L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 7 de juliol del 2011

Els animalets del Parc dels Vents fan vacances


Quasi, quasi com els nostres escolars que a les estiu van vacances en una granja-escola: també els animalets del “Parc dels Vents” fan vacances d’estiu en una granja.
Sembla ser que ha estat la millor solució que ha trobat el govern municipal: enviar-los a una granja on van estar ben atesos i així evitar-los el mal estiu per la calor que anaven a passar a les gàbies del Parc dels Vents.
Segons hem pogut saber, la calor havia deteriorat l’estat general dels animals i estava fent que, fins i tot, totes les setmanes n’apareguera algun d’ells mort. Que els xiquets veieren un animal mort a la gàbia no s’ha considerat convenient per als xiquets i xiquetes que visiten el parc. També  la calor estava produint olors i que sorgiren problemes que podien derivar en un problema sanitari, com la plaga de puces que s'ha detectat.  I per evitar-ho, i sobre tot que els animalets patiren, el nou govern municipal ha decidit donar-los vacances i enviar-los a passar l’estiu a un granja on van estar millor cuidats i en un entorn més natural per a ells. Així que corders, porc, mula, conills, gallines... fan vacances d'estiu.
Després de l’estiu, es buscarà una solució definitiva per als animalets. Ningú no deixa de costat que la situació d’enguany es tornarà a repetir l’any que ve cara a l’estiu. I no es plan de tots els anys anant canviant i traslladant els animals. Sense entrar en consideracions sobre la idoneïtat del lloc...
-

15 comentaris:

Anònim ha dit...

On els han dut?

Anònim ha dit...

De granja res, tinc entés que la burreta ha tornat on estava abans perque ahir em van dir que l'havien vista molt contenta i els conills i cabretes a Herminio, que eren seus. Tard o prompte sabíem que ho llevarien perquè era una cosa del PP. Ara estaran contents els que van remugar tant, però que els direm als xiquets quan ja no tornen en setembre??

Anònim ha dit...

LA VERITAT.
que el lloc no té condicions i que era un desastre. que els animalests patien. I no crec que tinga res a vore si es o no el PP.
Estant el PP ja va hi haver problemes amb els mussols.
No es pot fer de zoo o cosa semblant si no te condicions.

Anònim ha dit...

Jo m'alegre molt pels animalets, segur que ara estaran millor que en eixes gabies. Que diran els xiquets?? Jo si que no sabia que dir-li al meu fill quan em dia que els animals estaven "raros" que a la granja-escola que va anar amb la classe els animals no estaven aixina i que els burrets estaven passejant i no en terra com si la burreta tinguera una mala enfermetat. De veres que m'alegre moltíssim, s'ha fet el correcte.

Les animalades les fem els homes ha dit...

Que podem dir als xiquets quan arribe setembre? Doncs que ara estan on millor poden estar: en un lloc en condicions. Et sembla bé la resposta?

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Que tengan buenas vacaciones los animalitos, y espero verles con las pilas cargadas despues de los meses de vacaciones escolares.

Sobre que van a un sitio mejor, que entendemos por mejor?.

Al papi que dice que los animales del "zoo" (que dice otro), segun su hijo estan raros, la burrita no es la misma burrita de la granja escuela, esta burrita no hay que saber mucho pero creo que vino cedida o recuperada de unos anteriores propietarios que la tenian bajo matrato animal. Y creo que es por eso que estaba en ese estado.

Los animales no se quejan de calor cambian el pelaje por temporadas y dependiendo del tiempo que hace, no son como los humanos que hemos perdido esa condicion ancestral de poder regular nuestro cuerpo a las inclemencias ambientales. Si se pueden quejar de no estar en una zona donde ellos puedan cobigarse y refrigerarse (si como el refrigerante del coche). Modifiquemos las jaulas adecuemoslas y cuando vengan de las mini vacaciones, estaran en un 5 estrellas.

Y espero si quereis daros muchas direcciones de granja esculas, que los animales estan mucho peor, y solo lo digo porque las horas que los niños pasan alli son 4 horas, y los animalitos salen (o los sacan) y despues los guardan y cuando terminan la temporada al matadero (gallinas, patos, cabritas, cabritos, cerditos, patos mudos, y otros especimenes).

Yo solo espero que no sea una decision de quitar por quitar, espero que sea una reestructuracion del habitat, para cuando vuelvan los niños del pueblo puedan ver animalitos.

Un saludo.

Ahh, sigo esperando que alguien me identifique, ya que dicen saber quien soy, solo hace falta las iniciales y si aciertas, premio.

Anònim ha dit...

Sincerament, pense, que esta decisió és bona per a tots, sobretot, per als animals, que allà no estaven bé, amb tant poc espai, amb tant de sol li "resol". no són condicions idònies per a criar uns animals, i per això mateix, no és el lloc idoni per a que els xiquets vegen els animals en este estat i en eixes condicions. És la meua opinió.
Només he portat una volta als meus nebots a vore els animalets, però quan vaig vore com estaven alli, ni tan sòls a ells els feia massa gràcia tornar...
Tot dit. Al marge de si ho va posar el PP i lleva els animals d'ahi perito los palotes, pense que els llevar els animals d'eixe lloc,, d'eixes gàbies tant menudes i tindre'ls en eixes condicions, ha sigut el millor que han pogut fer. no m'importa el govern o el partit que ho haja fet.
pense que ha actuat amb coneixement i sentit comú.
Pels animals, per salut sanitària i pels propis xiquets i per nosaltres que som del poble.

Anònim ha dit...

Jo recomanaria que entrareu a la següent pàgina del Facebook i opinar entonces:

http://www.facebook.com/pages/Contra-el-maltractament-animal-al-parc-de-la-piscina-de-Tavernes/194628270573173

Jo crec que està tot prou clar i amb fotos i tot per si hi ha dubte.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic que dius que a setembre haurien de posar al parc, per això d'estar entre reixes, alguns personatges de la política valenciana:

encara que siga, com dius, l'opinió de molts valencians i ens demanes que ho publiquem, tu saps que no es pot publicar així com ho envies.

Anònim ha dit...

Al observador: la burrita ha vuelto con sus antiguos propietarios, que no la maltrataban para nada, al contrario, esa burrita es de las cofradías y no estaban muy de acuerdo que se encerrara en el parque porque está acostumbrada a tener mucho más espacio. Si no sabéis las cosas no las digais, por favor, que el hombre que cuidaba los animales lo hacía con mucho cariño, no es culpa suya que no tuvieran más espacio.

Anònim ha dit...

L'altre dia vaig anar a un poble de Catalunya que es diu Mura. Ahí tenien una zona tancada, d'uns 20x15 metres i tenien animalets, tots herbívors. Hi hauria unes 10 gallinetes, 5 titots, 4 o 5 conills i poquet més. Els animalets es veien sans, tenien menjar, aigua, arbres que els feren ombra i una xicoteta bassa on poder refredar-se o beure si volien. Mura és un poble molt xicotet però amb turisme, i la gent anàvem a veure-ho perquè donava gust vore els animals. Al voltant de la tanca hi havia banquets i papereres i si volies podies dinar allí mateix mirant els animals. També hi havia una espècie de contenidor per a deixar pa dur i verdures per a després dornar-li-les els cuidadors als animals. M'agraden molt els animals i vaig anar una vegada a vore els del parc dels vents i em va caure la cara de vergonya de ser de Tavernes, de vore el patiment, sobretot de la burreta, i el poc espai q tenien els animals. No he tornat mai més perquè em vaig quedar amb molt mal cos.

Si es vol tindre animalets tancats per a que els xiquets puguen vore'ls i disfrutar, que siguen en unes condicions acceptables i que puguen correr i moure's. Crec que el de Mura és un bon exemple i si trobe una foto vos passe l'enllaç.

Anònim ha dit...

Ja he trobat la foto. Buscant Mura en wikipedia l'he trobada:

http://es.wikipedia.org/wiki/Archivo:Mura_minigranja.jpg

silmin ha dit...

Per a l'anònim de les 11:56 per als xiquets pots dir-los, que com example pot ser una gran lliçò, amb els animals cal ser respectuosos i aceptar q la responsabilitat de tindre animals comporta moltes obligacions i sacrificis i no són capricis de 2 petardos, donat el primer que s'ha de fer quan tens animals es pensar primer amb el seu benestar. El que no tinc clar és sinó s'haguera pogut denunciar al pp per no-listo o per maltracte d'animals

Anònim ha dit...

a silmin: pregunta als veterinaris que han vingut en repetides ocasions a comprovar l'estat dels animalets.

Raquel ha dit...

És una vergonya fer patir animals sense trellat. Qui és capaç de fer-li això a un animal, seria capaç de fer-li-ho a qualsevol persona.
Els animals no son rescursos!!!!!
Dignitat, per favor.