L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 29 de juliol del 2011

El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM) autoritza la licitació de les obres del riu Vaca



El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), a través del consell d'administració de la societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies (Acuamed), ha autoritzat la licitació de les actuacions de laminació d'avingudes i millora del drenatge de la conca del riu Vaca.

Aquesta obra forma part del Pla de Defensa contra avingudes a la comarca de la Safor, que desenvolupa el MARM amb una inversió total de 145 milions d'euros i pel que fa a l’actuació a la Valldigna, la denominada "Laminació d'avingudes i millora del drenatge de la conca del riu Vaca, a València", te un pressupost màxim de 47 milions d'euros. El seu objectiu se centra en pal.liar de manera duradora  els problemes d'inundacions que històricament ve patint la conca del riu Vaca i així donar resposta a una demanda social històrica en aquest sentit.

Per motius de dispersió geogràfica i eficiència, les obres s'han dividit en una sèrie d'actuacions diferenciades en canalitzacions, interceptors del drenatge superficial, regeneració de zones malmeses i integració ambiental de les obres.

Entre altres actuacions es va a ampliar la capacitat del llit del riu Vaca en el tram urbà de Simat, sense necessitat d'afectar al seu teixit urbà ja consolidat. Així mateix, es recuperarà l'espai fluvial del riu entre aquest nucli urbà i la confluència amb el barranc del Malet. El projecte també inclou un carril bici per protegir l'espai fluvial recuperat i evitar l'ocupació del mateix per altres usos.


També s'adequarà el llit en el tram urbà de Tavernes per protegir la població davant grans avingudes, s'ampliarà la seua capacitat des del final de la canalització urbà de Tavernes fins al Camí de la Ratlla i s'executarà un interceptor de pluvials a Benifairó i un altre a Simat.

Informació: Traduïda de la facilitada pel MARM

-