L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.210
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 24.674

diumenge, 16 de juny de 2019

El col·lector de la platja: resum de les obres i fotografies fins el moment actual

  

El col·lector de la platja avança segons les previsions del projecte i en aquesta setmana que ha acabat s'ha realitzat el muntatge dels tubs que el formen en el tram de rasa que hi havia oberta. El col·lector es munta acoblant grans peces de plàstic especial, i al mateix temps es construeixen els pous de registre que permetran després connectar els embornals dels carrers.



Les fotografies ens permeten, per comparació amb els operaris, comprovar la grandària del diàmetre del col·lector, que a simple vista es veu que no té res a vore amb el tubet enterrat en l'Avinguda, de 60 cm de diàmetre, quatre vegades menys de secció del que hi havia previst, un tub de 1'20 metres de diàmetre. Amb la grandària actual, l'entrada futura dels operaris està garantida per poder fer algun treball.


Al llarg de la setmana la seqüència de treball ha estat: fer una mena d'encofrat de fusta aglomerada, amb una capa de railite que funciona com a protecció i impedeix que el formigo abocat dins de la rasa, per fixar el col·lector, no quede enganxat amb les agulles de ferro. Aquestes agulles es podran traure fàcilment i seran reutilitzables en altres trams de la construcció.


Com es veu a les fotografies, per damunt dels tubs del col·lector ja hi ha un toll de formigó amb una malla de fil gros de ferro electrosoldada per donar més consistència. Aquesta mena de llosa es reomplira fins la cota del carrer.

Recordant el projecte, cal indicar que per damunt del col·lector ha de transcórrer el vial perimetral de 18 metres d'ample que ha d'unir les dues platges. Les dues obres, el vial i el col·lector, s'executen conjuntament i han estat adjudicades a Hidraqua. Les obres, que van començar el passat abril, importen una inversió de 3 milions i tenen com a objectiu d’eliminar problemes com la inundabilitat i facilitar el trànsit entre les dues platges. 

Cap comentari: