L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 19 de juliol del 2011

El presumpte Centre Jove s'ha tancat


El Centre Jove s’ha tancat. Són alguns dels comentaris que haveu fet dins d’alguna noticia i ens hem interessat de saber perquè. 

¿Questió de les vacances d'estiu? Pensàvem podía ser això, però sembla ser que no. Tot apunta a que els objectius i finalitats amb les quals estava funcionant l’esmentat centre no s’adiuen massa amb les característiques que, el govern municipal de Tavernes sorgit de les passades eleccions, creu que ha de tindre i vol que tinga eixe lloc: Un punt de dinamització socio-cultural del joven valler. 

Almenys és el que hem pogut esbrinar. També hi ha altres qüestions: com els costos de manteniment i altres, que es consideren molt elevats per al servei oferit: Més de 35.000 euros a l’any, en diversos conceptes.

El govern municipal sembla ser que pensa que amb eixos diners es pot donar un millor servei. A més, es vol estalviar els 600 euros de lloger i els 1.800 euros al mes que es paga a una empresa local per diversos conceptes, entre els quals sembla ser entra també la vigilància.

Siga com siga, el nou govern està ara estudiant la disponibilitat de locals de propietat municipal on poder iniciar el primer nucli del “Casal de la Joventut”. Perquè… potser l’edifi de la plaça on s’ubicava la biblioteca? O els baixos municipals de les vivendes VPO del Vergeret... O l’antic hospital… ? A pensar i proposar ubicació toca! 

-

21 comentaris:

Anònim ha dit...

siga com siga, si el local és de l'ajuntament, és clar que al menys, s'estalvia en lloguer, com a mínim.
la zona, en la meua opinió l'edifici de la biblioteca en la plaça major podria ser un bon lloc, cèntric i amb espai en la plaça.
Els baixos del Vergeret, el local estaria en una zona de recent creació en el poble i on també va molt la jovenalla últimament, a la plaça de República de Malta, conretament i prop del camp de futbol.

L'antic hospital pareix que té menys tirada i acceptació per la gent jove, a més, que té l'inconvenient de l'aparcament, per la situació del carrer, tant amb cotxes com amb motos.

No sé, però segur que poden hi haure llocs adequats, més econòmics i altra cosa ja és l'enfoc que li vulga donar aquest nou govern a l'espai per als joves.

Jo, que tinc passada per alli vàries vegades, no he vist mai tampoc que alli la jovenalla féren gran cosa, no hi havia mai molta gent. No es veia clar l'objectiu d'aquell espai i a les clares està, perquè tampoc s'ha creat ni s'estava dinamitzant cap moviment social ni cultural entre eixos joves ni han atret a altres de nous.
Si la idea és crear un teixit social i cultural entre la jovenalla del poble, a mi, particularment, em pareix perfecte, si es va fa ben fet i optimitzant, damunt, els recursos.

ELKHANDIT ha dit...

Tavernes te dret a tindre un centre jove amb condicions i utilitat pràctica. El que hi havia era el que se sol dir una tornada de favors, algo que feia habitualment l'anterior corporació.
Aplaudeix la decisió del nou govern.

Anònim ha dit...

Ja era hora que aquest emblema del tràfic de favors a Tavernes desapareguera...ara hi ha que treballar per fer un Centre Jove en condicions...i de pas demanar responsabilitats per l'anterior "gestió".

Anònim ha dit...

Que a això que hi havia li digueren "Centre Jove" o "Punt de Trobada Jove" era, com a mínim, vergonyós. De veres pensaven que amb una sala de recreatius era prou per a "dinamitzar" el nostre jovent?? A veure si ara es fan bé les coses i es dignifiquen els serveis que ofereix l'Ajuntament als ciutadans (sí, els xicons i xicones de Tavernes també són veïns).

Anònim ha dit...

No estic d'acord amb el que feia l'anterior govern, però nomes cal pegar una ullada als nous treballadors de empreses que treballen per a l'ajuntament per veure de quina falla són. Als que no som fallers per a quan?

Anònim ha dit...

Esperem que el nou govern "construïsca el casal jove com a punt de trobada del joves i les associacions juvenils. Que gestione les beques perquè els joves estudien, aprenguen idiomes i participen en viatges educatius i d'oci. Que el Casal Jove siga la Seu del Voluntariat social alhora que centre de Formació. Ademés que cree el Consell de la Joventut amb presència de totes les entitats juvenils per tal que la joventut s'implique en l'Ajuntament. Que facilite la integració dels joves en la societat i afavorisca l'associacionisme cultural, musical, esportiu i social"

Anònim ha dit...

Tranquil, que si el deute que han deixat (sobre els 16 milions), més el que es preveu (2 milions parking + vorem quans amb la piscina), més tot el que va eixint en factures sense pagar, més el que a lo millor ens toca pagar pels aterraments, més... més...

Si queda alguns euret i tot no son teles de teranyina en els arques, alguna cosa farem.

Anònim ha dit...

Quan la oposició se presenta a les eleccions, tb sap com està el panorama a l'ajuntament (encara que ixquen més sorpreses), ara cada proposta no cumplida es dirà que era per falta de diners?

Anònim ha dit...

Tu ho has dit i molt ben dit: Eixes sorpreses són les que fan que més de quatre coses no es facen.
Es com en una casa, que planifiques les vacances i es trenca el frigorific. Adéu vacances i a comprar el frigorific.

Anònim ha dit...

m'agrada molt l'últim comentari del frigorífic.
Molt il.lustratiu!!!

Vercher ha dit...

El que el poble necessita és una empenta en l'apartat cultural, tant per a joves com per a gent de totes les edats. L'oferta que tenim és per a posar-se a plorar. També ací s'excusaran amb la cantilena de les arques buides?

Anònim ha dit...

El que està clar és que estem qüestionant ja el futur treball del nou govern QUAN FA 1 MES I 9 DIES que s'ha format, quan no han tingut encara temps ni de nugar-se les espardenyes, com diguem a Tavernes.
Perquè no deixem que passe almenys dos anys per poder comparar?
Mire vosté, un detall. Arevalo ha dit la premsa que ja ha desaparegut de la programació de festes i sembla ser que tindrem a Xavi Castillo eixos dies, cosa impensable en temps peperils.
No és que siga Xavi Castillo el paradigma cultural, però ja és un detall.

Anònim ha dit...

Ui, què guay!!! si ve Xavi CAstillo ens vegem per alli.
bona cosa que ens riurem, fins i tot els del PP, segur!!!

Entre Xavi Castillo i Arévalo...és que no hi ha ni comparació... amb els meus respectes també a Arévalo.

Vercher ha dit...

No sé si el vosté de l'anònim de les 7:10 va per mi, però per si fóra el cas: la renovada oferta cultural ha de ser cosa de tot l'any (programació fixa), no d'actuacions puntuals (recordar-se de la cultura en períodes ben concrets: Festes del poble, estiu amb els festivals Pop al carrer i Sete Sois, etc.).

Anònim ha dit...

Això està clar: programació estable, per camps: teatre, música, exposicions, etc.

Però no lleva ni una coma al que havia dit a les 7,10.

Però si no hi ha diners, no hi ha torrons. El que li deia: donem temps al temps.

Vercher ha dit...

Com ja he dit, que "arques buides" no siga excusa per a quedar-se de braços creuats. Imaginació, ganes de treballar.

Anònim ha dit...

Si Vercher té tantes idees, propose o participe com a ciutadà/na, igual que estem fent els ciutadans amb la casa de les indalècies,¿no?
i amb els diners que hi hàgen a les arques, o bé amb les "arques buides" i la seua imaginació, algo es podrà fer, dic jo.
Jo estic segur que el nou equip de govern farà tot el que estiga en les seues mans, amb les arques buides o plenes.
Ara, "milagros:a Lourdes"

Anònim ha dit...

Xavi Castillo ja ha estat en Tavernes a les festes i al Teatre estant el PP a l'ajuntament.

Que te d'interesant o novedos que ara vinga a festes?

Als meus pares i familiars majors els agrada mes Arevalo o les vedetes i ara el tripartito vol llevar-les?

Este es el govern per a tots que prometien? Estos sols governen per a ells.

Anònim ha dit...

Que jo sapia Xavi Castillo no ha estat mai a Tavernes. Ha estat la Companyia "Pot de Plom" amb alguns espectacles infantils. Està clar que és la companyia on treballa Xavi Castillo.

Xavi Castillo, en solitari, i fent alguns dels seus espectacles on fa les paradies dels nostres governants, que jo sapia, NO HA ESTAT MAI A TAVERNES.

Anònim ha dit...

a l'anònim de les 20:55:

¿els teus pares i familiars han vist alguna vegada a Arevalo en directe i a Xavi Castillo en directe?
no.. ho dic jo per a que parlen ells per ells mateixos, per si poden parlar des de l'experiència i comparar i dir la seua pròpia opinió. potser. si que hàgen vist als dos, però tinc dubte, per si de cas...

jo crec que xavi castillo per agrada a tots, públic major i jove i fins i tot, públic adolescent i infantil, cosa que Arevalo, certament, no. Està demostrat en número de persones que acudeixen cada any als seus espectables pels pobles.

Anònim ha dit...

Jo vaig vore a Xavi Castillo fa molts anys en la plaça major, en festes del poble i quan va baixar li van dir a la tècnica de cultura de l'ajuntament que no el duguera més, per tant no ha pogut tornar mentre governava el PP (açò li ha passat en més llocs on manen els pardalets, clar).
M'alegre molt que ja li hagen alçat la veda.