L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 14 de juny del 2019

XX Festa de l'Esport: Balanç de 8 anys al front de la Regidoria d'Esports (Josep Llácer)




Enguany hem celebrat 20 anys de festes de l’esport, de reconeixement dels èxits dels clubs i esportistes de Tavernes i també del treball dels tècnics municipals d’esports que han fet que la festa haja anat a més, que siga un dels esdeveniments més importants i destacats de la Regidoria d’Esports.  Enguany han estat 161 esportistes nominats pels clubs, 7 nominacions honorífiques i s 5 nominats especials.

La Regidoria d’Esports ha col·laborat en l’organització de desenes i desenes d’esdeveniments, que han estat un èxit d’organització i participació i, sovint, s’han realitzat amb altres associacions de Tavernes demostrant que els clubs i entitats esportives uneixen als nostres veïns i veïnes i fan Poble.

Aprofite per fer una menció especial a la Fundació Integra Valldigna i el seu centre ocupacional, amb el qual treballem colze a colze per tal de fer possible que els seus alumnes puguen gaudir i practicar l’esport com qualsevol altre veí o veïna de Tavernes.

Tot això és la prova evident de que es fan bé les coses i s’està treballant de valent al si dels clubs i associacions esportives. I us done les gràcies a tots vosaltres perquè porteu sempre per davant el nom de Tavernes, sou els nostres ambaixadors allà on aneu i representeu molt dignament a la nostra ciutat. Són moltes hores dedicades a aconseguir els vostres objectius i us mostre la meua admiració i us encoratge a seguir treballant així.

L’Ajuntament de Tavernes està amb vosaltres, recolzant-vos en tot moment, i prova és l’augment de les subvencions directes als clubs on es destinen més de 113.000€ via convenis, i una quantitat important en despesa d’esports, a fer inversions i al manteniment de les instal·lacions. 
 

Acabem també la legislatura i m’agradaria fer un petit balanç del que han estat 8 anys en els quals he tingut el  privilegi i l’honor d’estar al capdavant de la Regidoria d’Esports.

En els 8 anys hem invertit vora 1 milió d’euros en la creació i millora de les instal·lacions esportives. Vam començar amb la gespa artificial, l'enllumenat, el sistema de desaigüe i de reg, porteries i vorera del futbol-7 del Vergeret. Tot seguit va ser el torn el Rocòdrom Municipal, la millora del minitrinquet, la instal·lació d’una xarxa protectora que evita l’eixida de balons al carrer,  la millora de la megafonia i els marcadors del Camp de Futbol, del Pavelló cobert Carlos Pellicer i del Vergeret, la millora del proveïment d’aigua calenta als vestidors del Camp Municipal d’Esports i del Pavelló, la instal·lació de plaques solars al Vergeret per a aigua calenta, la nova bomba d’extracció d’aigua del pou del Camp de Futbol,  instal·lació d’un desfibril·lador, la millora integral dels vestidors, la bomba de l’aigua i tot el sistema de depuració de la piscina municipal d’estiu.

Hem adequat les instal·lacions esportives del Parc del Nord a la platja, hem instal·lat la tirolina en el Parc del Motlló, hem construït dos parcs de calistènia en el poble i platja, la nova solera d’entrada al Camp de Futbol...

I ara, en breu començarem les obres de l’Skate Park als Sequers, del Minitrinquet i frontó municipal, de l’ampliació de l’ombratge i seients de la grada del Vergeret, així com la zona per poder fer treball específic d’atletisme i practicar eixides, velocitat, llançaments i salts.

 Cal dir també que hem dedicat centenars i centenars d’hores en reunions amb totes i cadascuna de les directives dels clubs i associacions esportives, planificant activitats i esdeveniments, escoltant les vostres demandes i atenent, en la mesura de les possibilitats tot allò que ens heu proposat.

Com a regidor, si d’alguna cosa em sent satisfet, és d’haver vist créixer i millorar esportivament parlant a tants i tantes xiquetes i xiquets de Tavernes, els quals han arribat a aconseguir un nivell extraordinari en el seu àmbit esportiu, amb participacions en campionats internacionals, campionats d’Espanya, campionats autonòmics i provincials, lligues, copes, tornejos...



Hem fet molta feina i en queda molta per fer, amb reptes importants de cara la nova legislatura que comença com obrir la piscina coberta, el canvi de la gespa artificial del camp de futbol 11, la millora de l’espai multiusos del Vergeret, de les pistes poliesportives de la platja o del pavelló d’halterofília. Són projectes amb els que hem treballat aquests anys i que estan ben encaminats perquè siguen realitat en els 4 anys que ara comencen.

En l’inici de la nova legislatura, no m’agradaria que aquestes paraules semblaren un comiat, sinó una reflexió per valorar el treball fet al llarg de 8 anys i que, crec, han estat positius i han convertit Tavernes en un referent pel que fa a l’esport.

Tot no han estat encerts, també hem tingut errades i vull demanar-vos disculpes si no he sabut respondre de la manera que esperàveu. Errar és humà i ningú no és perfecte. Sempre he defensat l’interés general i que tothom practicarà esport a Tavernes en les millors condicions.

I com a final, encoratjar-vos a tots, esportistes, tècnics, directius, familiars i socis a que seguiu treballant per l’esport i per Tavernes.


El text és una adaptació-extracte del parlament del regidor Josep Llacer als/a les  esportistes vallers i valleres en la XX Festa de l'Esport