L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 14 de juny del 2019

Un taller, ‘Noves masculinitats’, als col·legis vallers per acabar amb els micromasclismes


L’Ajuntament de Tavernes ha posat en marxa el taller anomenat ‘Noves masculinitats’ per a acabar amb els micromasclismes mitjançant diverses xarrades i activitats dirigides als alumnes de sisè de primària dels col·legis vallers. Durant diversos dies, als centres escolars, es durà a terme el taller impulsat per la Regidoria d’Igualtat que dirigeix Noe Alberola.

Els objectius primordials del taller són esborrar els estereotips de gènere i entendre com es transmeten per les xarxes socials o els mitjans de comunicació; despertar en els alumnes una mirada crítica cap als estigmes que s’adquireixen des de la infantesa i entendre com els agents socialitzadors perpetuen un model hegemònic de la masculinitat. 
 
Els instructors del taller aposten per una metodologia dinàmica i participativa basada en la expressió d’emocions, expressions simbòliques i artístiques mitjançant textos, vídeos, música o literatura. 
 
“El taller Noves Masculinitats està dins de les moltes activitats que ja fa temps portem a terme des de la Regidoria d’Igualtat en matèria de prevenció i conscienciació per a prevenir la violència masclista i les actituds violentes cap a les dones. El taller té l’objectiu de combatre els micromasclismes, i és un complement a la resta d’activitats que s’han adreçat al personal funcionari, adolescents i la resta de la societat" ha indicat la regidora d'Igualtat.

Noe Alberola ha assenyalat que "l’Ajuntament de Tavernes té clara l'aposta de formació, conscienciació i educació per una igualtat real”.