L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 26 de juliol del 2011

El PP es queixa de la creació de la Junta de Govern

El Partit Popular considera que el nou govern li ha coartat la llibertat a l'hora de donar la seua veu i vot en els plens. I és que fa només uns dies, en el primer plenari, la corporació creava la Junta de Govern, formada per l'alcalde i els tinent-alcalde, i que assumia funcions com demanar préstecs, aprovar projectes d'obra o poder emprendre accions judicials. El PP va votar en contra i considerava que “era un retall de les llibertats del ple” perquè deia que no podran votar o expressar la seua opinió a l'hemicicle valler en els temes que afecten a la Junta de Govern, cosa que negaría l’alcalde Jordi Juan.

Manolo Vidal, portaveu del PP, reconeixia no obstant que era una mesura completament legal encara que recordava que el seu partit mai no l’havia implantada i considerava que els  regidors que no estan en el govern no participaran ni faran aportacions perquè aquests temes quedarien per als del tripartit.

L’alcalde Jordi Juan, va argumentar que amb aquesta decisió es guanyava en agilitat i operativitat a l’hora de gobernar i recordava que era una decisió legal i que “la Junta de Govern és un órgan que s'aplica en molts municipis de similars característiques a Tavernes. És una mesura usual en molts ajuntaments”. L’alcalde  va negar que el PP no participe ni faça aportacions i va remarcar que tots els temes de la Junta de Govern s’informen i es tracten també en comissió, i en elles el PP participa en igualtat de condicions a la resta de partits. I afegim nosaltres, i fins i tot amb més representació que els demés per ser el que més regidors té.

Jordi Juan va indicar que “éra molt més fàcil reunir a 5 regidors que als 17 per tractar qualsevol tema, i així l’ajuntament guanyarà en agilitat en els temes tractats. Tampoc privem al PP perquè com a oposició fiscalitze el que decidesca el govern” .

La veritat, ací en La Cotorra,  no comprenem l’escarot del PP sobre la creació de la Junta de Govern, i més quan,  segons reconeixia el PP en el plenari, és totalment legal i ser un òrgan creat segons la Llei 57/2003, de 16 de desembre per a modernitzar els governs locals, i com com deia l’alcalde es creava per donar agilitat a l’acció de govern. Si el PP va creure que no li calia quan governava i per tant no la va crear, estava en el seu dret. Com ara ho està el nou govern per disposar allò que considere i siga legal per millorar-ne el funcionament.

De tota manera, cal indicar que és un òrgan ja creat en  molts municipis i segons la Legislació Espanyola, la Junta de Govern local és per a tots els municipis amb més de 5.000 habitants, i també pot existir en els de menys si així ho disposa el reglament orgànic o un acord de plenari de l’ajutnament.

La llei, de la qual copiem en l’original castellà, diu:  “La Junta de Gobierno Local se integra por el Alcalde y un número de Concejales no superior a un tercio del número legal de los mismos, nombrados y separados libremente por aquél, dando cuenta al Pleno”.
Corresponde a la Junta de Gobierno Local:
a)    La asistencia al Alcalde en el ejercicio de sus atribuciones.
b)    Las atribuciones que el Alcalde u otro órgano municipal le delegue o le atribuyan las leyes”.

Per a més información podeu llegir l’article 126 i 127 del següent enllaç: 


-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Molta agilitat,però poca transpariència, no era això el que voliem?

Anònim ha dit...

abans també hi havia junta de govern, lo que els del PP en compte de treballar en la junta es reuníen, cobraven i a casa,

Tres Creus ha dit...

Abans també hi havia junta de govern, però hi participaven TOTS els partits polítics que hi havia al govern municipal.

Anònim ha dit...

Segur que en la Junta de Govern hi participaven tots els partits? Jo no m'ho crec i menys si el PP tenia majoria absoluta a Tavernes.