L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 22 de juny del 2019

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El sol ix i s'amaga, sempre pel bé comú i benefici de tothom, per la causa justa.



Si haguéssem de fer una crònica dels dos dies, on el pensar i respondre quasi al moment era imprescindible, convindríem a dir que tot passava a ser un dilema-decisió polític. No és compatibles ser alcalde i secretari autonòmic i això ha portat a estudiar pros i contres, i a deixar de costat una opció. L'alcaldia, tothom diu que és el millor lloc per a fer política compromesa, pròxima, però hi ha molts i molts alcaldes que quan el partit els ha necessitat han optat a ser ministres, consellers, etc.  El bé general sempre per damunt.

Jordi Joan, sempre recolzat pel grup municipal i per l'executiva, i ahir per l'assemblea local de Compromís, ha decidit després de que s’explicaren  motius, es parlara de política, i s’arribara a la conclusió que Tavernes no perd un alcalde, sinó que en guanya un altre.

Explicar, per entendre millor les coses, que un secretari autonòmic depèn del Consell. No de cap conselleria. Forma part de l'anomenat Consellet, un òrgan previ al Consell, per on passen tots els temes de govern aportats pels secretaris autonòmics. És un òrgan on l’estudi i debats dels temes a dur al Consell, el govern valencià, han d’estar trillats, clars.

Moltes veus a Tavernes, havien palesat no ara sinó també en la passada legislatura, com Tavernes no havia estat ben considerada, malgrat ser un col·lectiu de gran pes en Compromís. Ara el bon treball fet pel col·lectiu, grup municipal i alcaldia per fi ha estat reconegut, apreciat i se li dóna a Tavernes participar en el govern valencià amb un càrrec de responsabilitat en la persona del seu alcalde.  Pel bé de Tavernes, pel bé del nostre País Valencià.

Els ciutadans voten una llista. En aquests moments, ho sentim per tots aquells a qui els costa entendre la política, ho sentim per les persones que fan falses felicitacions per a tot seguit clavar el ganivet a l’esquena tot seguit, i agraïm el tarannà i la felicitació sincera dels qui han actuat al revés, a regidors d'altres partits, persones d'altres ideologies, persones fins i tot de Compromís que ho han entès a la primera:  els millors als millors llocs en el treball generós per a tots els valencians i valencianes.




Ha hagut de ser una decisió política ràpida, i triar el substitut, tornar a elegir el que serà alcalde de Tavernes. I com els partits que compten amb un gran i preparat col·lectiu, hi havia on triar, hi havia i hi ha gent formada i preparada en el grup municipal (Llácer, Noe, Quique, Encar), però han apostat també per Sergi González, responsable de la campanya municipal, observada i ben valorada des de València pel mateix Amadeu Mesquida, responsable de l'èxit de Joan Ribó, alcalde de València, com a valor emergent que compta amb una excel·lent formació acadèmica i molt valorada en els sectors socials vallers.

Compromís, l’assemblea per unanimitat, ha fet una aposta de futur amb Sergi González, una aposta per  beneficiar Tavernes, com ja la va fer fa anys i elegia en el 2008 a un molt jove Jordi Joan, en l’oposició, com a portaveu i responsable municipal.

El treball polític és a llarg termini. Els temps han canviat i també Compromís en la manera de fer política i fer política local, però no el projecte de ciutat que continua, es desenvolupa i avança amb independència de qui estiga al front. És el gran guany de Compromís de cara a Tavernes: importa l’equip, el col·lectiu i el projecte de fer una ciutat digna, que està per damunt de personalismes. Sembla que això en alguns sector polítics no s’ha entès.

Sergi González, amic personal de Jordi Joan, ahir acceptava la responsabilitat que el col·lectiu li posava sobre l’esquena, assumia el repte de continuar el bon treball de l'alcalde Jordi Joan, amb un equip  tan altruista, tant esforçat i llançava un missatge de confiança perquè, entre tots, el projecte de Tavernes ha de continuar i a millor.

Jordi Joan deixa Tavernes en bones mans, en un grup municipal que ara encapçalarà Sergi González,  en un col·lectiu on estarà, com va dir en l’assemblea, com a integrant del millor col·lectiu de Compromís.

Enhorabona Jordi Joan pel nou càrrec, enhorabona Sergi González per la confiança dipositada en tu perquè sigues el nostre, de tots i totes, de Tavernes, pròxim alcalde. I sempre endavant per Tavernes, pel País.


Les opinions expressades són nostres, de la gent del blog i de ningú més