació sobre agricultura però vos esteu lluint. Informeu-se un poquet que molt del que heu dit, article i molts comentaris (sobre tot el 2n.) són mentira.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs es molt fàcil de saber d'on ve la informació, perquè no som els únics a qui s'envia i l'ha publicada.
Podem alguna vegada enganyar-nos, o estar mal informats, però no admetem que ens diguen mentiders.

La informació que publiquem és la nota oficial de l'ajuntament de Tavernes, com tothom pot comprovar en

http://www.laveu.es/actualitat/societat/2643-lajuntament-de-tavernes-de-la-valldigna-inicia-les-obres-de-neteja-de-la-sequia-mare.html

I respecte al comentari 2 que vosté indica es fals: hem conservat l'anonimat que ens va demanar l'autor/a. Perquè a nosaltres si que es va identificar i li direm i li assegurem que podia parlar del tema.
I tant que podia, ha parlat i pot parlar encara més de la neteja d'horts.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Oblidavem dir-li:
I pecant de no ser modestos: efectivament ens estem lluint. Ja fa més de tres anys que en temes d'informació de Tavernes ens estem lluint, per a desgràcia i malicia d'alguns.
S'inclou vosté entre ells?