L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 6 de juny del 2019

El festival Iboga Summer aposta per la reducció de plàstics


L'Iboga Summer Festival, que es celebra a la platja del 24 al 28 de juliol, enguany va més enllà de la música i, al més de centenar de grups musicals previstos, suma la iniciativa #IbogaChallenge contra l’excés de plàstics.

"IbogaChallenge" és una proposta de conscienciació mediambiental que pretén que els ibogers reutilitzen plàstics del seu entorn per dotar-los d’altres usos i, així, posar-los en valor. Pretén també ser un espai de debat, on ensenyar, aprendre i fomentar la reutilització d’objectes quotidians fabricats amb plàstic que normalment aniran al fem després d’un sol ús. Una iniciativa amb una filosofia basada en la regla de les 3 R: reduir, reutilitzar i reciclar.
L’objectiu és establir una comunitat on compartir creacions i on participar és senzill: cal crear quelcom nou amb un residiu de plàstic, dotar d’ús el que, erròniament, pensem que és una deixalla. La creació cal pujar-la, en format de fotografia, a la web de #IbogaChallenge i, entre totes, es premiaran les 40 millors.

Durant l’Iboga Summer Festival tindrà lloc exposicions amb els millors invents, tallers, fòrums de debat i xerrades sobre la problemàtica mediambiental del plàstic. A banda, s’organitzarà una recollida de plàstics als voltants de Tavernes per reciclar-los al festival de forma creativa.

El regidor de Medi Ambient, Josep LLàcer, es congratula per la iniciativa del festival, del qual Tavernes, és col·laborador i remarca que “és molt important treballar en la conscienciació, però, també, que els esdeveniments celebrats a Tavernes siguen sostenibles. Per això l’ajuntament de Tavernes treballa des de l'àrea de Medi Ambient en la recuperació dels espais naturals i, també, els centres educatius realitzen activitats de conscienciació i de neteja. Seguirem treballant en esta línia i potenciant totes les iniciatives que estiguen encaminades a conscienciar als veïns i veïnes de Tavernes i en millorar el nostre entorn”.

No seria la primera activitat d’aquesta classe celebrada a Tavernes. El darrer any, amb l’impuls de l’Associació Xàloc i del CEIP Magraner, se soltà una tortuga a la mar després de ser rescatada malmesa per una ingesta de plàstic. També es va dur a cap una recollida de microplàstics a la platja, en la qual també, col·laboraren la resta de centres educatius de la ciutat. I ara fa dos anys, a la Casa de la Cultura, se celebrà l’Exposició "La Més Neta del Mediterrani" organitzada per Retorna, Greenpeace i Amigos de la Tierra.